Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte holky, nemusím vám říkat, jak to dnes je s penězi, ale zajímalo by mě,jestli kupujete drahé oblečení a pokud ne a to je moje otázka, jestli se stydíte někomu říct, koupila jsem to u Vietnamců - punčochy, boty bych nekoupila, bojím se kvality na nohu, nebo mám to obnošené od známé, koupila jsem to v bazárku.
Nedávno jsem slyšela dvě maminky, tak se spolu baví o tom, že nechápou, jak někdo může nakupovat u zmiňovaných… že raději dopřejí dítěti kvalitu, ble, ble..
Já osobně něco koupím nové, ale něco jak jsem psala výše i levně.Jednou jsem tak řekla, že jsem koupila malého v bazárku pěkné punčochy a málem mě propíchly očima ![]()
Přiznáte to, že nakupujte levně a nebo když se někdo zeptá odkud to máte, tak neřeknete.. Ono je to jedno, že, ale ne všichni můžou děti obléknout do značkových věcí..
Příspěvek upraven 30.10.10 v 10:34
ked niekto nakupi kvalitne a lacno, tak by mal byt skor rad, ze aky je sikovny, nez sa za to hanbit ![]()
Klidně se přiznám, že kupuju na burze nebo z druhé ruky. Pár hezkých kousků má, ale ven na zahradu stačí starší, když vidím, co s tím dělá
Jsem praktik, musí mít pořádné boty, jinak je mi to vcelku jedno ![]()
Kupuju značkové nové i věci z bazárku. Kolikrát mám z výhodné koupě i velkou radost. Každému kdo se zeptá odpovím popravdě ale je pravda, že jsem se s nějakou větší negativní reakcí ještě nesetkala ![]()
Jednou mi teda manželova babi naznačila jestli je to dost hygienické?? Tak jsem jí vysvětlila, že ty nové věci se valí taky kdesi, bůhvíkdo na ně šahá, že je to vpodstatě totéž a stejně snad všechno nejdříve pereme než to začneme nosit, takže nevidím problém. I babi nakonec uznala, že mám pravdu a vzrostla jsem u ní v ceně, že umím i ušetřit ![]()
No právě řešily, kdo ví kdo to nosil, a podobné řeči, to samé Vietnamce.
Jenomže když to člověk pořádně vypere vyžehlí, tak snad se dítěti nic nestane ![]()
Já jsem se setkala i v rodině, že mi říkali, nekupuj v barázku, kdo ví co to je za hadry, kdo to měl , něco chytne
ale vím, že právě v bazárcích se najdou pěkné kousky
Neřeším, řekla bych že většina mých známých oblíká děti na MMB a podobně (a nejsou žádní chudáci, mimochodem). Já teda mám štěstí, že hodně věcí dědíme od příbuzných a kamarádek, takže kupuju akorát nové botičky a když vidím nějaké akce třeba v Tescu nebo CA a děcka to momentálně opravdu potřebují. U ťamanů teda nenakupuju vůbec, jen loni jsem tam holce koupila náhradní kombinézu, protože potřebovala na hory ještě jednu a všude v obchodech stála tak 1000 kč a víc (což by byla zbytečná investice).
Nejde o to, že bych třeba na nové a značkové věci neměla, ale jako rodina máme prostě jiné priority. Raději jedeme všichni na týden na lyže a k moři + několikrát za rok někam na prodloužený víkend, často chodíme na výlety atd. a to taky něco stojí, navíc máme barák, který postupně opravujeme, což je další polykač peněz. Takže si raději odpustím nové hadry z Adidasu či jiných prodejen a koupím místo toho děcku lyže nebo zaplatím nějaký výlet.
S nikým bych to neřešila a kámošila bych s lidma, co mají podobné hodnoty jako ty a nebudou tě odsuzovat za to, že tvoje dítě nechodí oblíknuté jak ze žurnálu.
JANDULKA
já jsem sekáčový a bazarový maniak
a nestydím se za to. Kámoška mi donesla ukázat jakou perfektní zimní bundu koupila malému za 600,– a já jsem vytáhla skoro tu samou za 50,– a ona hotová, kde jsem ji sehnala, a když jsem jí odpověděla, že v hrabárně, tak na mě hleděla jak blázen. Kdybych jí řekla, že v obchodě taky za 600,– tak by to stejně nepoznala. Zvlášť u oblečení na malé děti bych to až tak moc nehrotila, děti strašně rychle rostou a nemají šanci oblečky ležením v kočárku nějak zničit, takže pokud to není flekaté nebo roztrhané, tak si myslím, že takhle se dá ušetřit spousta peněz a ty třeba investovat do kvalitní obuvi.
Kupuju u ťamanců, v sekáčích a v akcích.
Je super, když se oblečení někomu líbí, že mám bomba věc, že sedí vypadá dobře a já vím, kde a za kolik jsem to koupila. Někdy se i pochlubím, jak jsem byla šikovná
a koupila za pár kaček ![]()
Vidím v tom spíš šikovnost koupit něco pěkného, sedícího moderního či extravagantního levně. Mám tak třeba tuniku, která v St. Tropez stála 10 EUR - 250,– a prostě když ji mám otočí se nejen chlapi, ale i ženské, zastavují mě, kde jsem ji koupila, že to musí být z nějakého luxusního butiku apod… ![]()
A tak nějak zastávám názor, proč si kupovat třeba kvalitní tričko za 1000,–, když za to můžu mít u vientamců 3-4 kousky, které střídám a když ho třeba trhnu, nemrzí to. Když doslouží, prostě za pár kaček koupím jiné.
Mám 4 roky super luxusní kožené kozačky za 3500,– a dopadla jsem tak,že mám strach je nosit,abych je nezničila. nedávno jsme je měla a trnula jsme, abych ne brzdou od kočárku neodřela. To fakt radši levnější, ale můžu projít louží, vletět s Kity do listí a házet a vířit jím.. prostě blbnout a nebát se,ž e zlikviduji drahé.
tak my to má podobně, peníze sice jsou tak normálně, ale taky si říkám, že když něco podědím, jsem ráda, v bazárku levné punčochy, nějaké trička, proč ne, U Tamanů nekupuje drahé věci, jako bundy a tak, to se bojím, že se hned zničí, ale většinou, malému ponožky, zmiňované punčochy, to mají pěkné někdy body..
Já osobně to neřeším, ale jedna maminka mi řekla, že má první dítě a že chce mít všechno nové, což ji chápu, ale zase háže obličeje na druhé co prostě šetří a raději si pak něco koupí dohromady- Vánoce dárky atd.
Příspěvek upraven 30.10.10 v 10:46
Nestydim se za to, proc jako… at si kazdej mysli co chce.
Naopak se vetsinou jeste chlubim, onehdy jsem nejstarsimu poridila zimni bundu za 60kc ze sekace. Je uplne v pohode, odepinaci rukavy, na vylety se skautem supr cupr.
Jinak vetsinou nakupuju v tescu, jejich obleceni je kvalicni a stredni cenova relace, pokud potrebuju pekny kousek jdu tam. Zbytek ruzne dedim a nakupuju po sekacich.
Vietnamce osobne taky nemusim, ale spis proto, ze veci od nich se zacinaji po 2 vypranich parat.
A cokoli koupim tak prvne hodim do pracky.
doriang píše:
Nestydim se za to, proc jako… at si kazdej mysli co chce.Naopak se vetsinou jeste chlubim, onehdy jsem nejstarsimu poridila zimni bundu za 60kc ze sekace. Je uplne v pohode, odepinaci rukavy, na vylety se skautem supr cupr.
Jinak vetsinou nakupuju v tescu, jejich obleceni je kvalicni a stredni cenova relace, pokud potrebuju pekny kousek jdu tam. Zbytek ruzne dedim a nakupuju po sekacich.
Vietnamce osobne taky nemusim, ale spis proto, ze veci od nich se zacinaji po 2 vypranich parat.
A cokoli koupim tak prvne hodim do pracky.
jéé už jsem si myslela, že jsem jediná komu nesedí Vie, kámoška mi je pořád děsně vychvaluje co tam kdy levně koupila, ale mě se těch pár věcí, co jsme kdy od nich měli po 2-3 praních vždycky začalo tak párat, že jsem na to prostě neměla nervy a radši nakoupím na MMB nebo v bazárku značku, která vím, že něco vydrží, i když už někomu sloužila ![]()
Ahoj
u vietnamcu tedy zasadne nekupuji,ale v sekacich a na netu nakupuji velmi rada a jsem nadsena,kdyz tam koupim nejaky kousek pro malou ze super cenu.
Nestydim se za to,proc bych mela ![]()
V tim kdo to nosil,no tak zaprve si prohlednu jak ta vec vypada a pak to doma snad velmi dobre vyperu. ![]()
Markit.Hl píše:
Mám 4 roky super luxusní kožené kozačky za 3500,– a dopadla jsem tak,že mám strach je nosit,abych je nezničila. nedávno jsme je měla a trnula jsme, abych ne brzdou od kočárku neodřela. To fakt radši levnější, ale můžu projít louží, vletět s Kity do listí a házet a vířit jím.. prostě blbnout a nebát se,ž e zlikviduji drahé.
Ano ano souhlasim a take to mam tak.Pak se bojim tu vec vubec nosit,abych se nahodou nekde neotrela atd..
Ja nakupuju par vecicek novych (no prvni prte, tak si chci udelat radost
), ale jinak hlavne v Tesco a na bazarku. Osobne radeji koupim kvalitni vec z druhe ruky nez od Vietnamcu, ty moc nemusim
Treba ted jsem Zuzi koupila z druhe ruky uzasneho hrocha (choditko - odrazedlo) od FP za 450Kc (vypada jako novy a novy pritom stoji 1500, to bych za nej dat nemohla
)
Ahojky já nakupuji taky z bazarů,sekáčů,u ťamanů mám věci i od kamarádek.Občas taky koupím něco značkovýho když se mi to moc líbí,ale zase když je přiměřená cena.
Takže já se za to nestydím a ještě se tím chlubím kde jsem co pěknýho a levnýho sehnala
![]()
Jsem ráda, že to tak vidí víc mamin, já jsem kolikrát koupila, jak sobě tak i malému i můj prostě drahé věci a za chvíli do bylo na reklamačku, takže i ta značka nic nezaručí ![]()
U těch vietnamců jsem dřív kupovala hodně a to spíš, že jsem byla pubertačka a kupovala jsem sobě věci, disco a tak
. Ale koupím tam i dnes, ale opravdu si rozmyslím co..
S bazárkama mám nejlepší zkušenosti, najdou se tam hromady zajimavých věcí buď na netu nebo i ty kamenné