Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
dobrý den, prosím o radu ohledně obkladu za linku, původně jsem chtěla ALcobel, ale cena je i sp rací 9 tis. a navíc by mohl být problém s nerovností stěny, tak jsem objevila kalibrovaný bílý obklad Rako 30×90 cm...........nemáte s tím někdo pls zkušenost jak to vypadá za kuchyňskou linku, mě to láká z důvodu menšího poštu spár, ale nedovedu si to v reálu moc představit.......díky za reakce.M.
Ahoj, no podle mě je to docela velký a pokud to budete dělat sami, tak to dá víc práce než malé kachličky, větší se paradoxně hůř lepí
Taky ale samozřejmě záleží na ploše, na které bude obklad, já mám pidikuchyň, tak by to u nás vypadalo divně…
Bude se to lepit hodne spatne.A ta stena by mela co nejrovnejsi.
Řekla bych, že tam je to ještě víc choulostivější na rovnost pokladu než ten lacobel.
My jsme obkladačky za linku nechtěli právě kvůli spárám a čistotě. Máme tam normální laminodesku, ze který se dělají ty dvířka ke kuch. lince - je to z jednoho megakusu (asi 50cm vysoký a tak 2,5m dlouhý), krásně to setřu a vypadá to dobře. Jde to sladit buď s barvou dvířek (to máme my) nebo s barvou pracovní desky (to teď hodně „katalogově“ frčí a některý výrobci s tím počítají a dělají rovnou „dvojčata“ tlustá deska + hubený záda na zeď).
A na peníze to vyšlo určitě levněji než obkladačky+materiál+práce obkladače. A má to ještě jednu výhodu, že na tej pracovní desce nemusí bejt taková ta hnusná lišta u zdi. Prostě tam přechází pracovní deska rovnou na ty záda a je totam jen průsvitně zasilikonovaný. Vypadá to fakt o hodně líp.
i my máme lamino desku, je to super a zakryje nerovnosti stěny, výborně se udržuje.
no bude to chtít extra rovnou zeď bez nerovností, protože na tak velkym obkladu se ti projeví každej milimetr. Navíc u kalibrovanejch žádná spára snad ani bejt nemusí, měli by být na milimetr přesný, takže jdou k soubě dávat beze spár.
Ahoj i my máme dřevo desku - super na údržbu, nedá se srovnat s kachličkama…
Velkoformátové koupelnové obklady se za kuchyňské linky dávají čím dál častěji, malé obkladačky už minimálně. Vypadá to super, např. tady na fotce, ale není bílá. Tu jsem na fotkách nedohledala. Pro inspiraci můžeš i nakouknout www.kuchynepinos.cz
My budeme mít místo obkladaček desku stejnou, jako je ta pracovní, akorát že zúženou. Byla nám doporučována ze všech stran, hlavně proto, že se super udržuje.
U rodičů máme obklady dva roky staré a spáry už dávno nejsou bílé, spíš zašedlé a u sporáku černé, vypadá to hrozně. Takže klasické obkladačky do nové kuchyně bych nedala, dneska existuje spousta jiných možností.
zadavatelko neupsala jsi se náááhodou v rozměru ? ![]()
Jinak my ty velké za linkou máme,kombinované v přechodu mezi nimi páskem s mozaikou,zdi křivý až hrůza a nalepit to šlo dobře. Horší to bylo s tou mozaikou,tam opravdu vidíš každý milimetr nerovnosti. Obkladač si s lepením těch velkých určitě poradí, stačí jen dobře rozvrstvit lepidlo na kachli. Spárovačku máme odstín beige,aby nebyl rovnou bílý a po 5 ti letech jsou spáry stále jako nové. Takže za mně: já bych se toho nebála. Navíc to vypadá líp,než malé kachle…
díky za příspěvky, neupsala, jsou to pravud obklady na délu 89,8 cm.......a vypadají super, mám kuchyň 2.70 m, takže by tak akorát vyšli 3 vedle sebe......
ještě k těm lamino deskám...........taky mě napadla, ale mám dvířka bílá vysoký lesk a korpus a pracovní desku ořech aida tabákový, takže lamino záda stejná jako pracovní deska jsem zavrhla, protože by to moc ztmavilo kuchyň a chi rozhodně něco bílého, ať už obklady, lacobel nebo lamino desku............asi se zajedu mrknout na tu lamino desku v bílé, raději bych něco lesklejšího, tak nevím ,jestli vůbec něco bude a jdou do toho vřezat zásuvky? desku vám upevňoval a vyřezával stolař, který dělal kuchyň? nemáme kuchyň ze studia, ale od stolaře od nás z vesnice..........díky.M.
jo zásuvky jdou vyřezat krásně takovým kruhovým nástrojem. a přidělával nám to truhlář/stolař
JEŠTĚ POSLEDNÍ DOTAZ, PROSÍM, TU LAMINU DESKU MÁTE I ZA VARNOU DESKOU? NEVADÍ TO? MÁME INDUKČNÍ DESKU.......DÍKY.m.
ahoj, my jsme hledali také nějakou pěknou a levnou variantu za kuchyňskou linku, ale mé barevné úlety se partnerovi nelíbili a mě se zase nelíbilo to, že by to mělo mít barvu dvířek či pracovní desky, vyřešili jsme to tak že jsme normálně vymalovali a stěnu natřeli kvalitním bezbarvým lakem
( změna klidkoliv bez keců možná
) a za sporákem máme tyto velké obklady - je to teda 60×30 cm, které máme 3 nad sebou a pokládat to šlo dobře i když to nedělal obkladač ![]()