Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si myslím, že určitě. Už to praktikuju několik let včetně noci (vyjma období v šestinedělí) a žádné problémy nemám.
Já taky používám jen tampony, vložky jsou mi nepříjemné ![]()
Mě teda doktorka řekla, že je to dobře živná půda pro bakterie, ale používám je pořád ![]()
Ahoj, taky vložky vůbec nepoužívám.. kromě šetinedělí, jak už tady bylo řečeno ![]()
První dva dny, když to mám silnější používám větší velikost, potom už menší. Občas si taky beru slipovku, ale jen když třeba nevím, jestli se včas dostanu na WC, je to takové „pojištění.“
Já taky používám jenom tampony (tedy pokud menstruuji, což už skoro nevím co je
), vložky nemusím
. Důležité je je včas měnit, aby nevznikla infekce, ale jinak v tom nevidím problém.
Ahoj, taky jsem asi 12 let používala jen tampony, i v noci, neřešila jsem to, vložky mi prostě byly neuvěřitelně nepříjemné. Jenže pak jsem se probudila s dost velkou bolestí v podbřišku, krvácení zcela mimo cyklus a gynekolog mi řekl, že mám zánět a že jsou na vině tampony… když jsem mu říkala, že používám jen kvalitní výrobky, které mají na obalu lékařské požehnání a doporučení, řekl, že je to jen reklama. Věřím mu, je to bývalý primář krčské gynekologie. Trvalo mi dost dlouho, než se to dalo do pořádku a musela jsem polykat hormony. Teď kojím a ještě nemenstruuju, takže se netrápím s vložkami, ale pak začnu pátrat po kladech a záporech „mooncupu“, protože si nedovedu představit zbytek plodného života
s vložkami…
Jinak myslím, že jsou ženy víc náchylné k problémům s tampony a zase jiné, které je mohou používat zcela bez problémů pořád (závist…)
Tutu
Ahoj, dobry den ![]()
Je mi 14 let mesicky uz mam jeden rok a ze zacatku jsem pouzivala vlozky ale ty me jsou neprijemne a tak jsem zacala pouzivat tampony!! pouzivam tampony mini jakou koliv znacku ale spise o. b. ale nevim kdy zacit pouzivat normalni (jako velikost) tampony poradte prosim?!!
predem dekuji
![]()
Ahoj, drive jsem pouzivala tampony porad a byla jsem spokojena, ale ted jsem presla na mene popularni volbu vlozky. Kdyz jsem si precetla, jakym procesem takovy tampon prochazi, uplne mi to znechutilo. Jasne, obcas po nich sahnu, ale minimalne neb nic se nema prehanet.
Myslím, že ideální volba to není, ale podle toho co ti vyhovuje.
Ahoj, chtěla by jsem se zeptat… Jaký rozdíl je mezi TAMPAX POKET PEARL a TAMPAX COMPAK PEARL..?? Předem díky za odpověď
Dobrý den, potřebovala bych poradit dnes jsem si poprvé zavedla tampón s pomoci aplikátoru mám ho v sobě pět hodin jenže nejde nijak ven. Bojim se kdyz zatlačim za šňurku vic tak se utrhne a vytlačit nejde. Bohuzel ten problem je ze mam uz ctvrtý den menstruaci a pouzila jsem super kotex.. prosim o radu
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit dnes jsem si poprvé zavedla tampón s pomoci aplikátoru mám ho v sobě pět hodin jenže nejde nijak ven. Bojim se kdyz zatlačim za šňurku vic tak se utrhne a vytlačit nejde. Bohuzel ten problem je ze mam uz ctvrtý den menstruaci a pouzila jsem super kotex.. prosim o radu
Neboj se a zatahni poradne
vzdy nez si zavedes tampon zatahni za snurku, pokud tampon neni nejak poskozeny, snurka bude drzet… napoprve jsou obavy neprijemne ale kazdym dalsim zavedenim budou mizet a potom ti to bude pripadat uplne normalni a bez obav
![]()
Ahoj,myslite ze se v prubehu cele menstruace(6 dni) mohou pouzivat jen tampony??