Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky za jakou dobu po potratu mohu používat tampony, předem díky za odpověď
V šestinedělí by se tampony používat rozhodně neměly. Po tom šestinědělí už asi ano.
No při potratu určitě ne a při první následující menstruaci bych je asi využila jen v nouzi nejvyšší, protože se ještě mužeš „dočistit“.
Mě při první ms po revizi už povolili kalíšek. Tudíš předpokládám, že by mi povolili i tampony.
Ahojky, jsem dneska přesně čtyři týdny po revizi dělohy. Krvácela jsem po ní skoro tři týdny a poctivě jsem používala vložky, které normálně k smrti nesnáším. Dnes dorazila červená (snad už MS) a mě se už při pohledu na vložky dělá špatně. Vím, že by asi určitě byly lepší ty vložky, ale když už by to byla MS je pořád riziko infekce tak vysoké? A dá se tomu pomoci třeba častější výměnou?
@Aspera jsem týden po revizi myslíš že kalíšek můžu už teď? Vložky doslova nesnesu jsou pro mě utrpením. ![]()
Tu první MS po revizi jsem to neriskovala. Přeci jen nebezpečí infekce je větší a je zbytečné riskovat. Zkus vydržet s vložkama.
@Aspera píše:
Tu první MS po revizi jsem to neriskovala. Přeci jen nebezpečí infekce je větší a je zbytečné riskovat. Zkus vydržet s vložkama.
Ale kalíšek by se dal, ne? ![]()
@vertunka píše:
Ale kalíšek by se dal, ne?
Kalíšek je lepší než tampón, ale doba po revizi se bere jako doba po porodu. Je to tam otevřené a přeci jen hrozí větší riziko zavlečení infekce. Já bych do toho nešla a to jsem velký zastánce kalíšku. Ale po ZT a po porodu fakt ne.