tandem pro mě???

464
8.1.07 14:10

tandem pro mě???

Ahoj, zdravím a mám prosbu o názor či radu. Na konci května nám přibude miminko, se starší holčičkou budou o 2 roky a 2 měsíce. Pořád přemýšlím, jak to vyřešit s kočárkem a proto se po dlouhém rozvažování chci zeptat ještě vás. Přečetla jsem snad všechny diskuze ohledně tandemových kočárků a diskuze k těmto tématům, ale žádná neřeší přesně mou situaci, proto se odvažuju založit diskuzi pouze k mé konkrétní situaci. Ocením, pokud mi napíšete svůj názor a případně udělíte nějakou chytrou radu.

Bydlím na malém městě blízko velkého města, dojezdnost busem. NEŘÍDÍM AUTO, jsem odkázána jen na MHD. Samotné městečko má cesty nic moc upravené. Městečko má základní občanskou vybavenost, bydlím celkem blízko různých potřebných „institucí“ -jde o okruh zhruba 600m. Jsem bez babiček (jsou 200 a 300 km daleko), hlídací tety nemám. Jsem zvyklá chodit na dlouhé procházky, s prvním dítětem jsme chodili i na 2 - 3 hodiny ven. Byt nemá balkon, případné spaní venku v kočárku nejde, neb na dítě z okna nevidím. Jsme náruživí cestovatelé po ČR i zahraničí, většinou autem. Ještě napíšu, že mívám problémy se zády, proto představa, že nosím mladší dítě v šátku či baby-vaku mě upřímně děsí. Holčička je náladový chodec, někdy jdu s kočárkem zbytečně, někdy jede celou cestu. Ještě dodám, že oodrážedlo nejeví zatím zájem nebo jen miminální, zajímají ji čistě „holčičí“ věci, panenky, apod, takže se obávám, že na procházku budu tahat kromě ní a mimina ještě medvědy a panenky… :)

Taak. A já se ptám vás ochotných si se mnou o tom popovídat - mám či nemám koupit tandem??? Ptám se tak brzy proto, že možná budu mít během 14 dnů příležitost koupit za dobrou cenu Jane Powertwin - můj favorit mezi tandemy. Vím, že ideální je řešit takovou situaci po porodu, ale ptám se kvůli té možnosti výhodné koupě.

Pokud budete mít nějaký nápad (či radu nebo odrazení od Jane Powertwin) na mou situaci, díky za vaše postřehy a váš čas.

Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
532
8.1.07 14:29

Ahojky Zizo, já ti asi moc neporadím, protože mám děti věkově dost daleko a tandem kočárek jsem nikdy nepotřebovala, ale podle toho co píšeš, bych si ho já osobně pořídila. A navíc, pokud ho máš možnost mít za přijatelné peníze, tak do toho jdi.
Aspoň budeš mít jistotu, že první holčička bude mít v čem jet, když jí budou bolet nožky nebo bude s chozením stávkovat. Později ho můžeš prodat a pořídit si třeba sporťák, ale už jenom pro druhého mrňouska
To je můj názor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
8.1.07 14:51

:o)

bydlím v menším městě se základní občanskou vybaveností. Jsem zvyklá trávit za příznivého počasí většinou celý den venku… (dopoledne a po spánku v postýlce i odpoledne)… potřebuju chodit do okruhu 1000 m…

Bydlím u velkého města, ale MHD k nám nejezdí, do města s dětma moc nejezdím… - respektive pokud nemusím - nejedu

no děti mám přesne 1r 10 měsíců od sebe a tandem zatím nemáme… proč píšu zatím…

vycházky se staly dost hororem. Mladší sice hodně ujde je to šikula… ale nejsou mu ani dva roky, a navíc nastupuje období vzdoru, takže když řekne nenenenene - že dál nepůjde tak můžu slibovat hory doly a nic s ním nehne… minulý týden ze 4 procházek proběhla jen jedna bez řevu… je to tím pádem dost vyčerpávající - nehledě na to, že okruh dostupnosti se nám scrkl na 300 m … prostě chci mít jistotu že dojde i zpátky… tudíž „instituce“ který jsou dál (lékárna, dr atd) .. nezvládáme

Dnes jsme koupili skejt… no odpoledne jedeme na první procházku… a uvidíme… pokud to půjde, zůstaneme u skejtu, pokud to nepůjde koupím si tandem, protože nemíním přijít o nervy…

šátek mám, ale nepřijde mi moc praktické takhat staršího v kočárku a mimi neustále v šátku…

Každopádně… měj tandem vybraný a počkej jak budete zvládat procházky… navíc třeba jestli ti malá jezdí na odrážedle, nebo bude jezdit na tříkolce… tak je to taky o něčem jiném…

Manžel si myslí že přeháním, že tandem nepotřebujeme, a prej ujde i 2 km… já vím že ujde… jenže já bohužel nemám celý den na to abych čekala na našeho loudala:o) a upřímně ani od něho neočekávám že by to dobrovolně sám ušel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
8.1.07 14:56

jo ještě k Jané Power twin - vyzkoušej radši s malou - někdo psal, že ta přední sedačka není až zas tak velká, a že tam měli prcka pěkně napasovanýho… já osobně to nezkoušela… ale vzhledem k tomu že Michal je dost vysokej, tak bych ho v tom nejdřív chtěla vidět:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
8.1.07 15:14

Já bych na tvém místě tandem koupila, ale koupila bych nějaký z druhé ruky, protože asi ho dlouho používat nebudeš. Já taky mám z druhé ruky za tisícovku, někdo ho použijeme, ale moc často ne, protože Ondra v něm stejně nechce moc sedět a vůbec ty procházky s ním teď stojí za… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
8.1.07 15:30

Ziza
mám tandem od Jané ,ale Twin two.Náš malej by mi domů z procházky dobrovolně nedošel a tak je pro nás nutností.Power twin z druhé ruky za dobrou cenu je určo výhodný.Ale přesně jak psala myslím Maka v předu má dítko málo místa a to hlavně také na nohy.Vyšší dítko má kolínka skoro u brady.Odkládací prostor na nožky je totiž nad tím otočným kolem a tak je docela vysoko,i toho prostoru na něm je málo.Náš malej 23m by se do toho nevešel. :cry: Píšeš,že vaší malé budou 2roky a 2m,jestli není zrovna diblík mohla by mít s tím stísněným prostorem také problém.Co zkusit pro začátek skejt?Malýmu budou ted 2roky a já po zimě chci do skejtu určitě jít.Ani si neumým živě moc představit jak nastupuješ s tandemem do autobusu,nemám osobní zkušenost,ale věřím ,že to může být docela pěknej problém. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
8.1.07 16:07

Já mám mezi dětma 17m, loňskou zimu jsme zvládli se skejtem. Pak už nebylo potřeba a teď jsme na tom s procházkama jako vy, nikam se nedohrabeme, pořád se vrací, stojí, tadi nééé… ne, že by neušla, ale mě to za to přesvědčování nestojí. Nejhorší je, že prcek nevydrží v kočáře, kterej se nehýbe a vystupuje (ještě nechodí)… Nadruhou stranu bydlíme v takovým terénu, že rvát se s tandemem a dvěma dětma :evil: :evil: to ji radši přesvědčuju!!! Nehodlám se urvat. A tu hodinu na procházku do obchodu a zpátky mám, tak to neřeším. Pravda ve městě, je to za trest, tam by se tandem hodil, ale jezdím tam sama minimálně, většinou jedeme i s manželem, takže můžeme lovit a vodit za ruce.

Nu, další bude po 15m, což řeším klasickým dvojčatovým hlubočákem. Mimino bude ležet, starší sedět a případně chodit a nejstarší pošlape zase sama (bude jí 2,75), maximálně dáme skejt. Ale upozorňuju, že ten skejt není zas takovej vodvaz, myslím, že to nebude nic zdravýho na dětský klouby, když vím, jak to drncá. Není to nadlouho, aby se nevyklepaly nožky…

Nu, neporadila jsem Ti, ale fakt jde o to, co jseš ochotná vydržet a jak často do města jezdíte. Mě se na tandemu nelíbí, že nevidíš na děti, proto jdu do hlubokýho dvojčatovýho, dvojčecí sporťák s polohovacíma zádama a přehazovací rukojetí už vyjde moc draho a to na toho půl roku nestojí za to.

""http://b3.lilypie.com/0v-Tp1/.png:http://b3.lilypie.com/0v-Tp1/.png /> ""http://b2.lilypie.com/9bahp1/.png:http://b2.lilypie.com/9bahp1/.png /> ""http://bd.lilypie.com/yIPyp1/.png:http://bd.lilypie.com/yIPyp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
8.1.07 16:50

No, do toho skejtu se mi moc nechce právě kvůli tomu, že u nás nejsou zrovna ideální podmínky na cestách a vidím u kamarádek, jak děsně to drncá…a na to já asi nemám nervy…skejt je určitě fajn na výborné cesty a krátké procházky, protože jsem zatím nenabyla pocitu, že by maminky plápolaly nadšením z pohodlné chůze (chůze bokem, apod.)…ještě přemýšlím, že kdyby potřebovala ta starší usnout, tak skejt není zrovna ideální… :) Tuto variantu řeším kvůli zkušenosti, že když byla ta starší maličká, tak jinde než v kočárku neusnula a to jsem pak lítala po venku pořád…a co potom ?…díky a těším se na další příspěvky… Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
8.1.07 16:55

Jů, Cifko, ty máš ty děti pěkně jako schůdečky po sobě :D :wink: Taky bysme rádi měli 3 dětičky, ale to třetí bychom rádi později, ale moc se mi to líbí, je to na těch tvých metříkách roztomilý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
8.1.07 17:28

Ahoj Zizo

nevím, jak se jezdí s Jané. Já mám jiný tandem (ABC), ale proč píšu… Dneska ještě s ním jezdím (a budu jezdit ještě déle), a holka - 34 měsíců - se ještě velice ráda vozí.. Ne, že by neušla do města a zpátky, ale jak píšeš - jsem také z malého města, autem nejezdíme vůbec a tak jsem odkázána na MHD. A jezdíme dost, ne málo. Autobusem, vlakem, po Praze metrem i tramvají.. Já mám jistotu, že mi dítko nikam neuteče - naložím do kočáru a jedu… Když nejstarší byl ještě menší, tak jsem do toho kočáru naložila všechny tři - a to byla pro mě úleva, že je nemusím nikde honit…

Takže jestli máš možnost a ta možnost se ti líbí - tak kočárek pořiď.. Vždyť i tříleté dítka se vozí v golfkách, tak jaký je rozdíl, jestli pojede s miminkem na jednom kočárku… Ten klid v duši za to rozhodně stojí!! Aspoň pro mě.

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.07 19:59

Ahoj,
tak já bych byla pro tandem.
Zrovna dneska jsem děkovala tomu, kdo ho vymyslel. Nějak moc pejsků na procházce, všude na zemi klacky, kterými se dá bouchat do popelnic, odstrojené stromečky u kontejnerů ještě s některými stááášně zajímavými ozdobami. Tak moc jsme toho neušli, ale stihnout oběd v poledne by bylo bez kočárku nemožné. Prostě v takových chvílích malou do toho kočárku frknu a je šance to stihnout. A taky se nám někdy stává, že se mladší prostě vzbudí hodinu po jídle a řve a řve. Žádné utišovací metody nepomáhají, prostě ho bolí bříško a chce domů. Šnečím tempem naší Karolínky by si asi malý vyřval plíce. A taky už nás stihl silný déšť a nebylo se kam schovat, takže šupem domů. Je spousta situací, kdy se ten kočár fakt hodí. Ale taky dost často z 2,5 hodinové procházky stráví v kočárku 5 minut - přecházení přes rušné křižovatky.

Sama uvidíš, myslím, že by nebyl problém ho pak zase prodat, když by jsi zjistila, že ho nevyužiješ.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4