Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, potrebovala bych, kdyby mi maminka, ktera uvedeny kocarek ma, napsala zkusenosti. Mela jsem Ohio twin, ale padala nam kolecka, potom tandem Jane, ale dvojky nechteji jezdit za sebou. Chceme ted koupit neco na delsi prochazky, v nasem meste zrovna idealni teren treba na golfky rozhodne neni… a tento kocarek se nam na internetu moc libi. Je tu hodne diskusi o kocarcich, ale tenhle konkretni jsem nikde nenasla. Za nazory moc dekuji.
Jufko,
taky se přidávám, moc by mě zajímaly zkušenosti s tímto kočárkem. Hlavně, zda je možné při použití korbiček nebo tašek od narození mít miminka proti sobě. Nechtěla bych maličká miminečka vozit po směru jízdy, ráda bych na ně viděla. Bohužel jsem to nikde nenašla.
Jana
No, ja zase vim, ze se pry prodava jen na Cernem moste nebo na internetu www.babyexpert. Bude to nas treti kocar a ja mam pocit, ze uz by mel fakt byt posledni:-) Uz tak je to hodne… Ohio me moc mrzelo, vypadalo dobre, docela fajn se s nim jezdilo, tazky se daly obratit jak po tak proti smeru jizdy, ale kolecka vypadavala, coz je u dvojcatoveho kocarku dost fatalni… Jane je super ovladatelny, vlezeme se kamkoliv, ale dvojky v nem vydrzely par mesicu a ted se mi bijou o predni misto. Takze hledam a hledam a budu moc vdecna za zkusenosti s joggerem…
Ahoj,
Jogger Twin neznám, ale pokukovala jsem po podobném od Red Castlu na http://www.podivej.cz/…e_Jogg_98/4/, u kterého lze dát i korbičku směrem k mamince:
http://www.podivej.cz/…33356099.jpg /> Ale taky neznám nikoho, kdo ho má.
Katka
Na ten jsem taky koukala… problem je trosku cena, ale hlavne taky to. ze sourozenecky kocar ma ruzne velke sedacky - aspon tak mi odpovedeli z obchodu. Tento typ se dela i jako dvojceci s otocnym prednim kolem ale stoji asi o 1,500 vic. Ale v tom dvojcecim uz se nedaji dat ty obracene korbicky… je to na www.vlacek.cz
Katko,
ten kočárek nevypadá špatně, jen nikde nepíšou, že má „polohovací nožičky“, což je myslím dost důležité a taky mi není jasné, zda se přední kolečko natáčí nebo je fixní.
Jana
Zatim proste vyhrava jogger twin:-) Telefonovala jsem do prodejny, pry na nej nemaji reklamace a mamky jsou spokojene… Jen najit nejakou tu mamku:-)
Jufko,
stále o něm taky přemýšlím, moc se mi s korbičkami líbí. Ještě uvažuji o Hartanu, ale oba si potřebuji ošahat a teprve potom uvidím. No, jestli ho koupíš dřív, tak budu mít reference od Tebe.
To jsem hrozná, viď?
Jana
Ja ho musim koupit do prazdnin, tak kdyz tak dam vedet:-) Ale na rodince jsme se dohadovaly s dvojcatovyma mamkama, jaky kocarek na zacatek - no a vedl Hartan a Emmaljunga… ja osobne bych koupila na zacatek starsi emmaljungu a pak nejakej joggingovej sportak, jak shanim ted.
Ahoj holky, také budeme potřebovat kočárek pro dvojčátka. Zatím vede Hartan, myslela jsem si, že bych s ním vydržela až třeba do 1,5 roku dětí. U nás není nutné kočár někam tahat, všude dojdu pěšky, takže hmotnost by snad neměl být problém. Dívala jsem se na ten Jogger. Vypadá hezky, ale jde použít i pro novorozené dvojčata? Jde ho mít otočený k sobě? Emmaljungy jsou moc hezké, ale taky hezky drahé. A nevím, jestli by se mi podařilo sehnat starší v dobrém stavu za dobrou cenu…
capinko, na www.rodina.cz ted bude prodavat emmaljugnu jedna holka - z diskuse dvojcata -mam pocit, ze rikala, ze na podzim - a byla s ni nesmirne spokojena. Myslim, ze jeji nick je petra a vorlici, ale nejsem si jista…, zkus nakouknout. Urcite by bylo nejlepsi si to vyzkouset. moje kamaradka ma Hartana, dvojky ted maji 19 mesicu, a chce kupovat nejaky sportak, kam by si sami lezli…
Jufko, a to ten Hartan používala až do těch 19 měsíců dětí? A nevíš, jestli s ním byla spokojená? Nevím o nikom, kdo by ho měl.:( Díky moc!
Pouzivala ho do tech 19 mesicu a byla spokojena, az na to, ze se deti kolem roku zacaly mydlit:-) neni mezi nima zadna prepazka… Ale to zalezi na detech, protoze znam holky, ktery mi psaly, ze deti spaly uplne v klidku prituleny na sebe… moje dvojcata by treba takhle spat nemohla, protoze by se postuchovala. Ale ted ho chce menit za sportak, protoze Hartan ji pripada dost vysoky a deti si tam samy nevlezou… takze resi bud sportak nebo golfky, v nasem terenu spis sportak:-) Ale po technicke strance je Hartan pry super, jezdilo se ji s nim moc dobre i v zime…
Ahoj Jufko, díky za odpověď. Říkali jsme si, že bysme s ním chtěli vydržet tak do 1,5 roku dětí a pak koupit třeba ty golfky. Je fakt, že když se z něj vytáhnou ty tašky, tak to oddělené není, takže chápu, že se děti mydlí. Ale když tak přemýšlím, tak jsem asi neviděla žádný kočár, který by to měl. Víš o nějakém?
koukni na www.dvojcata.kat.cz
budou ti oci prechazet z kocarku… Ja mela Ohio twin s prepazkou, byl super, ale zase nam padal kolecka… kdybych mela sikovneho manzela, mozna by me to tak netrapilo…