Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Podotýkám, že kachličky strhnou a nahradit nemůžu, takže to musí jít do původního stavu.
V nájemním bytě, kde je předpoklad, že bydlení bude delší dobu(pro studující děti), jsou kachličky za kuchyňskou linkou. Nesnášíme to a hledám způsob, jak to překrýt, aby to slušně(nemusí luxusně) vypadalo a v případě potřeby se to dalo měnit nebo vrátit do původního stavu.
Našla jsem omyvatelné a snad žáruvzdorné tapety.
Nejsem tedy úplně nadšená dostupnými vzory, ale pokud by to mělo fungovat.
Máte zkušenosti jak to drží, jak dlouho to vydrží, dá se to mechanicky trošku hrubě čistit, jak se to mění a odstraňuje? Máte s nějakými konkrétními zkušenosti, chtěla jsem vložit odkazy a nedovolilo mi to(spam).
@Sany80s měli jsme v nájmu, vydržely docela dlouho, ale mechanicky hrubě čistit určitě nešly. Houbičkou s jarem tou jemnou stranou, víc ne.
@Hoa Mai píše:
@Sany80s měli jsme v nájmu, vydržely docela dlouho, ale mechanicky hrubě čistit určitě nešly. Houbičkou s jarem tou jemnou stranou, víc ne.
A tobě se tou jemnou stranou podařilo vyčistit špínu od vaření?
Taky jsem tapety měla v nájemním bytě. Za sporákem na tom zůstávaly mastné skvrny. Co zkusit překrýt,, dřevěnou deskou, v barvě linky. Známá to takhle měla ze zbytku plovoucí podlahy a vypadalo to moc hezky.
My mame za linkou desku leskleho lamina a jsem spokojena, udrzuje se to v pohode a dle potreby se to da odstranit nebo vymenit
@Sany80s píše:
A tobě se tou jemnou stranou podařilo vyčistit špínu od vaření?
Tak kdyz ti tam neco prskne, tak to hned otres, ne? Nebo co na tom chces drhnout? Ja otiram jenom hadrikem nebo jarovou houbickou ![]()
@Ernais píše:
Tak kdyz ti tam neco prskne, tak to hned otres, ne? Nebo co na tom chces drhnout? Ja otiram jenom hadrikem nebo jarovou houbickou
Kdybych měla do vteřiny otírat každou mikroskopickou kapičku, tak nedělám nic jiného.
To velké člověk hned očistí, ale ten zbytek, který není na první pohled vidět, očistí po vaření a to už není úplně tak, že by to člověk jen setřel.
@Ernais píše:
My mame za linkou desku leskleho lamina a jsem spokojena, udrzuje se to v pohode a dle potreby se to da odstranit nebo vymenit
To jsem u někoho viděla a nevydrželo to běžný úklid ani 3 roky.
@Sany80s píše:
To jsem u někoho viděla a nevydrželo to běžný úklid ani 3 roky.
My ji mame 6 let, varim hodne a nema jediny skrabanec. Jak uz jsem psala vyse, cistim jarovou houbickou, obcas prelestim hadrem a okenou a hezka je porad stejne ![]()
@Sany80s ano. Ale je třeba uklízet hned, po vaření. Ale třeba když si dáš za linku sklo, taky ho nemůžeš drhnout nahrubo. A když uklízíš hned po vaření, tak to ani není potřeba. Teď mám za varnou deskou velkoformátové kachle a jen je otvírám mikrovláknovým hadříkem.
Je to hnusny.
Dala bych tam nejakou desku a na to nalepila kachlicky podle prani. Pripadne sklo, ale to je drahe.
@Lucie_Sx píše:
Je to hnusny.
Dala bych tam nejakou desku a na to nalepila kachlicky podle prani. Pripadne sklo, ale to je drahe.
Kachličky určitě ne, proto to řeším.
@Hoa Mai píše:
@Sany80s ano. Ale je třeba uklízet hned, po vaření. Ale třeba když si dáš za linku sklo, taky ho nemůžeš drhnout nahrubo. A když uklízíš hned po vaření, tak to ani není potřeba. Teď mám za varnou deskou velkoformátové kachle a jen je otvírám mikrovláknovým hadříkem.
Já uklízím po vaření i behem a nemyslím si, že by to jemnou stranouhoubičky bylo dostatečné. A to nejsem magor na úklid.
Ale děkuju.
@Hoa Mai píše:
Presne tak, ja treba ani nechapu, co lidi porad tak drhnou na troubach. Ja ji hned po pouziti vydrbu jarovou houbickou a krom hur dostupnych mist kolem topne spiraly nemame nikde zadnou usazeninu
@Hoa Mai Doma mám za linkou tvrzené sklo a na hrubo to opravdu drhnout můžu.
Ale to není do toho bytu možné, jinak bych neváhala.