Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry večer máte někdo s tímto problém? Pokud ano jaké máte zkušenosti? Je tu někdo kdo byl na operaci? Moc dekuji
Dobrý večer,
já mám Tarlovovy cysty na MR v SI skloubení.
Akorát mi nikdo není schopen říct, co to vlastně je.
Na internetu jsem se dočetl, že jsou blízko míchy a u nás je nikdo neoperuje. Patří mezi vzácné onemocnění, které má 5% lidí na celém světě!
Přeji hezký zbytek večera.
Děkuji vám za odpověď. No my se dočetli o strašných scénáři a bolestech které přítele dost omezují a je mi 29 let momentálně se nás ujal dost šikovný neurolog kterého to zajímá takže pokud bych něco věděla napíšu zkušenosti. Děkuji za reakci
Vzdyt to popisujeme na MR porad, neresi se to, problemy to zpusobuje vyjimecne.
Vzdyt to popisujeme na MR porad, neresi se to, problemy to zpusobuje vyjimecne.
@blumen ano popisujete to často. A dost sem četla že lidi se pošlou domu s tím že filmujou že je nic nebolí. Někdo se pošle domu s tím že je to cysta neřešitelné nazdar smete se to ze stolu. V Maďarsku a Slovensku sem četla že to v případě potvrzení že z cysty jsou problémy operují. A co když zrovna přítel je výjimečný případ. Plotýnky má sice vyhřezlé ale absolutně prý to co má nemůže ho bolet tak jak popisuje nezávaze si už ani Kaničky. Takže se nespokojime s tím že se to píše běžné.
@Lucie241 to bylo vyjadreni k tomu, ze nekdo psal, ze to ma jen 5% lidi na celem svete. Nejsem neurolog, to musi posoudit on, zda bolesti sedi k popisu vyhrezu anebo ne. Kdyz ne, tak patrat dal.
@blumen dobře v tom případě se omlouvam pokud jsem působila blbe. A odpověď nepochopila. Tak potom je smutné že vlastně je toho tolik. A naš stát v tomhle směru medicíny pořádně nezapadá. Našla jsem i skupinu když to názvu blbe zoufalých lidí kteří mají tento problém i bolesti a doktor neví co dělat nb nechce řešit. Děkuji za vaše odpovedi
Taky jsme to v rodině řešili. Tam je problém, že i když se to operuje, tak to nemusí pomoct a spíš se to zhorší. Takže spíš zkoušet „opravit“, rehabilitovat, poléčit a pořešit ostatní možnosti, které vzhledem k potížím připadají v úvahu.
@Anonymní píše:
Taky jsme to v rodině řešili. Tam je problém, že i když se to operuje, tak to nemusí pomoct a spíš se to zhorší. Takže spíš zkoušet „opravit“, rehabilitovat, poléčit a pořešit ostatní možnosti, které vzhledem k potížím připadají v úvahu.
Pritel problém řeší 5 let, rok cvičí spiralni stabilizací páteře pana Smíška s fyzioterapeutem po roce ukázky paní Smíškové vše dělá správně. Má osvalené úplně vše co by po tomto cvičení po roce mělo být bolest bez ústupu. Změna na magnetu po roce téměř žádná. Půl roku na fyzioterapie v cb mackenzie metoda bez úspěchu obrovské zhoršení bolesti. Přestal zvedat těžké věci bolest stejná při práci má bederní pás. Levitacni lavice na uvolňování po půl roce používání bez úspěchu léky nezabírají a je blbost léčit něco co neví co teda má. Kortikoidy bez úspěchu. Rehabilitace celá vykonána se cvičením od lékaře bez uspechu. Teď už zbývá jen tlacit na pilu aby se vyřešilo od kud bolest přichází a nový pan neurolog právě zmínil tu cystu že se mu nelíbí. Pravda četli jsme že může být opravdu neúspěch ale žít s bolesti je pruda. A kord když bolest cítí i v nohou ani se nehne k zemi chybí 50 cm a po roce cvičení zajímavé. Jinak masáže a podobné věci nahrávani a relax bolest buďto zhorší a nebo stejná. Píšu to s m obecně není mířeno na vás. Doufám že v boji postoupí přítel daleko nenechame to plavat
Dobrý den, na fb máme založenou skupinu kde je mnoho pacijentů s TC. Já sama žiji se symtomatickou TC 7let. Povedlo se mi dostat z nejhoršího, alespoň do té fáze že zase chodím. Nevím co konkrétně vás zajíma. Já osobně bych na operaci nešla i když ve skupiuně již 2 pacienty po operaci máme.
Prosím, nějak se tu neorientuji.
Kdo je již po operaci TC?
Jsem zoufalá…děkuji moc.
Jarka
@Lucie241
Ano, mám je a snažím se najít lékaře, který se o toto onemocnění zajímá…
@Countryon dobrý den mohu prosím vědět jak se skupinka jmenuje?? Děkuji
@ŽanetaFojtikova skupinka na facebooku se jmenuje Tarlovova cysta