Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ajla píše:
nevim jak u tassima ale u DG je slazeny…krom latte bez cukru a u cpauscina si nejsem jista:aha ja jsme pako mysleal jsem ze se to pak mnusi vyhodit a delat znovanevim jeslti bych to tak plnila ale kdyz prijde navsteva tak je najendou hdone kapsli tak by mozna stalo za to si z tech kaspoli po nich udelat zasobicku
znalec moc nejsme takze je mi to fukno nevim mozna kdyz se budu nekdyh odne nudit tak to zkusim..ale ted uz se prvotni euforie sklidnila a Dg u nas jede ani ne kazdy den…
Pro návštěvu bych se na to určitě vyprdla - to bych dělala originál. Ovšem pro to domácí pití to opravdu stačí - člověk zjistí že i rozpustná káva je z toho výborná a s hromadou pěkny - fakt super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mildafleck píše:Ivuc píše:Byla to sranda tak se nezlobmildafleck píše:Mildo, DG originál je taky sladké to mlékoJaSa píše:Prodej to a kup si DG ten žádnej sladkej ocas nemá.
ahoj, jsem čerstvou majitelkou tassima a chci se zeptat, zdá se mi to nebo to mlíko v kapslích je nasládlé? jsem zvyklá na opravdu hořkou kávu, ale když si dělám kapučíno nebo latéčko, tak má tzv. sladkej vocas, prostě je zvlášť ke konci nasládlé, nevíte proč?
No ale když si bude dělat plnit svoje mléko tak to žádnou pachuť nemá ![]()
Jinak docela by mě zajímalo jestli i tassimo má kapsle které se dají znovu plnit??? Oni jsou takové mnohem nižší co vím, tak nevím jestli by šla taky ze 2 kus§ udělat jedna? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ježiši, co to tu je za debatu, takže je to sladké oboje? děkuji za normální odpověď a opravdu si nehodlém doma vyrábět falešné kapsle nebo co tu řešíte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivuc píše:
Mildafelck: U cortada ta folie právě nebyla - a tam bylo kafe rozpsutné - takže na rozpustné používám to… Jinak alobal jsem taky nstríhala do zásoby - přehla jsem alobala a najednou udělala 10ks, šlo to vpohodě.Jinak já nic nezalepuju - ničemu to nevadí. A ani dírku nahoře nelepím, ale dám to tam tak abych propíchla v místě dírky a je to pohoda
Mletou kávu tak zkusím dát až nějakou budu mít - nemám prostě, manžel pije rozpustné… A to pak nacpu do té kapsle s folií určitě - pdole mě ta folie je tam proto, že to kafe je potřeba upěchovat a taky udělá tu kapsli menší než když tam ta folie není…
Prosím tě, jak jsi to dělal s tím mlékem/smetanou v kapsli - nalil jsi to do kapsle DG???
Myslím že je lepší to olepit protože ten alobal je tam z toho důvodu aby natlakoval tu kapsli a spařil tak kávu.Když je to dostatečně napařený tlak propíchne alobal o tu plastovou mřížku a začne protěkat káva kdyby tam ten alobal nebyl tak by tou kávou voda pouze protekla a zrnková káva by se nespařila.Když to neolepíš bude ti to ucházet kolem a nevyvineš takovej tlak.Navíc nevím jakej máš alobal ale já mam slabší než je originál a zkouším dávat ho dvojitě.
- Citovat
- Upravit
JaSa píše:
ježiši, co to tu je za debatu, takže je to sladké oboje? děkuji za normální odpověď a opravdu si nehodlém doma vyrábět falešné kapsle nebo co tu řešíte
DG má latte bez cukru - tam nic není, v ostatních nápojích ano. Takže pokud budeš chtít pít kávu bez cukru, nezbyde ti než si kapsle dělat doma sama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mildo, já tam určitě zrnkovou dávat nebudu - zkoušela jsem rozpustnou a to šlo vpohodě - pěkna naprosto stejná jako když použiji originál kapsli a nikudy mi to neteklo ![]()
Prosiiiiiim, napiš mi to mléko jak jsi použil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JaSa píše:
ježiši, co to tu je za debatu, takže je to sladké oboje? děkuji za normální odpověď a opravdu si nehodlém doma vyrábět falešné kapsle nebo co tu řešíte
Debata o negativním plnění kapslí už proběhla tak jsi jí asi zaspala.Navíc o chuti jednotlivých kapslí se dozvíš všude po netu.
- Citovat
- Upravit
Ivuc píše:Ajla píše:Pro návštěvu bych se na to určitě vyprdla - to bych dělala originál. Ovšem pro to domácí pití to opravdu stačí - člověk zjistí že i rozpustná káva je z toho výborná a s hromadou pěkny - fakt super
nevim jak u tassima ale u DG je slazeny…krom latte bez cukru a u cpauscina si nejsem jista:aha ja jsme pako mysleal jsem ze se to pak mnusi vyhodit a delat znovanevim jeslti bych to tak plnila ale kdyz prijde navsteva tak je najendou hdone kapsli tak by mozna stalo za to si z tech kaspoli po nich udelat zasobicku
znalec moc nejsme takze je mi to fukno nevim mozna kdyz se budu nekdyh odne nudit tak to zkusim..ale ted uz se prvotni euforie sklidnila a Dg u nas jede ani ne kazdy den…
nee mela jsem na mysli ze kdyz mam navstevu tak mam razem plno prazdnych kapsli a misto abych je vyhodila taksi taky zkusim naplnit, navsteve budu davat normalni DG ale dobe treba do latte kdyz si mliko napenim sama…to mam rada z poradnyho mlika ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivuc píše:
Mildo, já tam určitě zrnkovou dávat nebudu - zkoušela jsem rozpustnou a to šlo vpohodě - pěkna naprosto stejná jako když použiji originál kapsli a nikudy mi to netekloProsiiiiiim, napiš mi to mléko jak jsi použil
Použil jsem jak jsem psal takový ty lámací kapsličky co se dávají do kávy ale jsou tekutý lepší by bylo zvolit sušenou variantu třeba s toho obchodu mají tam přímo na latte.
- Citovat
- Upravit
Ajla: joooo, tak to pak ano
Jinak víceméně ti stačí udělat ze 2 kapslí na mléko a ze 2 kapsli na kávu, pokud by jsi chtěla dělat i mletou kávu tak ještě další 2 ks. Jsem si říkala že si musím najít tu pikslu na kapsle co byla u kávovaru - že to v tom budu skladovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mildafleck píše:Ivuc píše:Použil jsem jak jsem psal takový ty lámací kapsličky co se dávají do kávy ale jsou tekutý lepší by bylo zvolit sušenou variantu třeba s toho obchodu mají tam přímo na latte.
Mildo, já tam určitě zrnkovou dávat nebudu - zkoušela jsem rozpustnou a to šlo vpohodě - pěkna naprosto stejná jako když použiji originál kapsli a nikudy mi to netekloProsiiiiiim, napiš mi to mléko jak jsi použil
No a tu smetanu z toho jsi tam nalil do své kapsle???
Vidíš, že by dělali smetanu na latte jsem neviděla - já dneska koupila normoš smetanu v prášku, stálo to asi 20kč/200g. Ještě měli sušené mléko plnotučné, to už ale stálo 80kč - samo že toho bylo více. Tím že jsem ale nevěděla jestli to bude ok, vzala jsem to levnější že jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no uvidim, zkusila bych to ciste ze zvedavosti, treba me to nadchne ![]()
ale ja mam nejradsi chococino…
ted me napadlo mam doma capucino takovy to obyc slo by to ze by ho to krasne napenilo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajla píše:
no uvidim, zkusila bych to ciste ze zvedavosti, treba me to nadchne
ale ja mam nejradsi chococino…
ted me napadlo mam doma capucino takovy to obyc slo by to ze by ho to krasne napenilo?
Chococino nevím jak by šlo - taky jsem přemýšlela jestli mám třeba zkusit nastrouhat čokoládu a dát jí do toho se sušenou smetanou? Ale nevím, nezkoušela jsem to.
Ovšem nápad dát do toho capucino ze šáčku je podle mě super náhodou
Oni i čokoládu prodávají v sáčních co? Až půjdu do obchodu tak koupím a zkusím - určitě to vyjde levněji než 8ks kapslí DG ![]()
Moooooooc díky za tip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se někde řešila diskuze ohledně že dává někdo do nádoby do stroje místo vody mléko a dělá si kakao atd.. ![]()
- Citovat
- Upravit
mildafleck píše:
Taky se někde řešila diskuze ohledně že dává někdo do nádoby do stroje místo vody mléko a dělá si kakao atd..
takt oho bych se bála teda, aby mi to mléko zpstalo někde v těch průchozích trubičkách a zkazilo se to tam, bleeeeeeee
Ješě jsi mi neodpověděl jestli tu smetánku jsi tam vlil prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit