Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
313
8.1.12 19:51
Weruska píše:
Ivuc no já to právě dělám ze dvou kapslí , abych nemusela stříhat ten alobal a přijde mi to jednodušší, ale zas každému vyhovuje něco jiného, že :mrgreen: Ale on v tom zas moc velký rozdíl asi nebude :D

Já to taky dělám ze 2 kapslí - z 1 by to ani podle mě nešlo. Ale ten alobal se tam má dat i tak - to je to na co jsem se tu ptala Mildy dneska - jestli by se ten původní alobal mohl použí vícekrát - psal že ne, že je potřeba to natlakovat a teprve potom propíchnout aby to bylo dobře napěněné - tak já teda nevím když tobě to funguje i s tím původním alobalem - já je vyhodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
8.1.12 19:51

pajulevrtule, ty jsi tele :mrgreen: Taky jsem nad čajem uvažovala, ale bylo mi jasné, že to tu kapsli ucpe, když to dokáže i mletá káva :lol: Podle mě tam můžou jen takové práškové věci a nebo leda to dát bez toho alobalu a „sítka“ ale ani tak bych to raději nezkoušela :) Ale o zkušenost navíc :palec: Myslím, že někdo si ušetřil stres z pokusu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
8.1.12 19:53
pajulevrtule píše:
Ahoj kafaři,
tak hlásím že jsem po experimentování s doplňováním kapslí málem zničila DG od Jéži, taže dnes jsem asi doplnovala naposled. Pro ty co by chtěli zkoušet čaj - sypaný nezkoušejte to sítko ty lístky ucpou a kafe má asi vseobecne jinou hustotu a konzistenci - zkratka doplnovat snad jedine rozpustny kdyz uz…Já tam nasypala caj z pytliku a katastrofa
Nevim nejvic prace na tom doplneni je upravit si ze dvou kapsli jednu. Mela jsem dnes navstevy a vypilo se 9 kaficek tak jsme to chtela zkusit i kolecka do zasoby jsem nastrihla ale neni to ono.
Za me teda doplnovani jen pro me a v pripade nejvyssi nouze jakoze nebude na kapsle - coz se snad nestane a nebo v pripade ze bysme byli na suchu a zapomneli na ne.
Jinak jak muze nekdo doma delat chai tea latte kdyz je do nej potreba specialni koreni massala(skorice,kardamom a jine koreni .....
Je to stejne jako kdyz jsem si ted zkusila doplnovacku capučko a s tim origos z dolce gusta se to proste fakt neda srovnat.
Za me teda doplnovani NE NE NE
Ale jinak kočár bych si klidně přešila, proste clovek si musi zkusit co mu vyhovuje, treba se jednou k doplnovani vratim a budu si libovat jak usetrim:)
Tak zdrar Gustikum, Tassimu, a spol.!

Tak jako dávat čaj do toho by mě teda ani ve snu nenapadlo - nevidím totiž jediný důvod. To je jasné že se tp může ucpat totiž. Chce to vědět kolik je 1 a 1 že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
8.1.12 19:53
Ivuc píše:
Weruska píše:
Ivuc no já to právě dělám ze dvou kapslí , abych nemusela stříhat ten alobal a přijde mi to jednodušší, ale zas každému vyhovuje něco jiného, že :mrgreen: Ale on v tom zas moc velký rozdíl asi nebude :D
Já to taky dělám ze 2 kapslí - z 1 by to ani podle mě nešlo. Ale ten alobal se tam má dat i tak - to je to na co jsem se tu ptala Mildy dneska - jestli by se ten původní alobal mohl použí vícekrát - psal že ne, že je potřeba to natlakovat a teprve potom propíchnout aby to bylo dobře napěněné - tak já teda nevím když tobě to funguje i s tím původním alobalem - já je vyhodila…

Jo jo, z jedné by to nešlo, to je fakt :mrgreen: No mě nenapadlo ten alobal vytahovat, neviděla jsem důvod, on se přece nijak nepropichuje, ne? :think: Zkusím to příště s ním a uvidím rozdíl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
8.1.12 19:56

Weru, právě že se propíchne - o ten umělohmotný spodek co je dole ;-)

Zkus dýt příště alobal nový a pak poreferuj jestli budeš mít více napěněno nebo ne. Jestli ne, nechám si to origoš a bude ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
8.1.12 19:58

dám dítě spát a zkusím to hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
8.1.12 20:02
Weruska píše:

Neblázni - hned nemusíš - kdo to bude pít teď večer? :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
8.1.12 20:12
Ivuc píše:
Weruska píše:
Neblázni - hned nemusíš - kdo to bude pít teď večer? :-O

Mě by to nedalo spát, jdu na to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
8.1.12 20:21
Weruska píše:
Ivuc píše:
Weruska píše:
Neblázni - hned nemusíš - kdo to bude pít teď večer? :-O
Mě by to nedalo spát, jdu na to :lol:
:-D :-D :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
8.1.12 20:27

Tak teda hlášení - teď s tím alobalem mi to přišlo stejné, ne-li horší. Je pravda, že se mi teda ten alobal nepropíchnul, ale přisuzuju to tomu, že tu kávu tam nepěchuju, ale jen navolno dám dvě lžičky rozpustné kávy, čímž se ta kapsle nenaplní :nevim: Jestliže je někdo šikovnější a alobal mu to propíchne, pak věřím, že to může být ještě napěnější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
8.1.12 20:37
Weruska píše:
Tak teda hlášení - teď s tím alobalem mi to přišlo stejné, ne-li horší. Je pravda, že se mi teda ten alobal nepropíchnul, ale přisuzuju to tomu, že tu kávu tam nepěchuju, ale jen navolno dám dvě lžičky rozpustné kávy, čímž se ta kapsle nenaplní :nevim: Jestliže je někdo šikovnější a alobal mu to propíchne, pak věřím, že to může být ještě napěnější :palec:

Tak já to dělám úplně stejně jak ty - mám kapsli od cortada - bez bolie, šupnu tam 2 lřičky nes, dolů dám to plastové, na to alobal - 4 vrstvy, celé to přitalčím na vršek, vecpu do kávvaru a udlěám kávu. A když to pak rozeberu tak folie je vždy propíchaná tak jako u originálu - nechápu že ty to nemáš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
8.1.12 20:43
Ivuc píše:
Weruska píše:
Tak teda hlášení - teď s tím alobalem mi to přišlo stejné, ne-li horší. Je pravda, že se mi teda ten alobal nepropíchnul, ale přisuzuju to tomu, že tu kávu tam nepěchuju, ale jen navolno dám dvě lžičky rozpustné kávy, čímž se ta kapsle nenaplní :nevim: Jestliže je někdo šikovnější a alobal mu to propíchne, pak věřím, že to může být ještě napěnější :palec:
Tak já to dělám úplně stejně jak ty - mám kapsli od cortada - bez bolie, šupnu tam 2 lřičky nes, dolů dám to plastové, na to alobal - 4 vrstvy, celé to přitalčím na vršek, vecpu do kávvaru a udlěám kávu. A když to pak rozeberu tak folie je vždy propíchaná tak jako u originálu - nechápu že ty to nemáš? :think:

Myslíš jako ten alobal? a dáváš to jak, to kafe do vrchního dílu nebo spodního na ten alobal? Je fakt, že já měla vršek s tou fólií teda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
8.1.12 20:50

Já používám vršet bez te folie, ale to je podle mě jedno úplně - kafe nasypu do toho vrchního - ten mám udělaný tak že mám u něj seříznutý jen ten spodek úplně. Na to padk dám ten druhý díl - ten mám cca poloviční, vespodu je ta palstová potvůrka taková - máš jí tam??? Ta se dá i vidělat, na to pak plácnu tan alobal a tím tu vrchí část zavřu a dám do kávovaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
8.1.12 20:51

Jinak alobal dávám do spodního dílu - ale ne na alobal, ten alobal použitý já jsem vyhodila, mám tam jen takovou tu plastovou potvůrku, na tu dám svůj nový alobal. Jestli jsi tam nechala ten původní alobal tak to je jasný že se t ten nový nepropíchnul ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
8.1.12 21:15

Hmm tak možná je chyba v tom, že to kafe dávám do spodního dílu a přiklápím tím vrchním :think: Jinak to plastové „sítko“ tam mám … no uvidím zítra až budu dělat kafe ráno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí