Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
.. nechci rejpat, ale je snad snadnější být jen otcem napůl???
Já tedy moc nejsem na to, aby se mi partner věnoval a byl zapikaný pořád doma, ale co se týká dětí na to jsme metr ..Děti mají dva rodiče, ale protože jeden sportuje ,tak co?? Nebudeme po něm nic chtít??
Mě to přijde smutný hlavně v tom, že to tatínkům nepřijde divný a že si myslí, že když je dítě uvidí jen když budou mít oni vytrénováno, tak že potom budou mít krásný intimní vztah plný důvery a poroumnění..
Víte, samy přichází o hodně, ale to se pozná, až když je pozdě..
Děkuju za reakce.. ![]()
Taky jsem si říkala, že teď, když je teplo to bude lepší, že budeme moc jezdit s ním a fandit ![]()
Je pravda, že zlatý sport oproti PC nebo vysedávání v hospodě, jak tu někdo zmiňoval.
Myslím, že jsem dost chápající žena - druhá by ho už možná dávno hnala.. Zkusím měsíc počítat hodiny, co s námi není a sportuje a pak to rozumně prodiskutujeme.
Nechci samozřejmě,aby toho nechal úplně, jen trochu omezil..
Á propos… nějaké typy na sport s 9 měsíční holčikou? ![]()
Příspěvek upraven 26.05.11 v 14:49
Mě nepřijde nějak hrozný, že jde občas 1-2× týdně večer sportovat a o víkendu je 4 hodiny na zápasu.
Pokud nemá o víkendu zápas a je celý den pryč, tak to je jiná věc. Nicméně 2× týdně trenink a ještě večer + o víkendu zápas ( nebo 2 ) a je 4 hod. pryč by mi nevadily.
Myslím, že snadnější bude spočítát hodiny co s vámi je
![]()
Ale držím palce - chce to kompromis.. ![]()
Souhlasím s Lizbeth. Navíc, když byla máma zvyklá na pravidelný sport, tak teď může být doma taky protivná, protože jí to chybí? Představa rodinného života, kdy táta sportuje 3× týdně, máma 3× týdně a společně jsou 1-2× týdně, se mi nelíbí.
In-liny, kola, plavání, popř. běh s kočárkem ( vozíkem ) nebo si třeba půjčit loďku a ať taťka vesluje. ![]()
Děkuju
Ty in-liny jsou dobrý nápad, najdu vhodný terén a až bude čas, vyrazíme ![]()
Plavat už chodíme a na kolo bych ho mohla taky utáhnout ![]()
Ale proč by měl být tátou jenom na půl. Jenom si to musí sebrat čas z jiných aktivit. Já jsem tím chtěl říct, že ani ten sport se napůl nedá dělat. největší zlo jsou jednoznačně víkendové zápasy, tak to cítím i já, o tom jestli pak půjdu na trénink 2× nebou jednou a místo jedno tréninku půjdu běhat ráno před prací. To už záleží co je zrovna doma potřeba. Můžu vám říct, že mám kolem sebe spoustu tatínku, který žádný sport nedělají a nevěnují se rodině ani s poloviny co já se třemi dny sportu týdně. je to hlavně o domluvě. chtěl jsem tím vyjádřit, hlavně ne nastupte na chlapa s tím, že te to bude tak a tak, a franta od vedle se věnuje takhle často a je doma takhle brzo. to jak manžel můžu říct, že v tu chvíli zapomínám na všechno rodiné a jdu si tvrdě za svým jenom si prosadit svou a přitom ani trochu v sobě nebudu mít nezájem být s rodinou. A ještě jedna věc určtě bych neoděloval čas strávený dětmi a s manželkou. děti vyroustou a odejdou, ten čas by měl být především strávený společně. ne řešit já vychovám tolik hodin denně a teď ty budeš druhých tolik hodin. Když jste si ty své chlapy brali, tak jste věděli jak často sportují, je to o dobrovolné volbě.
No jo no a vy když jste si ty svoje manželky brali, taky jste věděli, že mají nějaké svoje koníčky a věci, co rády dělají. Dělají je stejně intenzvině i teď? Takto je třeba se ptát…
Protože k čemu je spokojený tatínek, když na druhé straně stojí nasraná a vyhořelá maminka - právě ta osoba, která je s dítětem nejvíc, má ho vychovávat, ovlivňuje jeho hodnoty, ale protože je přetažená a nemá čas na sebe, tak má nervy v kýblu, což se odráží mimo jiné na její trpělivosti. A tak třeba na dítě křičí víc, než by musela, kdyby byl tatínek o malinko méně spokojený ![]()
tatínek-sportovec píše:
Když jste si ty své chlapy brali, tak jste věděli jak často sportují, je to o dobrovolné volbě.
Tak já předpokládala, že pokud budem mít děti, tak se holt oba budeme muset nějakých aktivit vzdát a jiné naopak přibudou. Naštěstí můj muž taky předpokládal
, blbý je, když to jednomu nedojde a jede furt ve stejných kolejích jako za bezdětna.
Když jsem si svého hlapa brala, stanovili jsme si maximální dobu, kterou můžeme oba věnovat svým individuálním koníčků. Máme tři dny v týdnu+vyjímečně nějaká akce.
Nikdy bych nepředpokládala, že se chlap s narozením dětí změní, tak to nechodí.
Ale rozhodně předpokládám, že se chlap se závazky nebude svým koníčkům věnovat na úkor rodiny. Což většinou znamená, že je musí omezit. Můj manžel to naštěstí vidí stejně, jinak bychom spolu už nebyli.
Ale mám ve svém okolí hodně mužů, kteří si to v hlavě srovnali tak, že se omezovat kvůli rodině a času tráveném s ní nehodlají.
Většinou jim vztah jde časem do kytek.
Musíte si promluvit a zjistit, jestli je tvůj partner ochotný ke kompromisu a jestli je ochoten být s tím kompromisem zajedno. Pokud by měl být nepříjemný, že nemůže být kdekoli jinde než s vámi, tak to asi nemá cenu.
Já mám takovou teorii, že manžel je v práci, manželka doma s dítětem..Manžel příjde domů a má volno, manželka nikoli..
To znamená, že manželovo volno - po práci a víkendy se musí rovnoměrně rozvrhnout pro něj i pro manželku, protože ta nemá žádné - po práci, nebo víkend..
Takže když bych to vzala půl na půl, tak obden se manžel postará o dítě po příchodu z práce ( manželka může klidně aktivně sportovat) a také přenechá jeden celý dne manželce ( sobotu či neděli) na její aktivní sportování či cokoli jiného..
tohle by balo fér - ale to má málokdo..Takže opravdu to nevidím tak, že aktivní sprotovec má nárok se realizovat..Nárok realizovat mají oba rodiče, akorát ženská musí škemrat, aby se mohla urvat, kdežto manžel se dovolovat nemusí, tak nabývá dojmu ,že je to automatické..
Prosím nechci to na nikoho vztahovat, tak si to přítomní neberte osobně - je to jen můj pohled na volný čas manželů s dítětem..
Lizbeth, je to přesně tak. Tedy mělo by být, ovšem málokdy je realita tak růžová ![]()
Lizbeth píše:
Já mám takovou teorii, že manžel je v práci, manželka doma s dítětem..Manžel příjde domů a má volno, manželka nikoli..
To znamená, že manželovo volno - po práci a víkendy se musí rovnoměrně rozvrhnout pro něj i pro manželku, protože ta nemá žádné - po práci, nebo víkend..
Takže když bych to vzala půl na půl, tak obden se manžel postará o dítě po příchodu z práce ( manželka může klidně aktivně sportovat) a také přenechá jeden celý dne manželce ( sobotu či neděli) na její aktivní sportování či cokoli jiného..
tohle by balo fér - ale to má málokdo..Takže opravdu to nevidím tak, že aktivní sprotovec má nárok se realizovat..Nárok realizovat mají oba rodiče, akorát ženská musí škemrat, aby se mohla urvat, kdežto manžel se dovolovat nemusí, tak nabývá dojmu ,že je to automatické..Prosím nechci to na nikoho vztahovat, tak si to přítomní neberte osobně - je to jen můj pohled na volný čas manželů s dítětem..
Plně souhlasím, k tomu není co dodat!
Nechci vám do toho kecat, ale byl bych s některými ultimáty trošku opatrný. Ono nemůžete čekat, že se chlapy budou sami od sebe měnit, když je tělo zvyklé na pravidelný sport, tak pak hodně schází. Pak budete mít sice tatínka doma, ale pěkně protivného. endorfiny dělají své. Ideální je sportovat společně, nebo najděte činnosti, které spolu s Vámi bude manžel rád dělat, samotnému mu to pak příjde lepší než sport, a zůstane doma přirozeně. Sám chodím sportovat třikrát týdně, nejhorší jsou asi ty víkendy to uznávám, protože většina zápasů je v sobotu odpoledne a tím je víkend zabitý. Ale ono to bez těch zápasů nejde, nejde dělat sport jenom na půl. Zas nadruhou stranu jsem se tím vzdal zcela hospod a ostatních rádoby mužských radostí. Jinak dělám prostě vše proto abych byl s rodinou co nejvíce.