Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli je to jen u nás, nebo i jinde. Manžel miluje sport (hokej, hokejbal, nohejbal, in - line hokej) - aktivně.
Když jsem byla těhotná, nevadilo mi to, že často jezdí hrát a říkala jsem si, že až se nám mimi narodí, bude s námi doma častěji a že ho sport nebude tolik lákat.
Ale OMYL: Ze začátku mě sice dost pomáhal, ale po 3/4 roce je to jako dřív..
V týdnu pracuje, občas má večer trénink (asi 1× - 2× týdně) a o víkendy to začíná. Min. 1× hokejbal, když je led, tak i hokej, pak domů na oběd a odpoledne si jde s klukama zahrát nohejbal, nebo podobně. prostě víkendy tráví sportem. Neměla bych nic proti tomu, kdyby to bylo 1×-2× týdně. Že si potřebuje pokecat s klukama a vyčistit hlavu, ale on je schopen odjet sportovat i 6× týdně. Nebo kdyby sportoval s námi..
Většinou je to i mimo město, takže když se počítá cesta, je 3-4 hoďky (na jeden zápas) pryč a já jsem na všechno sama.
Máte to doma taky? Nebo je narození dítěte změnilo? Přitvrdily jste na něj?
prosím o Vaše názory a zkušenosti.
Osobně by mi to vadilo a chtěla bych, aby něco pustil… Je fajn, že má konička, ale vlastně není vůbec s váma.
MM naštěstí už sportuje pouze pasivně a i to mi někdy leze krkem. Což je ale možné vyřešit nákupem druhé televize ![]()
Ahoj,
tak co jsem tak vysledovala, tak chlap se s příchodem dítěte nebo dětí nemění. A co si nevydupeš, to nemáš.
Taky jsem doufala, že manžel začne sekat víc dobrotu a změní svůj pohodový styl života a ono nic. Takže jsem musela přitvrdit a být víc sobec. A tohle doporučuji i tobě, protože tohle je fakt moc a neskutečně by mě to vadilo.
Napadá mě jedině kompromis - ať jeden den o víkendu hraje a druhý je celý s váma…
Jako zase neříkám, že je to tak každý víkend, ale někdy se to tak sejde, že je to fakt na prd
.
Ale na druhou stranu se musím přiznat, že jsem někdy ráda, že něco má. Teda, když je to večer, že malá spí a já mám klid ![]()
A ja bych jeste dodala - necekej, ze se to zmeni s vekem
Ja znam MM od jeho 25ti let, dnes mu bude 46 a sportuje porad stejne, aktivne. K tomu samozr.nevynecha dulezity zapasy ani v tv.
Teda ne tolik, jako ten Tvuj, ale taky me stve, ze ma celou zimu v sobotu odpo fotbal. Cely tyden mam malyho na krku, a pak jeste i o sobotach ![]()
Ale co ma po vecerech - jsem jedine rada, aspon mam klid.
Zas na druhou stranu - kdyz ctu/slysim, jak nektery chlapi nedelaji nic moc a jen cuci do PC
to mi prijde jako zabava pro nactilety a fakt jsem rada, ze muj chlap to nedela. To zlatej sport ![]()
to nas tatinek ma sport 4× tydne, pak jde s klukama co s nimi hraje na pivko. Stredecni vecer jsme spolu + vikend. Docela mi to vyhovuje, mam svuj klid, jezdim k mame a tak.
Co me ale docela toci, tak kdyz ma obcas o vikendu nejaky zapas nebo turnaj, tak mi to jen tak mimochodem oznami den pred tim nebo lepe ten den rano stylem - ja jsem ti to jeste nerekl?
Veskery plany jsou pak v cudu ![]()
Ne, tak to u nás není. My jsme oba byli letci a to tedy žere hodně času, ale po narození dětí jsme toho oba nechali. Jsem ráda, že chlap drží se mnou basu, i když by klidně mohl v pátek vždy vždycky vypadnout a objevit se až v neděli v noci. Teď akorát chodí jednou týdně plavat sám a jinak tráví čas s náma, ale zas toho času taky moc není kvůli práci. Je to otázka priorit, děti budou malé jen jednou, ale časově náročné sporty budem moct provozovat klidně i v důchodu ![]()
Ahoj, u nás to je/bylo podobné. Nemluvila jsme s přítelem dva dny, když jsme se dozvěděla o dalších víkendových zápasech. Teď je to lepší. Asi je opravdu potřeba dát (VÝRAZNĚ) najevo, že ti to nevyhovuje. Na víkendové zápasy teď jezdíme všichni tři, je to docela prima, zasportujeme (táta), zafandíme (já), prospíme se (mimino) a pak jdeme společně na výlet.
Asi bude třeba si s ním o tom promluvit, nejlépe mu to spočítat přesně na hodiny, to zabralo na „toho mého“, když mi vadilo, že na mě nemá čas. On si myslel, že ano, ale celé jsem mu to spočetla a docela se divil ![]()
řekla jsem něco ve smyslu, že v sobotu vstaneme, najíme se (a přibližné časy), ty pak něco děláš do tolika, to je tolik hodin. Pak jdem ven na dvě hodiny, přijdeme, ty si děláš svoje věci, já udělám oběd, najíme se, pak spíme (a zase časy). Pak jdeš tam a tam a vracíš se v…, a pak jsme spolu od… Mezitím děláš to a to tak dlouho (zase čas). Takže svoje věci si děláš x hodin a spolu jsme y; x=6y ![]()
když se mu časový údaj nezdál, upravila jsem podle přání, a i tak poměr vyšel tak, že já mám pravdu
prostě na to neměl co říct a uvědomil si, že spolu o víkendu opravdu moc nejsme.
Limutka píše:
Asi bude třeba si s ním o tom promluvit, nejlépe mu to spočítat přesně na hodiny, to zabralo na „toho mého“, když mi vadilo, že na mě nemá čas. On si myslel, že ano, ale celé jsem mu to spočetla a docela se divilřekla jsem něco ve smyslu, že v sobotu vstaneme, najíme se (a přibližné časy), ty pak něco děláš do tolika, to je tolik hodin. Pak jdem ven na dvě hodiny, přijdeme, ty si děláš svoje věci, já udělám oběd, najíme se, pak spíme (a zase časy). Pak jdeš tam a tam a vracíš se v…, a pak jsme spolu od… Mezitím děláš to a to tak dlouho (zase čas). Takže svoje věci si děláš x hodin a spolu jsme y; x=6y
když se mu časový údaj nezdál, upravila jsem podle přání, a i tak poměr vyšel tak, že já mám pravduprostě na to neměl co říct a uvědomil si, že spolu o víkendu opravdu moc nejsme.
Souhlas, ono to vypada jak pro blbyho
, ale mohlo by to zabrat - kamaradky manzel mel taky pocit, ze „vzdyt jsem porad doma“. Tak si kamaradka vzala diar, a zacla si to psat. A kdyz ho pak vytahla a shrnula mu to za mesic, zjistil, ze byl doma vecer 5× !
Docela cucel, vypadal fakt prekvapene a trochu se polepsil. Chlapi radi takovy veci prehlizej resp. neresej.
Vadilo by mi to kvůli dítěti..At je sportovec + otec..přesto vlak nejede..Změna je život, tak at se probere..
Tak jezděte na zápasy s ním a spojte to s nějakým výletem. My sportujeme oba, takže o víkendu vyrazíme na závody, většinou nestartujeme ve stejnou dobu, takže se o malýho prostřídáme a po závodech se tam ještě porozhlídnem. Jinak, když náhodou není manžel přes týden pryč, tak často po práci vyfasuje Kubíka on a já jedu na trenink. A není to jen 1-2× týdně jako ten tvůj ![]()
Nechci vám do toho kecat, ale byl bych s některými ultimáty trošku opatrný. Ono nemůžete čekat, že se chlapy budou sami od sebe měnit, když je tělo zvyklé na pravidelný sport, tak pak hodně schází. Pak budete mít sice tatínka doma, ale pěkně protivného. endorfiny dělají své. Ideální je sportovat společně, nebo najděte činnosti, které spolu s Vámi bude manžel rád dělat, samotnému mu to pak příjde lepší než sport, a zůstane doma přirozeně. Sám chodím sportovat třikrát týdně, nejhorší jsou asi ty víkendy to uznávám, protože většina zápasů je v sobotu odpoledne a tím je víkend zabitý. Ale ono to bez těch zápasů nejde, nejde dělat sport jenom na půl. Zas nadruhou stranu jsem se tím vzdal zcela hospod a ostatních rádoby mužských radostí. Jinak dělám prostě vše proto abych byl s rodinou co nejvíce.