Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jak je to u vas? Zvlada tatinek zabalit dite do latky?
U nas katastrofa, latkuju druhy dite (na noc teda Alany) a pokud jde prebalit manzel, da jednorazovku. Nikdy neprebalil do latky. A ze mame i AIO! Kdyz dochazi Alany, ochotne je dojede koupit.
Kdyz jsem mu tu nechala na pul dne dite v konopce, po navratu jsem zjistila, ze ji ma furt na sobe…neco pres 4 hodiny
Konopka to pobrala coz o to, ale maly smrdel jak kralici kotec.
Tak a ted mi piste, jak mate uvedomely latkujici muze ![]()
Ha, jsem napsala ještě do původní ![]()
Ve 20m po podrobné instruktáži a několika menžích omylech zvládá některé aio a kalhotkovku se svrchňáky.
Nicméně se bojí hovínka, takže přebaluje jen v nouzi největší a též se několikrát stalo, že jsem našla dítě po několika hodinách v té samé plíně, jak jsem mu ji dala ![]()
Nicméně, já jsem ráda, když přebalí i do hnusky, a nenechá ho v načuraný plíně.
speciálně kvůli němu kupujeme hnusky trénovací natahovací, protože je na zadku napsáno „hinten“
Tam už toho fakt nejde moc splést ![]()
Přebalí, a to používám čtvercové plíny. V tom ho musím pochálit. Jen pokakanou plínu nezapere ale hodí ji do kýble. Takže zaprání čeká pak na mě.
Tak to je borec! ![]()
Jinak jsem to napsala, jakoby prebaloval kazdou chvili…vzhledem k tomu, ze je v praci do noci a o vikendu taky vetsinou neco dela, fakt casto neprebaluje. Ale kdyz uz, tak proste jednoraz…
A obraceny jednorazy… jo parkrat jsem taky nasla obrazek na zadku a jeste neco rikal o tom, jak se to blbe nandava (ale to uz je historie) ![]()
Tak zezačátku zavolal jen - pojď mi složit origami! A vpohodě přebalil. Teď si plínu i složí sám. Ale popravdě novorozeně si přebalit ještě netroufl, ale staršího zvládá líp jak já - snadněji ho přepere
![]()
Příspěvek upraven 11.12.10 v 15:36
Brum píše:
Přebalí, a to používám čtvercové plíny. V tom ho musím pochálit. Jen pokakanou plínu nezapere ale hodí ji do kýble. Takže zaprání čeká pak na mě.
Ten můj na to ještě alespoň natočí vodu, aby se to odmočilo. Ale taky nevymáchá.
Kvůli němu se kupovaly kalhotkové pleny (aby to měl jako jednorázovky), stejně se toho bál, a teď už balí i do normálních ČČ, skládá na draka. Ale že by se v tom vyžíval se říct nedá
A ještě občas použitou látkovku najdu na zemi u postele (prostě zapomene že se musí odnýst VŽDY). Naštěstí to je tak 1-2× do měsíce.
Zezačátku teda klidně nasadil čč, sepnul snapkou a oblékl, tedy bez PUL kalhotek, myslel že už toho má malá na sobě dost. Anebo teda kalhotovky (máme od Anavy) taky dal bez PUL - to už jsem trošku pochopila páč to je takové tlusté samoosobě. Zavazovačky neváže a nejraději má AIO nebo kapsovky, prostě ty připravené věci, aby to pro něj bylo co nejjedonudšší.
Pokud ale není na stole připravená AIO, kapsovka anebo už složený čč na novosklad, tak dává jednorázovku. Vzhledem k tomu jak často přebaluje, je spotřeba jednorázovek u nás tak 3 do týdne, což není až tak hrůza.
Laztkovy neprebaluje, ani do papirovych… pokud ma dite dostat na hlidani jedine v papiru, jinak neprebira. Latkovku neni ochoten ani sundavat natoz nasazovat… on teda obecne nikdy moc nechtel prebalovat, ani prvniho syna, ktery nebyl vubec v latce.
Proste ja si svoje deti odnosim a odprebaluju sama ![]()
asha píše:
Ja nachazim u prebalovaku prave ty pouzity jednorazovky…
Já zase nacházím smotanes kalhot, trička, použité mokré plíny a třeba vlňáků. to je pak na vyprání všechno,protože je bšechno mokrý od tý plíny ![]()
asho, tvuj muž je dost odolný ![]()
muj chlopek přebaluje nerad, ale když musí, tak přebalí. Jednorázku už ted nenajde (to zkusil a přebalil do pleny na plavání) tak přebaluje do látkovek (čč s vkládačkou) - ale složit by to asi neuměl
Obvykle jich je na přebalováku vyskládaný kopec již složených.
když ale najde, tak si raději vybere kalhotkovou, že je snažší pro přebalení. Má selektivní vidění
, takže i když ty jsou vyskládané hned vedle čč, tak je často nevidí ![]()
jo, když bylo první dítě malé, tak se přebalování bál, tak měl připravenou jednorázku (dodnes si ale nezapamatoval, že na jednorázku se nedávají svrchnáky, takové vlňáčky na jednorázce, to je něco ![]()
ale přebaluje zcela vyjímečně, když hlídá děcka sám. Jinak ukecá babičku
Ja at naskladam nebo nenaskladam, je to fuk. Kdyz melo prte vazacky a misto vlnaku jen salku, jeste jsem to chapala. On je ale fakt odolny ![]()
asha píše:
Ja at naskladam nebo nenaskladam, je to fuk. Kdyz melo prte vazacky a misto vlnaku jen salku, jeste jsem to chapala. On je ale fakt odolny
U nás je odolná babička. Odmítá přebalit i do stylu, do jakého přebalovala mne
Radši si zajde koupit jednorázovky. Přitom bych řekla že složit 2čč na rovno a strčit do PUL svrchňáků není zas tak těžké ![]()
prebalil a jak rad
ikdyz je mu tedy bylo nekdy nevolno … uz odplenkovano. dokonce u telky skladal pleny a delal instruktaze jinym rodicum ![]()