Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nebyly jste nektera v aquaparku na slovensku www.tatralandia.sk ?
Rada bych tam jela s detmi nekdy ke konci ledna.
bubina
ahojky,
byli jsme tam v létě a moc se nám tam nelíbilo. Atrakce všechny moc strmé a prudké… pro děti to tam bylo většinou tak od 10 - 12 let.
Ceny příšerně drahé.
To už je lepší aquapark v Liberci, ten je super www.babylon.cz
tak ja mam deti 5 a 2,5 - ta mala stejne na velke skluzavky nemuze a ta starsi v klidu sjede tobogan 120 m vysoky. Co je tam tak draheho - doprava, ubytovani a vstup jsou fixni, tak snad jidlo ??
V tom liberci jsme jeste nebyli - jaka je tam voda, taky tepla ? Nechceme jet nekam, kde je jen obycejna bazenova voda, ale tepla a pripadne termalni, coz mi celkem ta tatralandia splnuje, jak dlouho trva cesta ?
Dik Bubina
Byli jsme tam, dcera měla 1/2 roku. Voda v bazénech super teplá, vstupné pro nás tři vyšlo asi na 1000 SK, jídlo je tam trochu dražší to je jasné. My tam ale byli na otočku 1 den, pokud vím, když se tam ubytuješ tak máš celodenní vstup do všech bazénů v ceně pobytu nebo tak nějak.
Doporučuju… ![]()
Noggie
Voda je úžasně teplounká, dětský bazén je parádní-papoušci, palmy, výklopný kokosový ořech, krokodýl, skluzavky pro mrňata. To je vnitřní bazén, předpokládám, že v zimě uzavřený od venkovního chladu.V létě byl propojený s venkovní terasou. Pod střechou vedle toho dětského je ještě jeden, taky s teplou vodou,ale je hlubší.
Ubytování doporučuju přímo v Liptovském Mikuláši, je tam spousta privátů a určitě něco seženete i bez předchozího hledání. My tam byli mockrát a vždycky jsme si našli bydlení i v sezóně a se dvěma dětma.
Je pravda, že na spoustu venkovních atrakcí mohou děti až od určité výšky (140?cm, je to někde na jejich webu) a zrovna levně tam není,ale jídlo můžeš mít svoje a se vstupným musíš počítat.
Radka
V letošním studeném a deštivém létě se tahle atrakce zdála ideální náhražkou za výpravy po horách v okolí, tím spíš pro děti, ale - ouha.
Za prvé - cena: nelze za rodinu zaplatit méně než 42EUR + 1EUR za skříňku (nevratná záloha; pokud do ní vše poskládáte a nepotřebujete jich víc);
je jedno, jak jste tam dlouho, jestli hodinu nebo 10 hodin, cena je stejná, je jedno, že venku prší, že Vaše malé děti v 13°C a v dešti a větru prostě nemají na to, aby se přesunuly tímto počasím mezi venkovními bazény.
Za druhé - nabídka služeb: a tak Vám a Vašim dětem prakticky zbývají 3 přeplněné bazény s celkem 3 dětskými skluzavkami, kde se stojí nepřetržitě fronta. Za Vaše vstupné nemůžete jít do sauny (zvláštní příplatky), obří tobogány s Vašimi dětmi kolem 5-8 let určitě nevyužijete a stát dlouhou frontu na pochybné a jistě předražené (ani jsem to nezkoumal) jídlo prostě s dětmi nedokážete, i když se nelibá vůně připálené klobásy nese celým areálem.
Za třetí - utajení informací: před zaplacením ani po zaplacení vstupu nemáte vlastně vůbec žádnou představu, kam jdete, jaké konkrétní atrakce zde lze najít (o to víc pro děti…).
Za čtvrté - lido: totální přecpanost, to, že je venku ošklivě a že se 80% návštěvníků soustředí do zmíněných 3 bazénů (kde ve 2 z nich ani menší děti nevystačí), provozovatelům nijak nevadí, a tak se připravte na ostré lokty, uklízečky, co se marně snaží vodním koštětem odehnat mezi proudy lidí stojící masy vod na dlaždicích…
Za páté - můžete platit i 2× za den.-): když už odcházíte, a až venku z areálu už poctivě s vysušenými vlasy, navlečeni do čepic a bund zjistíte, že „za kopcem“ nad bazény se nachází i venkovní dětský svět - a že třeba zrovna neprší, můžete marně ukazovat doklad o zaplacení dnešního vstupného a dožadovat se o vstup přes horní pokladny.
Inu, komerční zábava, kde asi slušný člověk, co jinak vyhledává radši ticho lesa než jekot davů (a to doslova), nemá co dělat.
Ahojky,
tak já jsem tatralandii absolvovala v březnu, a platili jsme (32 Eur) za rodinné vstupné na celý den, byli jsme spokojeni - pravděpodobně proto, že nebylo narváno. Dětský svět jsme se 4.letým dítětem absolvovali uvnitř, líbil se nám i termální venku. Byla zima, takže jsme zbytek nemohli využít. Otřesný zážitek máme naopak z Aqua Palace v Praze, kde za 360 Kč na 2 hod na osobu - tedy 720 a malý nám prošel do metru zdarma, neb nám věřili
,jsme se vyřádili pouze na tobogánech, neb dětský svět byl v obležení lidí. Co mě ale tedy dostalo nejvíc, tak ta špína všude a hlavně na záchodech, uklizečka nikde a plavčíky jsem taky neviděla (jen v těch jejich kukaních) - v dětských bazenéch totiž leželi až po bradu rodiče či prarodiče dětí a každému to bylo jedno. U nás by je tedy za to, jak si tam ty své genitálie v těch brouzdalištích pro děti máchají, dávno někdo z plavčíků vyhodil.
Proti gustu žádný … Nikdy více.
pet
Hledám informace o pobytu v Tatralandii v zimě. Máte někdo aktuální zkušenost? Jela bych s dětmi 16 a 14 let - takže mě zajímá zábava, animační programy (našla jsem jen program na léto, tak nevím jestli i v zimě probíhají), bazény, tobogány, ubytování, jídlo… prostě cokoliv Vás napadne.
Jidlo predrazeny, satny maly, blby, vsude narvano, hrozne fronty, kapacitu teda urcite nedodrzujou. A kdyz budou venkovni tobogany a bazeny zavreny, tak si to uvnitr ani nechci predstavovat.
Kdyz bych tam jeste nekdy jela, tak jen v oodvecer v teply den, kdy bude levnejsi vstupne a min lidi.
Lidi chvalili sois mensi aquaparky v okoli, ted si nevzpomenu kde.
Jo a super protivni plavcici
@Baba - no tak to zrovna nic moc recenze, ale i takové názory jsou důležité. Já si právě říkám jestli to v zimě nebude lepší než v létě - co se týká počtu lidí. Ale neznám to tam ani v létě.
@Evka73 píše:
@Baba - no tak to zrovna nic moc recenze, ale i takové názory jsou důležité. Já si právě říkám jestli to v zimě nebude lepší než v létě - co se týká počtu lidí. Ale neznám to tam ani v létě.
Recenze sem hledala az po navsteve, nic moc nebyly.
My byli ubytovani v Turcianskych Teplicich, tam je aquapark taky, nam se tam libilo vlastne vic.
@Evka73 já se vrátila z tater předevčírem, byly jsme ubytovaní 15 km od Tatralandie přímo na sjezdovce a nedovedu si představit být ubytovaná u té Tatralandie, kde vubec nic není krome toho jezeera u kterého v zime musí být velká nuda. Když se ubtuješ nekde v té Damanovské doline, máš tam spoustu jiného vyžití. např:jeskyne svobody (což je nádhera )Trazanie lanový park a okolo krásné hory a výlety na tu nejvyšší horu Chopok…V zime vyrážíme znovu a teším se moc:)Tatralandie byla moc hezká, ale víc jak jeden den by me to asi nebavilo, byly jsme rádi, že jsme po 4 hodinách vypadly:)
@Baba ono je dobré tam jet hned ráno na tu devátou a to je celekem v pohode a tak kolem obeda vypadnout pak už se to tam začne opravdu množit:)) a ty šatny jsou pak masakr když už je tam hodne lidí ![]()
Ahoj my tam byli letos o velikonocích a předloni o prázdninách. Ano v létě to je masakr, spousta lidí, všude fronty, ale o těch velikonocích pohoda a klídek. Jestli tam ještě pojedeme tak určitě mimo léto.
@kvak - a na jak dlouho jste tam byli? Bydleli jste přímo v Tatralandii, nebo někde v okolí? Pokud bychom jeli na celý týden, uvažuji i o výletech do okolí - takže jestli máš doporučení kam ještě, budu ráda.