Tátu oslovuje hej

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
23.5.16 08:30
@Scarabeuss píše:
Jinak typicky pristup dnesnich mamin je dalsi duvod proc nemit decka. :roll: Jasne chudacek malej, musime mu to vsechno vysvetlit a ujistit, ze ho milujem. :roll: opravdu naivni slinty, on proste potrebuje ukazat sve misto a ze je jen decko a tohhle si nebude dovolovat. :think:

a to si četl kde :think:

né děcko si tohle nemůže dovolovat a to moje by si to nedovolilo na slovo hej by totiž absolutně nic nedostalo :) u nás to bylo podobně se slovem dej mi místo prosím…reagovala jsem na to vždy slovy dejmy jsou v komíně až poletí chyt´si je…co myslíš, co syn říká…samozřejmě, že prosím.. bych mu dala hej hodně rychle :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.05.16 v 08:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.5.16 08:31
@martina.se píše:
na hej prostě nereagovat. něco chceš, musíš mi správně oslovit, hotovo.. co se s nim crcáte, nechápu :nevim:

přesně ale tak víš jak asi je kluk osobnost a tak se v tom musí podporovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.5.16 08:40
@brumdinka píše:
přesně ale tak víš jak asi je kluk osobnost a tak se v tom musí podporovat :mrgreen:

nestačím koukat.. jako fakt se nedivím, že jsou děcka takový spratci, když si tohle dovolí aji doma a je jim to tolerováno :think: přitom řešení je stupidně jednoduché.. ale ne, radši si nechám dělat na hlavu od 7letého děcka.. to mi hlava nebere..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.5.16 08:41

Mmchdm, poprosit a poděkovat plus oslovit umí můj 21 m syn. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
23.5.16 08:50

Takže za A) ignorace, bez výmluv, klidně celý den i několik dní. On chlapeček na hlad neumře, toho bych se nebála. B) pokud to nepomůže, fofrem bych si ho srovnala, protože si zřejmě myslí, že je dospělý a absolutně nevnímá kde má a nemá své místo v rodině a co si může a nemůže domluvit. A nějaké rozhození z nového partnera maminky apod. je sice možné, ale dle mne to má řešit maminka a navíc ta situace se může i několikrát opakovat a kluk se musí v té situaci naučit fungovat tak, aby věděl, že i přesto se musí chovat jako syn a ne jako fracek.

• Citovat
  • Upravit
6638
23.5.16 09:10

Jasně spratci si zaslouží opisovat etiketu, hlad, ignoraci a rákoskou. Přece se nebudu ptát syna, jestli ho něco netrápí a nebudu se zamyšlet, zda za provokací něco nevězí. By si ještě mohl spratek myslet, že jsem měkká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.5.16 09:25

Z extrému do extrému tady, to je síla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.5.16 09:30

@suricata hmm a tohle si vyčetla kde, zas to otáčíš do extrému, kde to neni…jen že ono všechno má svoje hranice a když si je neumí v rodině zakladatelky u syna zařídit, tak to je holt těžký, no tak místo toho budeme zakládat diskuze a sáhodlouze diskutovat jak on chudáček za to nemůže :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
23.5.16 09:39
@suricata píše:
Jasně spratci si zaslouží opisovat etiketu, hlad, ignoraci a rákoskou. Přece se nebudu ptát syna, jestli ho něco netrápí a nebudu se zamyšlet, zda za provokací něco nevězí. By si ještě mohl spratek myslet, že jsem měkká.

Ja ti nevim, ale ja bych o svem diteti nerekla ze je spratek. Mas deti? Taky se jich vzdycky kdyz zlobi ptas, jestli je neco trapi. Myslim, ze kazdy rodic sve dite zna, ale od urciteho veku uz opravdu deti zkousi, co si mohou dovolit. Mysli si, ze rodice mohou brat jako sobe rovneho a podle toho se k nemu chovat. Ja kdyz byla mala, tak me se nikdy nikdo neptal jestli me neco trapi, dostala jsem narezano vzdy, kdyz jsem byla drza, kdyz jsem neudelala, co jsem mela udelat. Kazde dite musi vedet, jak se ma chovat, pres to vlak nejede. Prece ho nenecham rust jak krovi v lese a pri kazde lumparne se ho budu ptat, jestli ho neco netrapi, chudacka maleho. Divila by ses, co vse mi treba syn rekne, on teda rekne vse i to co ho trapi, ale je spousta veci, co si musi i uvedomit a k tomu slusne chovani patri. Lepsi na nej vychovne pusobit ted nez treba v puberte, to uz bude pozde a rodice mu budou uplne ukradeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.5.16 11:26

@Verča32 Asi z tebe rodiče v dětství vymlátili smysl pro pochopení ironie :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
23.5.16 11:38
@unuděná píše:
@Verča32 Asi z tebe rodiče v dětství vymlátili smysl pro pochopení ironie :P
:D :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.5.16 11:56
@Verča32 píše:
Co nejakej trest. Treba 20 krat napsat - Sveho otce neoslovuji hej. A to pokazde kdyz to rekne. Taky mam syna, je mu 8 let, uz jsem mu koupila knizku o slusnem chovani a tu mi musi cist nebo z ni za trest neco opisovat. Uz taky 100× psal - nebudu drzy na maminku. No zabralo to jen na chvilku, asi v tomhle budu muset byt duslednejsi, jak povolim, tak se to vrati do starych koleji.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mazec
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.5.16 11:59
@Verča32 píše:
Ja ti nevim, ale ja bych o svem diteti nerekla ze je spratek. Mas deti? Taky se jich vzdycky kdyz zlobi ptas, jestli je neco trapi. Myslim, ze kazdy rodic sve dite zna, ale od urciteho veku uz opravdu deti zkousi, co si mohou dovolit. Mysli si, ze rodice mohou brat jako sobe rovneho a podle toho se k nemu chovat. Ja kdyz byla mala, tak me se nikdy nikdo neptal jestli me neco trapi, dostala jsem narezano vzdy, kdyz jsem byla drza, kdyz jsem neudelala, co jsem mela udelat. Kazde dite musi vedet, jak se ma chovat, pres to vlak nejede. Prece ho nenecham rust jak krovi v lese a pri kazde lumparne se ho budu ptat, jestli ho neco netrapi, chudacka maleho. Divila by ses, co vse mi treba syn rekne, on teda rekne vse i to co ho trapi, ale je spousta veci, co si musi i uvedomit a k tomu slusne chovani patri. Lepsi na nej vychovne pusobit ted nez treba v puberte, to uz bude pozde a rodice mu budou uplne ukradeni.

Njn tak už chápu, žes to opisování fakt myslela vážně. 8o :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
23.5.16 12:07

To je tim, ze nechci sve dite za vse mlatit, kdyz to delali moji rodice, proto to opisovani :-) alternativni trest, na kazde dite plati neco jineho, jeste miva zakaz mobilu, tabletu. Ale i tak mi nekdy pripada, ze jsem na nej moc kratka. Na vychovu maj byt proste dva a kdyz tatinkovi je jedno jak se synek chova a co provadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.5.16 12:47

Ja nevim, na tri strany tu resit, ze kluk oslovuje Hej :zed: Ignorace asi bylo malo, kdyz nezabrala, jednou bude potrebovat neco vedet, neco podat, najist. Poradnou ignoraci dite nemuze ustat. Citlivou dusicku muzete resit pak, ale zaklady slusnosti jsou samozrejmosti i pres slozity vztah v rodine. Ktery mmch taky zas tak dramaticky neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí