Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte ![]()
po dlhej dobe mam zase jeden dotaz a potrebovala by som poradit. Ide o to, ze vsetky miminka okolo s ktorymi sa stretavame maju po ockovani TBC jazvicku, alebo pupienok (niektore to maju zapalene) no nasa Noe nema na ramienku nic. Ani naznak po ockovani ![]()
O dva dni bude mat 3 mesiace a nasa pediatricka nas pozvala az na 20.9. a to mi sestricka povedala(doktorka ma dovolenku), ze budeme ockovat podla toho ako na tom bubeme s tuberkulozou, takze mozno este neskor.
Stretli ste sa s tym, ze prve ockovanie (budeme ockovat hexavakcinou) bude az skoro v styroch mesiacoch?
A mate skusenost s tym ze po ockovani TBC nie je ani naznak? Mna uz normalne napadlo aj to, ze v porodnici ju proste v tom zmatku zabudli proti TBC zaockovat ![]()
Podelite sa so mnou o svoje skusenosti. Vdaka.
Ahoj
Naše malá taky byla očkovaná až ve čtyřech měsících hexa vakcínou a to proto že se jí zase ramínko špatně hojilo byli jsme na tušim že kalmetizaci kde dr. očkování překontrolovala a zakázala očkovat dokud nebude ramínko v pořádu, po další kontrole už to bylo ok tak jsme mohli na očkování. Na té kalmetizaci kontrolují očkování proti TBC jestli se dobře ujalo, tak to zkus tam.
Ayrinko, neplaš
. Koukni se do očkovacího průkazu a tam budeš mít,jestli Noe očkovali nebo ne. Ale dělá se to samozřejmě, pokud si teda sama neřekneš, že chceš dítě očkovat až později než v porodnici. Navíc tam musí být i číslo vakcíny, takže se fakt nemůže stát, že by malou zapomněli naočkovat a tobě by nic neřekli
.
Moje kamarádka z plavání má holčičku a ta také na TBC neměla vůbec žádnou reakci. U některých dětí to tak je. Pak kolem 2r se dělá zkouška, na protilátky na TBC a případné přeočkování.
Ohledně toho dalšího očko - většinou se odkládá právě u dětí, které nemají TBC boláček zahojený. Ale naše dětská dr. většinou i děti bez jizvičky očkuje až kolem toho 4m, je to prý lepší očkovat trochu později.. Aleš se narodil koncem dubna, měl být očkovaný včera (tj. ve 4m2t), ale kvůli nezahojené jizvičce bude očkovaný nejdřív v půlce září..
Neboj a počkej na toho 20.9. Pokud Noe nebude mít mokvající jizvičku po TBC, tak ti ji v pohodě naočkují
.
Dakujem Zuzka,
v preukaze ockovanie mame zaznacene, no ramienko nema ani spotu po vpichu tak preto
Len som myslela ze nejaka ta „stopa“ na tom ramienku ostane vzdy.
Tak nech sa Aleskovi cim skor jazvicka zahoji. Drzim palce.
Ahojky Evi,
my máme mimíky stejně staré (resp. o pár dní od sebe
)
Pavlík měl 3 měsíce ve středu a na očkování hexa-vakcínou jsme byli včera.
Chudínek malej … ![]()
Na ramínku měl takovou bouličku, která vypadala jako štípanec od komára a teď už je úplně malinkatá, ALE!! moje kamoška, která má chlapečka o 14dní mladšího říkala, že on nemá na ramínku vůbec nic…
Takže si myslím, že o nic nejde ![]()
Buď ráda, že budete očkovat až za měsíc, já bych to raději oddalovala, jak to jen jde… Pavlík včera celý den proplakal na nožičce má bouli, která ho bolí i dneska ![]()
Mějte se krásně!
Peťula + Pavlík