TBC přeočkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
916
31.8.10 16:38

Lesino, to jsi sem skutečně nemusela kopírovat. To že jsem napsala, že máš děti očkované, nebylo - o tom jsem stále přesvědčena, ubíhání od tématu.

Chápu že mne potřebuješ nějak utřít, jelikož mé názory jsou odlišné od těch tvých, ale najdi si aspoň nějaký pádný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
31.8.10 16:44
Markéta M píše:
Lesino, to jsi sem skutečně nemusela kopírovat. To že jsem napsala, že máš děti očkované, nebylo - o tom jsem stále přesvědčena, ubíhání od tématu.Chápu že mne potřebuješ nějak utřít, jelikož mé názory jsou odlišné od těch tvých, ale najdi si aspoň nějaký pádný důvod.

Nepotřebuji tě utřít, přeji si jen, abys tu nezaváděla obecnou diskusi o očkování.

A tvůj dotaz:

Markéta M píše:
Mslela jsem, Lesino, že už je máš naočkované :wink: .

Bylo rýpnutí, nic jiného. Proto jsem tě odkázala na svůj předchozí příspěvek.

A tímto končím debatu s tebou, která je v tomto tématu zcela off topic a prosím tě o totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
31.8.10 17:52
Lesina píše:
Samozřejmě. Přesto své děti naočkuji.

A toto nebylo vůbec rýpnutí, že? :lol:

No nic, opravdu bude lepší tuto nepolodnou diskusi s tebou ukončit. :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
7.11.10 19:01

Vracím se k této diskusi abych napsala něco o našem přeočkování.

Předem prosím místní neočkovače, aby nereagovali - tato diskuse není o neočkování, ale o přeočkování.

Abych to shrnula - naše dvě mladší princezny neměly na očkování v porodnici žádnou reakci a protože považuji očkování proti TBC za důležité, byly jsme na přeočkování.

Obě tentokrát naštěstí zareagovaly, mají zaplaťbůh klasickou reakci - hnisavý pupínek na rameni. Pepince se už začíná hojit, Elinka má obnovující se pupínek. Ani jedna nám nijak nenaříká, ale je vidět, že obě očkování pociťují, vyhýbají se dotyku na ramínko a při koupání nás na pupínek upozorňují. Obě ví, že to je proti nemocem, ale když to srovnám s Adli, která nám naštěstí zareagovala hned jako miminko, byla to větší pohoda.

Kdyby u nás došlo na čtvrťátko, jdeme do očkování proti TBC zase - ale co nejdříve, ideálně v miminkovském věku, kdy se miminko moc nehýbe, takže není pupínek tak moc obtěžující.

L.

PS: Plánuji i tuberkulínový test v jedenácti letech u všech tří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
8.11.10 15:54

Lesino, gratuluji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
12.10.12 16:00

obnova diskuze

Malej sou teď dva roky, byla očkována jako miminko a vše bylo v pořádku, ale nevím kdy se chodí na přeočkování, jestli to hlídam Ňák já nebo doktorka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.10.12 00:10
@Zlobísek:)) píše:
Malej sou teď dva roky, byla očkována jako miminko a vše bylo v pořádku, ale nevím kdy se chodí na přeočkování, jestli to hlídam Ňák já nebo doktorka :think:

pokud bylo vše v pořádku, resp. pokud byl po očku pupínek, a kalmetizační sestra neříkala, že ve 2 letech se máte hlásit, není přeočkování nutné. ve dvou letech se to týká pouze dětí, které měly nulovou reakci na první očkování, tj. žádný nebo minimální pupínek.
v 11 letech bylo zrušeno už před delší dobou, a navíc, to je daleko :) Takže buď v klidu, nic se ve dvou letech nedělá..
(poznáš to i podle očko průkazu, u TBC očkování máš napsaný zápis kalm. sestry z kontroly, která proběhla někdy ve 3-4měsíci života holčičky.., je tam rozměr pupínku v milimetrech..)

jinak ale v dnešní době tohle nikdo nehlídá, pokud člověk chce, musí sám, celý systém očkování TBC byl šmahem zrušený k 1/11/2010. nyní je jen dobrovolný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.10.12 00:15

O TBC bych se rozhodla podle toho, zda se dítko potkává s rizikovými skupinami obyvatel. Otec plicní lékař - šup tam s tím :mrgreen:, stejně tak třeba dítě, které bude cestovat do východní Evropy, dítě jehož rodiče pracují s bezdomovci apod. Je to na uvážení rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
16.10.12 08:16

Ahojky holky dík moc za odpovědi :hug: naočkovat nechám to druhé taky páč tady odsud utekl jeden z tuberou a fak mám strach co se stane nedej bože příště když by sme ho potkaly :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek