Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj holky, normálně dneska se mi zvedla žluč. Tchýně udělala před nějakým časem manželovi dluh, respektive bydleli po jeho rozvodu spolu v bytě psaném na něj, pak jsme se sestěhovali spolu jinam, oni se domluvili, že tam zůstane a platit bude. Neplatila, bum prásk dluh, exekuce, nakonec to manžel usmlouval na splátky, podepsali spolu papír, že mu to splatí, skutek utekl, už mělo být dle smlouvy splaceno, ona si z něj dělá jen dobrý den.. Manželovi došla trpělivost a požádal mou mamku, která má na exe známé a podala se na ní za to exekuce (není to první dluh co mu udělala, nikdy žádný mu nesplatila, neboť tento je první s dokladem). Exe jí na základě doložení všech potřebných dokumentů kontaktoval, věděla kdo to sprostředkoval a začala předtím exe na mamku nadávat že je pi.., kdo ví, jak si na živobytí vydělává, že všichni o ní vědí že je mrcha, a samé sprosté nadávky a pomluvy. Nás začala špinit, místo aby si dala ruku na srdce, protože toto se svému dítěti nedělá. Podotýkám příjem má stabilní. Takže otázka zní, je možné za toto jak se o mamce vyjadřovala, respektive jí pomluvila, urazila i očernila nepravdivými výroky před veřejným činitelem na ní podat TO? Dle toho co jsem se dočetla to lze řešit jako přestupek. Vím, že někomu se toto může zdát uhozené, ale ta baba už opravdu potřebuje dostat přes prsty, protože to co dělá a jak se chová, především ke svým dětem to je nehoráznost. Nebudu tu vypisovat všechno co dělá, chtěla bych jen vědět zda je toto možné nějak řešit. děkuji ![]()
Vykašlala bych se na to, už tak máte starostí nad hlavu, tak proč ještě přidělávat další? Notabene když o nic nejde… Pár urážek přejdi, dej si panáka, uklidni se a uvidíš, že jak vychladneš, budeš vše vidět trochu jinak ![]()
Ano, mohla bych to přejít, ale když vidím, co je ona za člověka, jak se chová ke svým dětem, není jí hanba udělat jim dluhy a pak si z toho dělat dobrý den a ještě si dovolí takto hnusně urážet a pomlouvat mou mámu, slušného spořádaného člověka, pro kterého jsou jeho děti důležité, tak toto mě opravdu zvedlo hodně ze židle. Prostě pokud už jí někdo neklepne přes prsty, tak já nevím kam až to s ní zajde
@L92 ty urážky a pomluvy. Ta exe je jasná, buďto zaplatí nebo obstavení platu nebo zabavení majetku. Jelikož splátkový kalendář pro ni nehraje významově žádnou roli
@turbos Řešila bych klidně exekuci, na urážky bych se vykašlala. Zdá se, že ona je opravdu nečestný člověk a takovému bych se spíš snažila vyhnout, než s ním jít do dalšího sporu, na takovou úroveň bych se já osobně nesnížila, i když v momentě, kdy je to čerstvé, to člověka štve dost. Hleď spíš na sebe a svou rodinu, myšleno v tom dobrém smyslu, ne je hájit za každou cenu, nic dobrého ti to nepřinese.
@turbos
Tak můžete podat žalobu, ale moc bych nevěřila, že z ní něco vymámíte, ani to „plácnutí přes prsty“ jak píšeš.
Spíš bych vyřešila peníze a tchyni bych nechala být.
@martina.se píše:
@turbos je to možné, co by nebylo.. otázka, jak to dokáže
tak je na to svědek. Pan exekutor. On jí volal ohledně toho aby se s ní domluvil. A ona na něj spustila, že je pi.. a no prostě vodopád takových titulů, které jsem snad v životě ani jinde on nikoho neslyšela Toto si dovolí říct exe do telefonu. Svědek tím pádem je a dosti věrohodný.
@L92 Ta ona si pořád myslí, že jí vše bude procházet jako doposud. Že si může dovolit všechno a nikdo na ní nemůže
@turbos
Já osobně bych jí dala najevo, že to přepískla a že ty ani manžel (nevím jak to teda má) už s ní nechcete mít nic společnýho. Jasně a stručně. Když se neumí chovat, má smůlu.
Nesoudila bych se, ale chápu tvojí touhu po zadostiučiněním.
@turbos píše:
tak je na to svědek. Pan exekutor. On jí volal ohledně toho aby se s ní domluvil. A ona na něj spustila, že je pi.. a no prostě vodopád takových titulů, které jsem snad v životě ani jinde on nikoho neslyšela Toto si dovolí říct exe do telefonu. Svědek tím pádem je a dosti věrohodný.
a jsi si jistá, že to dosvědčí? ![]()
@turbos A může tvá tchyně způsobit svými pomluvami tvojí mamce nějaké vážné nepříjemnosti např. v práci? Pokud ne, nechala bych to být. Ona s tím stejně nepřestane. Akorát se budete rozčilovat.
@turbos píše:
A bude se do toho chtít vůbec plést?