Tchyně a přepadovky

Anonymní
18.1.16 11:56

Tchyně a přepadovky

Mám svou tchyni ráda, rozumíme si, ale…Bydlíme v jiném městě, my v Praze a ona asi 50 km od ní. A prostě nám dělá přepadovky. Ráda s ní trávím čas, je to fajn ženská, ale třeba v sobotu v 9 ráno zazvonila dole u dveří-Tak jsme tady. Chvíli jsem přemýšlela, kdo že to tam je, až mi to došla. Jela s tchánem na nákupy, o čemž jsem věděla a měli jsme se sejít až večer na večeři. A oni zkrátka přijeli dříve. Pustila jsem je, ale všude binec, zrovna jsem sušila spodní prádlo :lol: a uklízela, takže si nebylo kam sednout, nic jsem neměla přichystaný, naprosto nevhodná situace. No a tchýně chtěla, ať hned jedeme do centra, protože…takže jsme během 10 minut všeho nechali a jeli. Později jsem ji řekla, že jsme s tou návštěvou moc nepočítali, tak se tvářila kysele…
jak tohle řešíte vy, pokud se vám to stává?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
123
18.1.16 11:59

Ať si tchýně nastuduje Společenský katechismus od Gutha-Jarkovského, tam je poměrně přesně popsáno, jak se mají návštěvy ohlašovat a kdy mají přicházet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
18.1.16 12:04

Nechala bych manžela, aby si s ní promluvil a pořádně jí to vysvětlil.
A kdyby to nezabralo, udělala bych nevhodnou přepadovku u ní, aby viděla, jaké to je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3569
18.1.16 12:08

Když mi tohle udělal tchán pozvala jsem ho dál, byla na něj slušná, ale to asi tak vše - nedostal kafe ani vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.16 12:11

Nesnáším přepadovky a nesnáším, když někdo nedodržuje čas, na který jsme dohodnuti. Respektive, když se s někým dohodnu, že přijde v sedm večer, tak prostě počítám s tím, že přijde v sedm večer.

U mé rodiny není problém, případně tatínek zatelefonuje, jestli může přijet dříve a ještě mi hlásí, že vyjíždí z domova. Takže vím, že přijede za 20 minut.

Ovšem u tchánovců, tam nestačí vysloveně říct v sedm :zed:. Před pár týdny jsem měla narozeniny, ale oslavu dělám později, společně se synem. Narozeniny mi vyšly na pondělí, ovšem tchýně volá manželovi v neděli, že mi večer přijdou popřát. Absolutně nebrala mé námitky na to, že u nás v rodině není zvykem, přát k narozeninám předem, prostě máme jakousi „pověru“ a od malička vím, že se u nás vždycky říkalo, že přát předem nosí smůlu. Ne, oni prostě přijdou v neděli. Říkám, OK, tak ale v sedm večer, ať dám dětem večeři, vykoupu je, poklidím, no prostě ať si s nimi potom můžu v klidu sednout a nelítat jak blbec.
A jak to dopadlo? V půl sedmé zvonek, já rozvařenou večeři, nachystanou vanu, ale děti nevykoupané, nedouklizeno, oblečené jen pracovní tričko. Jako byla jsem fest nas.. :cert: :cert: :cert:. Začala jsem nadávat, protože to prostě nesnáším, a myslela jsem si, že mě nikdo neslyší :oops: :mrgreen: - později jsem zjistila, že mě asi slyšeli, ale doufám, že se alespoň poučili na příště. Ovšem celou dobu jsem poslouchala řeči o tom, že pořád někde lítám, a proč si s nimi chvíli nesednu :zed:. No nevím, asi si ty děti večeři dovaří, vlasy umyjí, všechno nachystají…

Pokud příště zase přijdou dříve, než se domluvíme, tak jim něco pěkně od plic řeknu. Něco jiného by bylo, kdyby zvedli telefon a řekli, že se jim to tak pozdě nehodí a prostě bychom se nějak domluvili. Ale oni bydlí cca 5 minut pěšky od nás a nemůžou prostě dodržet dohodu :cert:

• Citovat
  • Upravit
30994
18.1.16 12:13

Nestava, nikdo by si to nedovolil, se slusnym chovanim to ma spolecneho pramalo. Ale na me by se tva tchyne tvarila jeste kysleji, nebot bych ji rekla, ze jsem s rani navstevou bohuzel nepocitala, mam nejaky plan a bohuzel s nimi ten do Prahy nemohu. Ale ze pocitam stale s vecerem dle predchozi domluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
18.1.16 12:18
@Anonymní píše:
Mám svou tchyni ráda, rozumíme si, ale…Bydlíme v jiném městě, my v Praze a ona asi 50 km od ní. A prostě nám dělá přepadovky. Ráda s ní trávím čas, je to fajn ženská, ale třeba v sobotu v 9 ráno zazvonila dole u dveří-Tak jsme tady. Chvíli jsem přemýšlela, kdo že to tam je, až mi to došla. Jela s tchánem na nákupy, o čemž jsem věděla a měli jsme se sejít až večer na večeři. A oni zkrátka přijeli dříve. Pustila jsem je, ale všude binec, zrovna jsem sušila spodní prádlo :lol: a uklízela, takže si nebylo kam sednout, nic jsem neměla přichystaný, naprosto nevhodná situace. No a tchýně chtěla, ať hned jedeme do centra, protože…takže jsme během 10 minut všeho nechali a jeli. Později jsem ji řekla, že jsme s tou návštěvou moc nepočítali, tak se tvářila kysele…
jak tohle řešíte vy, pokud se vám to stává?

Nesnáším to, protože obvykle při našem domácím provozu se 4 dětmi nemám perfektně naklizeno. Pak se tchýně tváří, jako že co jsem za hospodyňku a často mi to sviňucha předkládá na talíř když mě chce uzemnit nebo ranit. Je to potvora. Nemám tedy její návštěvu ráda vůbec, ale když už, tak jedině v přesně dohodnoutou dobu, protože já nemíním pořád lítat od rána do večera s hadrem a vysavačem, kdyby se náhodou milostivě ráčila ukázat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
18.1.16 12:18
@Anonymní píše:
Nesnáším přepadovky a nesnáším, když někdo nedodržuje čas, na který jsme dohodnuti. Respektive, když se s někým dohodnu, že přijde v sedm večer, tak prostě počítám s tím, že přijde v sedm večer.

U mé rodiny není problém, případně tatínek zatelefonuje, jestli může přijet dříve a ještě mi hlásí, že vyjíždí z domova. Takže vím, že přijede za 20 minut.

Ovšem u tchánovců, tam nestačí vysloveně říct v sedm :zed:. Před pár týdny jsem měla narozeniny, ale oslavu dělám později, společně se synem. Narozeniny mi vyšly na pondělí, ovšem tchýně volá manželovi v neděli, že mi večer přijdou popřát. Absolutně nebrala mé námitky na to, že u nás v rodině není zvykem, přát k narozeninám předem, prostě máme jakousi „pověru“ a od malička vím, že se u nás vždycky říkalo, že přát předem nosí smůlu. Ne, oni prostě přijdou v neděli. Říkám, OK, tak ale v sedm večer, ať dám dětem večeři, vykoupu je, poklidím, no prostě ať si s nimi potom můžu v klidu sednout a nelítat jak blbec.
A jak to dopadlo? V půl sedmé zvonek, já rozvařenou večeři, nachystanou vanu, ale děti nevykoupané, nedouklizeno, oblečené jen pracovní tričko. Jako byla jsem fest nas.. :cert: :cert: :cert:. Začala jsem nadávat, protože to prostě nesnáším, a myslela jsem si, že mě nikdo neslyší :oops: :mrgreen: - později jsem zjistila, že mě asi slyšeli, ale doufám, že se alespoň poučili na příště. Ovšem celou dobu jsem poslouchala řeči o tom, že pořád někde lítám, a proč si s nimi chvíli nesednu :zed:. No nevím, asi si ty děti večeři dovaří, vlasy umyjí, všechno nachystají…

Pokud příště zase přijdou dříve, než se domluvíme, tak jim něco pěkně od plic řeknu. Něco jiného by bylo, kdyby zvedli telefon a řekli, že se jim to tak pozdě nehodí a prostě bychom se nějak domluvili. Ale oni bydlí cca 5 minut pěšky od nás a nemůžou prostě dodržet dohodu :cert:

Tak ale je neco jineho prijit driv o pul hodiny a nebo o nekolik hodin. Pokud jedou z dalky, tak se cas tezko odhaduje. On je obcas problem odhadnout, jak rychle clovek projede Prahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.1.16 12:20

U mě by asi nepochodili..pokud nejsem s někým domluvená, tak na zvonek nereaguju a neotvírám..takže by tam stáli asi ještě dodnes:o)
JInak jak bych to vyřešila..ale bych ji řekla že s nima bohužel ted nikam jet nemužu, že mám práci, že jsem s tím nepočítala a že měli před tím zavolat. Možná by to pro příště pochopili..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.16 12:20

Jako mě to připadá, že si k nám chodí jako domů, protože u nás přece bydlí její syn. Zašla si na záchod, což taky nebylo ideální, jelikož jsem čistila i wc…Potom tam stála mezi těma kyblíkama a hadrama a bylo to fakt trapný, jelikož já neměla umytý vlasy, nic. Pak tam holt čekala, než se nachystáme a hrozně se divila, že to tak trvá. :roll:

• Citovat
  • Upravit
5696
18.1.16 12:25
@Anonymní píše:
Jako mě to připadá, že si k nám chodí jako domů, protože u nás přece bydlí její syn. Zašla si na záchod, což taky nebylo ideální, jelikož jsem čistila i wc…Potom tam stála mezi těma kyblíkama a hadrama a bylo to fakt trapný, jelikož já neměla umytý vlasy, nic. Pak tam holt čekala, než se nachystáme a hrozně se divila, že to tak trvá. :roll:

Její syn možná jo, ale ona ne. Synáček už přece jen trošku vyrostl a má vlastní rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
18.1.16 12:28

Naprosto nesnasim prepadovky :cert: nejsem zadny bordelar, doma to obvykle byva jakz takz v pohode, ale me to proste vždycky vykoleji. mam nejaky plan, jak si kdy co udelam, co budeme s dětmi delat a najednou mi tam někdo vpadne. samozrejme většinou nemam co nabidnout, max udelam kafe. ale proste me to hrozne naštve a rozladi vnitrne :nevim: tchyne mi to dělala kdyz byl první mimino. ja rano v zupanu, valeli jsme se s prckem a najednou zvonek. tak jsem ji vzala na pokec, u toho se rychle vypravila a ze mam třeba sraz s kamarádkou. sla jsem proste pryc, i kdybych mela jen obejit barak. tim jsem ji vypakovala a bylo to. takze proste jsem si něco na just vymyslela, i když to zrovna nebyla pravda :jazyk: vysvětlila jsem ji, ze mam často plany a ze se musí vždy ohlasit předem, jinak na ni bohužel nemam cas. jinak je to fajn zenska, takze pochopila a jsme v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.1.16 12:30

Párkrát se mi stalo, když jsem měla malé mimino, že návštěva dorazila o dost dřív, než bylo domluveno. Tak jsem je ve vší slušnosti nechala sedět na gauči a v klidu si dodělala své věci. Na „Nepotřebuješ s něčím pomoci?“ jsem odpovídala „Ne, já si to dodělám, klidně si sedni“
A už se mi to nestává, že by si někdo popletl čas návštěvy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
18.1.16 12:36
@Anonymní píše:
Jako mě to připadá, že si k nám chodí jako domů, protože u nás přece bydlí její syn. Zašla si na záchod, což taky nebylo ideální, jelikož jsem čistila i wc…Potom tam stála mezi těma kyblíkama a hadrama a bylo to fakt trapný, jelikož já neměla umytý vlasy, nic. Pak tam holt čekala, než se nachystáme a hrozně se divila, že to tak trvá. :roll:

tak v takove situaci bych proste nejaky vylet do centra striktne zamitla. co bych se jako ve stresu mela rychle vypravovat, doma bordel a jet jen kvůli tomu, ze se někdo nedokaze domluvit předem? klido bych si vymyslela, ze ještě cekam odpol nekoho na kafe, ze nemůžeme a ze teda plati ta vecere. tusim ze najka vymluva, ze si musim doma uklidit by byla razne smetena, s tim, ze to se prece udela jindy.
a trapnost ohledne kyblu na zachode by mi nevadila vubec, klido bych tchyni rekla, ze kdyz uz tam je, muze vytrit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.1.16 12:39
@peta81 píše:
tak v takove situaci bych proste nejaky vylet do centra striktne zamitla. co bych se jako ve stresu mela rychle vypravovat, doma bordel a jet jen kvůli tomu, ze se někdo nedokaze domluvit předem? klido bych si vymyslela, ze ještě cekam odpol nekoho na kafe, ze nemůžeme a ze teda plati ta vecere. tusim ze najka vymluva, ze si musim doma uklidit by byla razne smetena, s tim, ze to se prece udela jindy.
a trapnost ohledne kyblu na zachode by mi nevadila vubec, klido bych tchyni rekla, ze kdyz uz tam je, muze vytrit :lol:

já bych ji řekla at mi do toho záchodu nečurá když tam mám chemikálie..ale se vyčurá do kyble nebo do vany:o))))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová