Tchýně a vnoučata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1626
31.7.16 19:15

Asi bych se také obávala jestli může tchýně nebo maminka zvládnout 4 děti najednou (navíc takhle věkově namíchané). A určitě bych svoje obavy dala najevo, to není nic špatného.
Bohužel, jestli tchýně dělá nějaké rozdíly, tak s tím nic nenaděláš. To se spravit nedá.
Mám vlastní zkušenost s takovým hlídáním u mojí mámy. Moje 6ti leté a sestřiny 11 a 9 let. Když jsem se opatrně zeptala, jestli to s tátou zvládnou, že moje děti event. přijdou jindy, tak se taky šíleně urazila. První den mi do telefonu vyprávěla, jaká je to hračka, jak si děti vyhrají, že o nich skoro neví. Druhý a třetí den podle mého nějak překlepali, když mi je odevzdávala, bylo vidět, že je ráda, že už jedou pryč. Když jsem se ptala za čas na stejné hlídání, tak se mi dostalo přednášky, že si vůbec neuvědomuju co je to za zodpovědnost a že tolik dětí hlídat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.7.16 19:24

Já bych jí je klidně dala s tím, že kdyby něco ať zavolá. To, že upřednostňuje děti švagrové se ti může zdát, ale jestli je to pravda, tak se s tím děti i ty musíte smířit. A navíc, třeba si to u babičky víc užijí když tam budou mít bratrance a sestřenice, než kdyby tam byly sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
31.7.16 19:30

-

Příspěvek upraven 23.03.19 v 17:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
31.7.16 19:34

Mame to uplne stejne s tchyni i vekem deti, snad jen manzel neni mamanek. Nedavame deti s dalsimi vnoucaty najednou, tchanovci to nezvladaji, i kdyz si to neuvedomuji. Staci, aby sla tchyne na zachod s jednim a ostatni jsou bez dozoru, nemaji to doma pro deti moc prizpusobene a moje deti jsou divoke. Navic je tchanovci nevidaji moc casto a neznaji je podrobne a vetsinou je podcenuji. Takze my nedavame vsechny najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
31.7.16 19:46
@ziggi píše:
Děti jsou ve věku tři, tři, šest a sedm. Tchýně preferuje děti švagrové, což je jasné a já to naprosto chápu, ale dává to našim dětem dost najevo a to mi právě vadí. Kdyby nedělala rozdíly, tak to budu vnímat jinak, ale když vidím, jak je preferuje, když tam u toho jsme a co teprve, když tam nejsme. Já chápu, že má pak u zábavu pro ně postaráno, starší se spolu zabaví.

U nás je to automaticky, že má máma všechny 4. Děti si pohrají a alespoň navážou vztahy, zvyknou si na sebe. Děláš zbytečný problém!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.7.16 21:06

Babička nás taky hlídávala všechny 4 vnoučata zároveň a bývaly to nejlepší prázdniny :srdce: a v životě se nám nic nestalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
31.7.16 21:15

Byla bych rada, ze si tchyne vezme vsechny, deti se navzajem uziji a neresila bych. Dva dny snad nejsou dva mesice, aby to tchyne nezvladla…
Mmch taky jsme jezdily k babicce ctyri sestrenice ve vekovem rozmezi 10 let a byvaly to skvele prazdniny a nic se nam nestalo…
Moje mama taky hlida vnoucata ve veku 13,9,8 a 3 najednou…

• Citovat
  • Upravit
9880
31.7.16 21:22

Tak u nás právě dáváme dohormady.. I tchýně chce.. Myslím, že děláš chybu, že ti to vadí… Myslím, že je dobré navazovat vztahy mezi bratranci a sestřenicemi.. Navíc věkově je to akorát- starší se starším, mladší s mladším…
Já jsem jezdila na prázdniny k babičce a to měla mě, pak sestřenici s bratrancem a ještě denně k nám chodily dvě sousedovi děti na celý den si hrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
31.7.16 21:51

Ahoj, tvůj příspěvěk mě donutil se přihlásit. Chápu tě a znám, jaké to je.Ale jestli děti chtějí, tak je tam dej…A užij si volné dny :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
31.7.16 22:24

Děkuji všem za reakce. U nás je to právě těžké, děti se vídají prakticky denně, takže proto nechápu, proč by si je tchýně nemohla vzít odděleně. Právě, že u nás je to a podívej, ta umí už támhle to a ty ne… takže bych to chtěla trochu redukovat. A dnes mi bylo oznámeno, že si je tedy vezme všechny čtyři (hotová věc) a že s nimi pojede vlakem na výlet a to jsem tedy už vypěnila a řekla jsem jí, že to se mi tedy nelíbí a že si to nepřeji, že mám o děti strach, jsou to nezřízený střely. Takže znovu uraženě, že tedy s nimi bude sedět zavřená celý den doma, ale že tedy si vezme všechny čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
31.7.16 22:32

@ziggi
No mas dve moznosti - bud je tam das a na dva dny si odfrknes a jeden vecer muzete nekam s manzelem vyrazit anebo ji je nedas a budes se doma uzirat, ze zase hlida deti od dcery… ;)

• Citovat
  • Upravit
83
31.7.16 22:37

@Hanka1 ona je ale přes noc nechce :D, ona je chce jen na den, ráno bych jí je dodala a večer vyzvedla a druhý den to samé… a já se tím neužírám, je to její dcera a jí je jedno kde děti má, když je nemají tchánovci mají je druzí prarodiče, takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
31.7.16 22:40

@ziggi
V tom pripade bych ji je dala i na noc, kdyz uz hlidani, tak se vsim vsudy. Nebo at si aspon pro ne dojede a zase je priveze…
To je taky hlidani, vozit ji je az pod nos… :roll:

• Citovat
  • Upravit
3594
31.7.16 22:52

@ziggi Ahoj, já tchýni nemám, čili můj úhel pohledu je jiný. Svěřila bych jí děti. Ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.8.16 06:45

Vlakem bych ji je nesverila, ani omylem, hlavně ty mladší. Vlakem jsem hodne jezdila na výlety s kamaradkami, kdyz jsem měla dvě děti. Da se říct, ze ty prázdniny jsme s kamaradkami procestovaly republiku. Starší měl 5,mladší 2,5.Stalo se, ze kolem nás nečekaně prosvistel mezinárodní rychlík bez zastavení, vybavovanim se s dětmi, podáváním pití, jídla, jsem asi preslechla hlášení. Ruce mám jen dvě. Dnes bych si to mozna uz troufla, starsi deti maji 10 a 7 a pul, mladsi 4 a rok a pul.Za dodržení určitých pravidel, ze nikdo nepůjde na záchod atd.Ale jeste před rokem, dvěma jedině s chlapem nebo kamarádkou, ktera ma volnou ruku.

Obecne se ale vlakem nebojim vic nez driv, starší deti byly a zase pojedou rychlíkem na výlety po památkách pořádané místním muzeem, jedou ale same velke deti a se zkušeným pedagogickym dozorem, ne s nadsenou babičkou.

Taky je rozdil jet místní lokalkou nebo rychlíkem na delší cestu.Za určitých podmínek bych je pustila, kdyby jela s další dospělou osobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí