Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja bych kluky k tchyni dala hned, kdyby je chtela. A klidne i s detma od svagrovky. Ale ona nase deti nikdy hlidat nechtela. Ted uz je to fuk, jsou velci.
@Ijen já nemám problém děti dát na víkend k prarodičům. Berou si je naši, bere si je tchán s partnerkou. Ale maximálně na 1-2 noci s tím, že mladšího často v noci bereme domů, protože pláče. Jezdí na soustředění a akce od kroužku…
Problém mám jen s tchýní. Stejně to vnímá manžel.
@Anonymní píše:
@Dlouhá punčoška syn nezvládá ani spaní u dědy, který je u nás vlastně denně a bydlí kousek. Pro nas je problém i jet na chalupu nebo na výlet. Nemá rád cizí prostředí. Odmítá spát mimo domov. Nedávno jsme jeli na prodloužený víkend a denně brečel, že se mu tam nelíbí a chce domů.
Tchýně nebude zabavovat, ona bude vyhrožovat a vydírat. Ty mě nemáš rád, že brečíš? Pokud budeš brečet, tak tě maminka nebude mít ráda. Ubreceni kluci jsou škaredí a nikdo je nemá rád.
Jo, takové tchýni bych se taky zdráhala svěřit děti. Nicméně myslím si, ze pokud je Váš chlapeček takhle extrémně citlivý na prostředí, řešila bych to výletem k dětskému psychologovi. Pravděpodobně objeví příčinu a jemu i Vám dospělým se uleví.
Hodně štesti🙋♀️
@Dlouhá punčoška syn má diagnózu, ale ona to neuznává.
Tchýně je schopna udělat podobnou scénu, že nechce dítě sníst jogurt, co mu koupila, nebo že děti preferují suche pečivo.
@Anonymní píše:
@Dlouhá punčoška syn má diagnózu, ale ona to neuznává.
Tchýně je schopna udělat podobnou scénu, že nechce dítě sníst jogurt, co mu koupila, nebo že děti preferují suche pečivo.
Říkám to nerada a zvlášť ráno nejsem ráda hrubá, ale jinak to nejde. Tvoje tchýně je fakt děsná kráva. Kluka ji samotného nedávejte.
@Dlouhá punčoška a to je to, co řeším. Jak říct dětem, že k babičce nepojedou. Oba chtějí. Mladšímu nedochází, co to obnáší a staršího si babička kupuje.
@Anonymní píše:
@Dlouhá punčoška a to je to, co řeším. Jak říct dětem, že k babičce nepojedou. Oba chtějí. Mladšímu nedochází, co to obnáší a staršího si babička kupuje.
Nevím, jestli to pomůže, ale řešila bych to následovně. Ty, Tvůj manzel a Tvoje tchyně se sejdete u dětského psychologa, kam malý chodí. Požádáte ji, aby se chovala jinak a psycholog Vás podpoří. Vysvětlí ji to. Není to útok proti ní, Vy a psycholog ji slušně požádáte.
Příspěvek upraven 28.05.19 v 22:18
@Dlouhá punčoška píše:
Nevím, jestli to pomůže, ale řešila bych to následovně. Ty, Tvůj manzel a Tvoje tchyně se sejdete u dětského psychologa, kam malý chodí. Požádáte ji, aby se chovala jinak a psycholog Vás podpoří. Vysvětlí ji to.
Podle mě to nepomůže - pokud ona tam vůbec dojde tak si stejne bude dělat co chce a podle sebe - takoví lidé na nikoho nedaji
@Anonymní píše:
Podle mě to nepomůže - pokud ona tam vůbec dojde tak si stejne bude dělat co chce a podle sebe - takoví lidé na nikoho nedaji
Takoví lidé se většinou bojí zveřejnění svého nepatřičného chování.
A většinou se skloní před formální autoritou, kterou doktor je. Taky uvidí, ze to myslíte vážně a nedáte se. Domluv se s psychologem a uvidiš, co Ti řekne. Přeju hodně stesti🙋♀️
@Dlouhá punčoška ona se před psychologem neskloni. Pro ni to není autorita. Ona má ve všem pravdu. Něco podobného jsem zkoušela s dětskou doktorkou. A nic. Mělo to spíš opačný efekt.
No, mně přijde, že když i k ostatním pro syna občas jezdíte, tak bych to já osobně uhrala na to, že to máte takhle nastavené podobně se všemi. ![]()
No, já jsem v trochu jiné pozici, synové vůbec nikde nechtěli bez nás spát, tchýně mě dost tlačila, abychom to přes sílu zlomili, to jsem teda řekla, že ne a dost to teda rozdychavala. Jinak bych byla ráda, kdyby tam chvíli byli, ale prostě do toho musí vyrůst.
Dcera tam nenecháme bez dozoru nikdy, pokud tchýně bude se současným partnerem (máme k tomu VELMI závažné duvody). A hodlam to uhrát jako že: jejda, letos už máme prázdniny naplánované a pod.
@Dlouhá punčoška syn nezvládá ani spaní u dědy, který je u nás vlastně denně a bydlí kousek. Pro nas je problém i jet na chalupu nebo na výlet. Nemá rád cizí prostředí. Odmítá spát mimo domov. Nedávno jsme jeli na prodloužený víkend a denně brečel, že se mu tam nelíbí a chce domů.
Tchýně nebude zabavovat, ona bude vyhrožovat a vydírat. Ty mě nemáš rád, že brečíš? Pokud budeš brečet, tak tě maminka nebude mít ráda. Ubreceni kluci jsou škaredí a nikdo je nemá rád.