Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1
Stála jsem ji hned za zády já nebo manžel. Těžko se to vysvětluje, jakmile ji řekneme něco co se jí nelíbí je hned uražená a dělá scény. Manžel ji o té návštěvě řekl ať ho nechá spát a furt ho nešmudlá a ona se hned urazila a začala v kuchyni brečet..
@Adrasteia
Mě prostě štve že jsme to řešili před pár měsíci, protože jsme mysleli že to nebudeme muset řešit po porodu.
Manžel za ní jet nechce, proto jsme napsali tu sms ať si to srovná v hlavě, takže jeho za tchýni asi nedostanu abysme to řešili znovu..
@Teremii píše:
@j.a.n.i1
Stála jsem ji hned za zády já nebo manžel. Těžko se to vysvětluje, jakmile ji řekneme něco co se jí nelíbí je hned uražená a dělá scény. Manžel ji o té návštěvě řekl ať ho nechá spát a furt ho nešmudlá a ona se hned urazila a začala v kuchyni brečet..
Jo a víš k čemu by to stání za zády bylo, kdyby ji vypadlo z ruky? A ad to druhé, no a co, tak ať se klidně urazí, její problém v klidu bych si popovídala a tchánem a vypadla, ona ať je uražená kterak chce.
@j.a.n.i1
Vím, proto takovouhle návštěvu už nehodlám opakovat..
Moc se v tom nevyznam teda…znamej chlastal jak duha i kdyz ridil
proste lahvace furt sebou
hruza a jeho manzelka mu hrozila ANTABUSem? jestli neprestane tak ho zacne uzivat…neprestal ale hodne ubral. Predtim lahvace behem dne, po praci sup do knajpy, z knajpy sup do garaze na lahvace a zapijel slivkou
ted co vim uz jedno tocene v knajpe a tri lahvace doma nic vic
a to mu manzelka pohrozila ![]()
@Teremii
Její odpověď byla jen : To se mi snad zdá co mi píšete.
Na to bych jí odepsala „nezdá“.
Pokud by se mi KDOKOLIV opilý měl motat okolo dětí, tak má prostě útrum. A je jedno, jestli by to byl kamarád, manžel nebo vlastní matka.
je něco jiného jednorázové popití při nějaké oslavě, tam to ještě vydýchám - a i tak, když se to začíná zvrhávat, je nejvyšší čas děti odlifrovat…
Nabídla bych pomoc, pokud o ni bude stát, ale jinak bych kontakt stáhla na minimum. Nepotřebovala bych, aby dítě pravidelně vídalo, že být ožralý je normální…
@Teremii píše: …
Jediné řešení. Z očí do očí oznámit, že ať si chlastá jak chce, ale bez Vás. Dále že si zejména nepřejete, aby potomek měl kontakt s alkoholikem.
Ona nepřestane chlastat, dokud nebude mít důvod. Dejte ji důvod.
Sama nepřestane-ambulantní léčba by byla zbytečná. A hlavně musí chtít sama, sama si uvědomit, že je to problém a ne jen „uvolnění“. Dva roky jsou, podle mě, dlouhá doba a závislost je po této době silná.
Mám zkušenost-matka prochlastala celé mé dětství, léčit se šla až když jsem byla z domu. A to už byly vztahy mezi námi natolik narušený-respektive se nikdy nevytvořil vztah matka-dcera, takže mám zkušenost, ale s koncem takovým, že má matka pro mě znamená méně než cizí člověk.
Je jediná možnost. ukázat jí tvrdě a nekompromisně realitu. Alkohol=žádné vnouče, žádná rodina. Půjdeš se léčit? Budeme tě podporovat a pomáhat. Jiná cesta nevede. A žádný ústupek. Jakmile uděláte ústupek, půjde vše do háje a nový začátek. Ústupek a od začátku, pořád dokola.
Musíte mít na paměti, že ona nekompromisnost je nejen pro vaše dobro /klid, bezpečí dětí/, ale hlavně pro její uzdravení. Základem zůstává, že musí chtít sama. Pokud nechce, je to její volba, její problém, její život…
@AlphaOmega píše:
Jediné řešení. Z očí do očí oznámit, že ať si chlastá jak chce, ale bez Vás. Dále že si zejména nepřejete, aby potomek měl kontakt s alkoholikem.Ona nepřestane chlastat, dokud nebude mít důvod. Dejte ji důvod.
Asi tak
.
Mám matku, která chlastá první ligu. Když přijela na návštěvu, byla tak sťatá a sprostá, že jsem jí u brány prostě sdělila, že v tomhle stavu ji nepustím dál a ať přijede, až bude střízlivá a v klidu.
Už nepřijela, ale já to čekala. Chlastá už od dětství.
Mého druhého potomka (7) ještě neviděla.
Odstřihla se sama.
Její problém, ne můj.
Souhlasím, že je třeba byt nekompromisní. Žádné chování miminka a žádné návštěvy. Řekla bych ji, ze si nepreju, aby ji mimco vidělo ozralou. A nenechat se vydirat.
Pokud to pro ni nebude dostatečný důvod, není to vás problem.
@Teremii píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli nemá někdo podobné zkušenosti nebo aspoň rady co s tím.
Tchýně chlastá už asi dva roky, tchán s tím nic nedělá a radši,,drží hubu a krok,,. Skoro každou návštěvu v sobě něco má- nejdříve pila víno, teď už i rum, Becherovku atd. Takže návštěvy se snažíme s manželem co nejvíce zkrátit protože se s ní nedá ani mluvit zeptá se nás během 10 min 5× na stejnou otázku celkové je prostě mimo. Nejhorší je, že je strašně vlezlá, nonstop mě bombarduje a volá jestli nechceme přijet. Ale na co? Je vždycky opilá a pak si ani nepamatuje že jsme tam byli. Už vůči ní mám asi alergii, leze mi na nervy. Před pár měsíci jsme to s ní řešili, jelikož jsem byla těhotná a s manželem se nám nelíbilo že by pila když bysme přijeli s malým na návštěvu. Tak jsme ji řekli že když bude pokračovat tak že se s malym vídat nebude, mysleli jsme si že to na ní zabere a sekne s chlastem. Slibovala že přestane.. Bohužel v tom pokračuje, manžela bratr s ní bydlí takže to že má schovaný flašky mezi nádobím a že pije kdykoliv je doma atd víme. Teď máme 3-týdenního chlapečka, tchýně u nás byla necelý týden po porodu, to opilá nebyla. Ale teď jsme u ní byli v sobotu a to opilá byla, malého ani nedokázala pořádně přebalit o tom jak ho pořád tahala ani nemluvim. Když jsme odjeli tak jsme se večer dozvěděli že vypila celou flašku Bechera.. Tak to už mě fakt nasral* a s manželem jsme ji napsali SMS v tom smyslu že dokud s pitím nepřestane tak se neuvidíme. Její odpověď byla jen : To se mi snad zdá co mi píšete.
Nevím co dál dělat, s manželem si myslíme že s tím stejně nesekne a spíš si myslím že by potřebovala odbornou pomoc. Když si ty flašky i schovává, pije kdykoliv je doma a pak jen spí.. Nedokáži si představit že bysme ji malého měli nechat na hlídání- na to už se mimochodem ptala, ať ji ho tam necháme.. Tchán pořad jen slibuje že s tím něco udělá ale skutek utek.. Bratr manžela nám dokonce řekl že jí tchán někdy i flašku vína koupí ať je klid.. Nemám ani chuť se s ní vídat natož k ní brát malého. Nevím jak to dál řešit, jestli čekat že přestane pít sama nebo začít řešit odbornou pomoc? Díky za názory
Diskuzi jsem necetla. S alkoholickou matkou mam zkusenost. Rozdodne ji dite nedavejte ani na drzeni do ruky, natoz na hlidani
vy se muzete stavet treba na hlavu, ale pokud se alkoholik nerozhodne sam prestat pit a jit na 3 mesicni leceni, tak s tim nic nenadelate!!! Takze zbyva jedine, omezit s ni styk na minimum. A jak bude opila, bude vas porad bombardovat telefonaty sms a podobne, chce to pevne nervy.