Tchyně, budoucí babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16438
7.3.22 07:42

@Betty MacDonald Ještě nebude mít průkazku. :hug: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.3.22 08:05
@tulipán píše:
To jsou starosti v 9. tt kvůli jedné větě…

Jako zakladatelka mi připomněla, jak jsem se lekla po narození mladší dcerky. Tchánovci nás byli navštívit v porodnici, o pár dní později doma a když rozplývající se tchyně směrem k miminu promlouvala smutně, že zítra jednou na dovolenou, tak že malou strašně dlouho (týden) neuvidí a jak za ní bude spěchat zpátky, no taky jsem se vyděsila, že u nás budou každou chvíli. Naštěstí to byl jen výkřik a zůstalo u víkendových návštěv. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42502
7.3.22 08:15
@tulipán píše:
@Betty MacDonald Ještě nebude mít průkazku. :hug: :lol:

Dokonce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
7.3.22 08:42

Ne, nejsi sobec a ničeho se neboj :kytka: S přítelem jsi 10 let a jestli tě tchýně respektovala do teď, tak se to nejspíš nezmění. Píšeš, že začala plánovat co bude nakupovat. Z toho mi vychází, že úkoluje sama sebe zatímco tebe do ničeho netlačí. Její reakci chápej tak, že prostě nadšená. Do tvojí „komfortní zóny“ pravděpodobně nebude chtít zasahovat, jinak by to dělala už dávno (píšu z pozice tchýně :) )

Příspěvek upraven 07.03.22 v 21:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18659
7.3.22 09:01
@Petule030 píše:
Jako zakladatelka mi připomněla, jak jsem se lekla po narození mladší dcerky. Tchánovci nás byli navštívit v porodnici, o pár dní později doma a když rozplývající se tchyně směrem k miminu promlouvala smutně, že zítra jednou na dovolenou, tak že malou strašně dlouho (týden) neuvidí a jak za ní bude spěchat zpátky, no taky jsem se vyděsila, že u nás budou každou chvíli. Naštěstí to byl jen výkřik a zůstalo u víkendových návštěv. :lol:

Me par hodin po porodu říkali jak si ho budou brát na víkendy a prázdniny… no blokli me a ani po 4 letech to nemám zpracované. Ženský cca 10 hodin po porodu nabitou hormonama na max zacnou vykládat jak ji to novorozeně seberou. Poustim ho tam, ale koriguju a vždy trnu aby už byl zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
7.3.22 09:55

Pokud mamku už nemáš a tchýni sneseš, tak bych jí nechala, ať se angažuje a nic jí nevyvracela. Uvidíš, že mít dítě je v realitě úplně něco jiného, než jsou představy. Nakonec budeš ráda za každou pomoc, za každou minutku, kdy si budeš moci odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
7.3.22 14:11
@Aja298 píše:
Zdravím.. S přítelem jsme spolu 10 let, o miminko jsme se snažili rok a půl, teď jsem v 9tt..s přítelem bydlíme v bytě jeho rodičů, oni se před osmi lety přestěhovali na chalupu 60 km odsud.. O miminku básní už asi 5 let..my jsme jim tedy o těhotenství řekli teď o víkendu.. Oba byli nadšení, nejvíc tchyně.. Hned začala plánovat co bude nakupovat atd.. Dokonce prohlásila „to mě tam budete mít každou chvíli až se to narodí“ a to mě docela vyděsilo.. Ne že bych jí neměla ráda, ale nepotřebuju s ní trávit čas déle než 2 dny v kuse.. Já už mamku nemám, ale i tak si myslím, že by nebyla takhle snaživá a nepotřebovala by za náma jezdit hned po porodu a být tady s náma.. Jsem podle vás sobec?
Řekni jí jakou představu o fungování máš ty.
Já čekám vnouče každým dnem a prostě se na všechno zeptám. Jsem poučena na základě zdejších diskuzi, co vše může vadit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
7.3.22 14:15
@PetraMeli píše:
No, ta moje tchyne chtěla mít ve všem první slovo a syna/vnuka mít pořád. Ten zájem jí vydržel rok a ted už ani kluci nevědí, co je babička, tak klid.

Tak miminka jsou nej..to chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.3.22 21:06
@Betty MacDonald píše:
Dokonce.

Nemám, a co? Chtěla jsem jen vědět jak to mají ostatní, jejich názor.. Nestála jsem o to aby si ze mě někdo dělal srandu.. A myslím, že ani nezáleží na tom v kolikátém týdnu toto téma řeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
8.3.22 07:56
@Aja298 píše:
Nemám, a co? Chtěla jsem jen vědět jak to mají ostatní, jejich názor.. Nestála jsem o to aby si ze mě někdo dělal srandu.. A myslím, že ani nezáleží na tom v kolikátém týdnu toto téma řeším

No tak ono to srandovní je. Ještě ti ani nezaschla test a už blázníš kvůli tomu, že ti bude babička jezdit moc často. Sice to doteď nedělala, ale jistě bude. Jistě se k vám nastěhuje hned v šestinedělí a ty to víš. Chápeš směšnost toho všeho?
Však až budeš před porodem, jistě se s ní budeš bavit o tom, jak bude po porodu. Jestli budeš nebo nebudeš chtít návštěvy, kdy a jaké. Tady blbneš kvůli jedné větě. No tak se babička těší na vnouče. Prej jí to. A nedělej si předčasné vrásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
8.3.22 21:44

Diskuse o tom, jak udělat z ho*na problém.
Ještě se Ti nic neděje a už je to drámo.
Abys byla ráda, že se tchýně těší tak vymýšlíš předem katastrofické scénáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
9.3.22 07:38

@AjaF Já bych tu ráda četla popis a návod pro všechny budoucí tchyně babičky, jak mají dát najevo radost. Jakými slovy, výrazem tváře, skutky. Aby se snacha neurazila, že se tchyně netěší, že se těší málo, že se chystá se cpát do rodiny (ač mám pocit, že ona členem rodiny je), nebo že se chystá si dítě přivlastnit. Prostě takový malý manuál dokonale babičky. Myslím, že by začínal slovy - dokonalá tchyně ještě před svatbou daruje veškerý majetek, movity i nemovitý, své budoucí snaše a odjede na australské pobřeží, kde si půjde zaplavat s krokodýly a žraloky. Repatriace mrtvoly vyloučena, její otravování na svatbě též, a z odkázaných peněz si může snacha zaplatit péči dle svých tužeb bez trapného vměšování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová