Matka nám bere peníze

Anonymní
26.2.22 01:46

Matka bere peníze

Dobrý den, řeším teď zapeklitou situaci.
Partner má pevný pracovní poměr a :( já jelikož jsem na škole stále, beru přídavky na dítě a soud přidělil matce a otcovi alimenty přiměřené jejich výdajům a příjmům
Kdyby nemohla, snížila bych to
Ale…
Týden jsme byli s přítelem u jeho rodičů, kteří bydlí na opačné straně republiky a po návratu mě čekala nemilá událost
Matka si z bytu odnesla naše úspory na nájem (máme staršího majitele, který vypisuje stvrzenky při předání v hotovosti) Nevím jestli mě nebo přítele někdy viděla, jak to tam dáváme, ale peníze byly pryč…
Matka se přiznala, že je vzala, ale že je vrátí… Nicméně je to více než měsíc od deadline na vrácení… A peníze nikde
Naopak si dožaduje dalších, protože je to matka, tak jsem samozřejmě vyhověla, ale už to trvá od dětství, když jsme dostali kapesné od rodiny nebo jsem na brigádách vydělala něco málo na já nevím pouť nebo tak, dožadovala se toho na nájem atd… Matka pracuje a bere celkem dost… Ale je to matka… Takže co řekne, to je svaté…
Mám vůbec právo dožadovat se navrácení? Ráda bych dostala peníze zpět i soudní cestou, ale z morální stránky, přijde vám to moc? Ty peníze byly na tři nájmy, jídlo a studium (doprava, fond, akce školy atd..) a nebylo to zrovna málo Teď odmítá i platit alimenty a já nevím, jestli mám právo to nahlásit Když mi v červnu končí studium SŠ ale nastupuji na VŠ od září
Platí stále, že do 26. roku v případě studia je rodič povinen zabezpečit dítě i v případě bydlení jinde?
Než začnu se soudní cestou atd… Chtěla bych znát názor někoho nestranného

Pokud jste dočetli, děkuji moc a poprosím o nestranný názor, jelikož už jsme s přítelem v koncích
Podotýkám, že brigáda u mě není možná kvůli dlouhému rozvrhu a po příchodu domů, se starám o domácnost, což ovšem přítel respektuje a snaží se utáhnout domácnost ze svého a z mých přídavků na dítě a alimentů od otce, který se snaží posílat více než může a sám tak strádá

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1540
26.2.22 02:05

Tak morální právo na vrácení těch peněz jistě máš, ale těžko něco dokážeš. Takže tipuju, že už je neuvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
26.2.22 02:19
@Anonymní píše:
Partner má pevný pracovní poměr a :( já jelikož jsem na škole stále, beru přídavky na dítě a soud přidělil matce a otcovi alimenty přiměřené jejich výdajům a příjmům
Ale…
Týden jsme byli s přítelem u jeho rodičů, kteří bydlí na opačné straně republiky a po návratu mě čekala nemilá událost
Matka si z bytu odnesla naše úspory na nájem (máme staršího majitele, který vypisuje stvrzenky při předání v hotovosti) Nevím jestli mě nebo přítele někdy viděla, jak to tam dáváme, ale peníze byly pryč…
Matka se přiznala, že je vzala, ale že je vrátí… Nicméně je to více než měsíc od deadline na vrácení… A peníze nikde
Naopak si dožaduje dalších, protože je to matka, tak jsem samozřejmě vyhověla, ale už to trvá od dětství, když jsme dostali kapesné od rodiny nebo jsem na brigádách vydělala něco málo na já nevím pouť nebo tak, dožadovala se toho na nájem atd… Matka pracuje a bere celkem dost… Ale je to matka… Takže co řekne, to je svaté…
Mám vůbec právo dožadovat se navrácení? Ráda bych dostala peníze zpět i soudní cestou, ale z morální stránky, přijde vám to moc? Ty peníze byly na tři nájmy, jídlo a studium (doprava, fond, akce školy atd..) a nebylo to zrovna málo Teď odmítá i platit alimenty a já nevím, jestli mám právo to nahlásit Když mi v červnu končí studium SŠ ale nastupuji na VŠ od září
Platí stále, že do 26. roku v případě studia je rodič povinen zabezpečit dítě i v případě bydlení jinde?
Než začnu se soudní cestou atd… Chtěla bych znát názor někoho nestrannéhoPokud jste dočetli, děkuji moc a poprosím o nestranný názor, jelikož už jsme s přítelem v koncích
Podotýkám, že brigáda u mě není možná kvůli dlouhému rozvrhu a po příchodu domů, se starám o domácnost, což ovšem přítel respektuje a snaží se utáhnout domácnost ze svého a z mých přídavků na dítě a alimentů od otce, který se snaží posílat více než může a sám tak strádá

Ty bydlíš samostatně s přítelem?

Máma vám ukradla spoustu peněz a ještě chtěla další?
Proč? Na jaký účel? Proč jsi jí je dávala? Kolik to bylo?

Proč jste měli doma tolik peněz v hotovosti? 3× nájem… Kolik to bylo celkem peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
26.2.22 04:23

No holka, musíš se začít učit se za sebe postavit a mít trochu ostrý lokty. S tímto přístupem budeš nadosmrti trpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
26.2.22 05:27

Jestli bydlíš jinde v jiném bytě, tak vyměň zámek a nedávej jí klíče. Peníze nejspíš neuvidíte.

S přítelem se postavte na vlastní nohy. Zkus vyžít z přídavků a alimentů. Já bych zkusila najít nějakou krátkou brigádu. Nesváděj to na náročné studium, že nemůžeš pracovat. Ještě tu jsou víkendy a prázdniny, na VŠ jsou mnohem delší, tak jdi do nějaké práce. Pro spoustu studentů je to normální.

Vyživovací povinnost nejspíš platí, ale já bych na soudy s vlastními rodiči neměla nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
26.2.22 05:31

Matce bych žádné další peníze nedávala. Hraje na city, bůh ví, kde všude dluží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.2.22 05:33

Proč má matka klíče od vašeho bytu? Proč jsi ji po krádeži dávala další peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22532
26.2.22 05:51

Jestlize vam bez vaseho vedomi vzala penize z vaseho bytu, tak je to normalni kradez. To preci neni normalni a mela by to vratit. Nejlepe vymenit zamky, aby nemela klic. Preci se nechces porad strachovat, co vam z bytu zmizi. Vis co, uz jsi velka a chces zit s pritelem sama, tak zijte za svoje. Luxus, ze ho rodice zivi na vysce si nejspis tva rodina nemuze dovolit podle toho, co pises. Brigada brzy rano pred skolou nebo k veceru, o vikendu, o prazdninach. 18 ti bylo, tak by nemel byt s tim problem. Domacnost 2 dospelych bez deti zase nepotrebuje tolik casu. Musis zabrat. Preci nechces byt zavisla na matce, ktera se chova takto, soudit se s vlastni rodinou, aby tvuj tata stradal. Musis jako mlada a zdrava zabrat a pracovat-bohuzel i na ukor jinych veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.2.22 07:18

Pokud si neuděláš pořádek a budeš obhajovat, že je to matka, tak je to svaté, tak budeš pořád tenhle oslík, který dává 💸 💰. Jak si to zařídíš, tak to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
26.2.22 07:26

No, asi takhle, krádež to rozhodně je, ale nijak to matce nedokážeš, takže pokud ti je neda dobrovolně, coz pochybuju, tak uz je neuvidis. Ale tedy jinak si za to dost muzes sama.
Proc ma matka klíče od vaseho bytu? Proc maze v době bezplatnych uctu doma takobou hotovost?
A alimenty bych k soudu klidně podala, minimálně jako odplatu za tu krádež.
Jo a posledni, když chces bydlet sama, tak prestan kecat o dlouhem rozvrhu a najdi si brigadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
26.2.22 07:45

Platí stále, že má povinnost tě živit, pokud se soustavně připravuješ na budoucí povolání…žádných 26 let tam není dáno…jinak nechápu, proč jí ještě ty dáváš peníze…já bych dala k soudu, že neposílá stanovené alimenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
26.2.22 07:53
@Anonymní píše:
Ale…
Než začnu se soudní cestou atd… Chtěla bych znát názor někoho nestrannéhoPokud jste dočetli, děkuji moc a poprosím o nestranný názor, jelikož už jsme s přítelem v koncích
Podotýkám, že brigáda u mě není možná kvůli dlouhému rozvrhu a po příchodu domů, se starám o domácnost, což ovšem přítel respektuje a snaží se utáhnout domácnost ze svého a z mých přídavků na dítě a alimentů od otce, který se snaží posílat více než může a sám tak strádá

Matka nematka, ale nesmíš být blbá. Proč ji ještě něco dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
26.2.22 08:23
@Anonymní píše:
Ale…

Ani to, že to je matka, ji neospravedlňuje obírat vlastní dceru o peníze. Je to krádež jako každá jiná, dokonce horší. Okrádat osobu svěřenou do péče je hnus. Bohužel, máma tě od dětství učí, že její okrádání je normální. To je stejné, jako u týraných dětí. Neznají jinou realitu a myslí si, že takto je to v pořádku. Tvoje máma potřebuje, aby tomu někdo radikálně zabránil. Takto to v normálních rodinách nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.2.22 08:47

[…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
26.2.22 08:54

@Oriseka @Zuzaja Je na stredni.