Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, letos se nám podařilo s manželem přivést na svět první miminko - 4 měsíčního chlapečka. Rodina z toho má obrovskou radost a všichni si ho moc užívají. Ale nedávno jsme se dozvěděli že moje sestra ( jsme jen dvě ) taky čeká miminko a je ve 3 měsíci. Ze začátku mi to přišlo opravdu super, ale jak se mi to v hlavě rozleželo, upřímně.. začínám trochu žárlit, že si ten náš drobeček i my tu pozornost a ten humbuk kolem toho všeho moc dlouho neuzijeme. Připadám si sobecky, ale prostě na rovinu.. jsou to teď moje pocity a tak nějak z toho nedokážu mít radost. Možná vám to může připadat opravdu absurdní ale já budu ráda za každý názor, ať už pozitivní nebo negativní (aspoň mi to třeba otevře oči)… popřípadě vaše zkušenost. Připadám si opravdu jako pokrytec, ale přijde mi, že tohle období trvá chvilku a užíváme si ho opravdu každý, samozřejmě všechen obdiv a pozorovat padá vždycky na toho nejmladšího člena posádky. Jsem z toho naštvaná a smutná..
Tohle mi přijde sobecké od tebe. Uklidní se a nebuď taková. Copak tvoje sestra měla zůstat bez dětí?
Vždyť je to super. Budou parťáci při sobě. Moje sestra má syna mladšího o rok, než máme my syna. To je dvojka, když se vidí. Když jsou spolu.
Jako ano, připadá mi to dost absurdní
Moje neteř je o devět měsíců mladší než moje dcera, od první chvíle, kdy mi to ségra oznámila, jsem byla nadšená, že budou holky tak věkově blízko k sobě a parťačky, což se teď jen potvrzuje. Okradená o pozornost jsem si nikdy nepřipadala, respektive neměla jsem pocit, že je moje dcera opomíjená kvůli miminku. Naše sousedka má vnoučata jen měsíc od sebe, neznám pyšnější babičku, než je ona.
Jo je to absurdni, ale to nevadi. Az budes mit skutecny starosti, tak budes jeste vzpominat na to, jak ses drive mela fajn a jak jsi byla hloupa, ze sis to neumela uzit. Zkus si to v hlave jeste prehodnotit.
Drobeckovi je to úplně ukradený. A sestře zas může být lito, že její miminko nebude tak obskakovane. Ona jsou tahle malá mimina celkem nudná a jakousi zajímavost má velmi často jen to první.
Kazda normalni zenska a sestra bude nadsena, ze deti budou vekove blizko sobe a sestre tehotenstvi prala.
Budes tak trochu sobecek a jajinek co? No aspon to muzes svest na tehotenske hormony…
Jen detail…jak se vám podařilo letos přivést na svět čtyřměsíční mimino? ![]()
Ano, seš pokrytec. Dcera je se svojí sestřenicí o 4 měsíce a holky si spolu u babičky pěkně vyhrají. Naše malá se vždycky ptá, jestli tam bude i sestřenka. A jako jaky humbuk by sis chtela uzivat??? Já někdy neteř lituju, protože švagrová pořád řeší, co naše dítě už umí a tlačí do toho i svoje - viz třeba nočník. Promiň, ale tohle mi přijde úplně mimo realitu. Neni to jen TOHLE období. Jasně, teď je to ňuňavý miminko, jenže pak začne lozit a chodit a začne vzrůšo, začne mluvit a to bude teprv legrace… je to pořád něco a kdybys to měla vrát takhle, tak by tvoje sestra taky mohla být bezdětná ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, letos se nám podařilo s manželem přivést na svět první miminko - 4 měsíčního chlapečka. Rodina z toho má obrovskou radost a všichni si ho moc užívají. Ale nedávno jsme se dozvěděli že moje sestra ( jsme jen dvě ) taky čeká miminko a je ve 3 měsíci. Ze začátku mi to přišlo opravdu super, ale jak se mi to v hlavě rozleželo, upřímně.. začínám trochu žárlit, že si ten náš drobeček i my tu pozornost a ten humbuk kolem toho všeho moc dlouho neuzijeme. Připadám si sobecky, ale prostě na rovinu.. jsou to teď moje pocity a tak nějak z toho nedokážu mít radost. Možná vám to může připadat opravdu absurdní ale já budu ráda za každý názor, ať už pozitivní nebo negativní (aspoň mi to třeba otevře oči)… popřípadě vaše zkušenost. Připadám si opravdu jako pokrytec, ale přijde mi, že tohle období trvá chvilku a užíváme si ho opravdu každý, samozřejmě všechen obdiv a pozorovat padá vždycky na toho nejmladšího člena posádky. Jsem z toho naštvaná a smutná..
Nemas v tom trosku hokej? Letos na svet ctyrmesicni dite? A je 7.tyden roku 2022 ![]()
@Jogrr píše:
Nemas v tom trosku hokej? Letos na svet ctyrmesicni dite? A je 7.tyden roku 2022
Jsi dobrá. Toho jsem si nevšimla. Takže zas troll, který cíleně provokuje
.
@bertoldina píše:
Jen detail…jak se vám podařilo letos přivést na svět čtyřměsíční mimino?
Jsem přenošené dítě, milostivá ![]()