Tchyně bude babičkou

Anonymní
17.2.22 19:10

Tchyně bude babičkou

Čau holky, potřebuju radu.
S mojí tchyní jsme měly perfektní vztah, což se po svatbě změnilo. Důvody jsou moc konkrétní na to to sem vypisovat, ale zjednodušeně je na mě opravdu neprávem naštvaná a nepomohla ani promluva s „důkazy“, že je to jinak. Manžel by ji nejraději úplně odřízl, protože ví, že jsem jí nic neudělala, ale to zase nechci. Mám vůči ní strašný pocit křivdy, je mi zle, když tam mám jet na kafe-aby byly udrženy aspoň minimální vztahy v rodině.. Prostě nevím jak to mám uchopit- jestli se na ten vztah úplně vybodnout (ikdyž byl předtím fakt super) anebo to nějak zkusit narovnat/dát tomu čas? Momentálně jsem těhotná a ve fázi vztahu, že ona se vůbec nezajímá, ale údajně se hrozně těší na vnouče. Já nevím, jestli na ni budu mít vůbec náladu a když se už 5 měs. nezajímá vůbec o nic, jestli jí budu schopná ten kočárek s naší láskou půjčit na procházku… Nedokážu to vůbec uchopit a proto jsem se rozhodla vás poprosit o radu, jak byste to řešily vy, když všechny moje snahy nikam nevedly… DÍKY

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
17.2.22 19:15

Mám s tchyňkou dobré vztahy a fakt mi bylo jedno, že nechce vědět F jako fšechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
17.2.22 19:15

Nijak. Kdyz i tvuj muz by ji nejradsi odriznul, tak je nesmysl, aby ses ze trech lidi snazila jen ty. Na vnouce se tesit muze, ale kdyz se nestyka s tebou, tezko se bude stykat s vnoucetem. To jsou takove plane reci. Kdyby ji na vas opravdu zalezelo, tak zavola a zepta se treba, jak se citis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
17.2.22 19:16
@Anonymní píše: Čau holky, potřebuju radu.
S mojí tchyní jsme měly perfektní vztah, což se po svatbě změnilo. Důvody jsou moc konkrétní na to to sem vypisovat, ale zjednodušeně je na mě opravdu neprávem naštvaná a nepomohla ani promluva s „důkazy“, že je to jinak. Manžel by ji nejraději úplně odřízl, protože ví, že jsem jí nic neudělala, ale to zase nechci. Mám vůči ní strašný pocit křivdy, je mi zle, když tam mám jet na kafe-aby byly udrženy aspoň minimální vztahy v rodině.. Prostě nevím jak to mám uchopit- jestli se na ten vztah úplně vybodnout (ikdyž byl předtím fakt super) anebo to nějak zkusit narovnat/dát tomu čas? Momentálně jsem těhotná a ve fázi vztahu, že ona se vůbec nezajímá, ale údajně se hrozně těší na vnouče. Já nevím, jestli na ni budu mít vůbec náladu a když se už 5 měs. nezajímá vůbec o nic, jestli jí budu schopná ten kočárek s naší láskou půjčit na procházku… Nedokážu to vůbec uchopit a proto jsem se rozhodla vás poprosit o radu, jak byste to řešily vy, když všechny moje snahy nikam nevedly… DÍKY

Těžko radit, když nemůžeš být konkrétní :nevim:. Jinak bych si nedělala dopředu starosti s půjčováním kočárku, když se momentálně už 5 měsíců nazajímá, tak je klidně moźné, že ji to vydrží i po narození mimimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.22 19:20

Dobře, děkuji. A co byste dělaly, kdyby se po porodu cpala na návštěvy nebo ten kočár fakt chtěla? Šly byste do toho a půjčily jí ho? Vím že je to coby kdyby, ale mě to teď dost nervuje :/ Že teď se nezajímá a pak se objeví jako babička roku..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.22 19:22

@Russet no moje máma i přivdaná druhá tchyně se zajímají moc. Třeba se ptají, jak dopadla kontrola, chtějí vidět ultrazvuk, nebo mi jen napíší na messengeru jak se mám, jestli je vše OK. Asi to příliš srovnávám s tím, co mám a co mi teda přijde normální…

• Citovat
  • Upravit
53518
17.2.22 19:23
@Anonymní píše:
@Russet no moje máma i přivdaná druhá tchyně se zajímají moc. Třeba se ptají, jak dopadla kontrola, chtějí vidět ultrazvuk, nebo mi jen napíší na messengeru jak se mám, jestli je vše OK. Asi to příliš srovnávám s tím, co mám a co mi teda přijde normální…

No, já mámu nemám a tak nějak mi stačilo, že se zajímá partner. Nepotřebuju pozornost okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.2.22 19:23
@Anonymní píše:
Dobře, děkuji. A co byste dělaly, kdyby se po porodu cpala na návštěvy nebo ten kočár fakt chtěla? Šly byste do toho a půjčily jí ho? Vím že je to coby kdyby, ale mě to teď dost nervuje :/ Že teď se nezajímá a pak se objeví jako babička roku..

Tak pořád je to matka tvého muže a dítě snad právo vidět má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
17.2.22 19:24

A o co by se presne mela zajimat? Ta moje by tehdy nejradsi se mnou chodila i na prohlidky. Lezla mi tim strasne na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
17.2.22 19:33

Já bych se nestresovala dopředu, nechala vše plynout. Nijak extra se nesnazila, ale ničemu nebránila. Pořád je to babička dítěte a svoje vnouče vídat pravděpodobně bude chtít, takže cpát na návštěvy, nevím od tebe to zní strašně. Jinak mě třeba první 3 měsíce strašně vadilo, když si někdo půjčí kočár včetně mě mámy. Strašně mě to stresovalo, to bych před porodem nečekala :lol: jo a během těhotenství mi věčně volala jen má mamka a strašně mě tím vytacela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
17.2.22 19:33
@Anonymní píše:
Dobře, děkuji. A co byste dělaly, kdyby se po porodu cpala na návštěvy nebo ten kočár fakt chtěla? Šly byste do toho a půjčily jí ho? Vím že je to coby kdyby, ale mě to teď dost nervuje :/ Že teď se nezajímá a pak se objeví jako babička roku..

Nedaří se mi ti porozumět :think:…je to matka tvého muže. Příbuzná tvého dítěte. Ty teď s ní máš problém. Nepíšeš, co se stalo ale… Pokud se ti nepodaří se nad to povznést, tak to rozhodně ovlivní její vztah k tvému dítěti. Fakt to chceš? Že se možná nebude zajímat? Myslím, že ne, když tě to žere už teď a to jsi teprve těhotná. Ty si o ní myslí své, ale zkus dopřát svému dítěti babičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
17.2.22 19:34

Pokud to vyšumí, byla bych ráda. Nechala bych asi na ni, jestli se začne zajímat a pokud ano, dítě bych ji půjčovala. Co já bych za hlídání dala… A taky z druhé strany, toho dítěte, děti mají babičky rády. Byla by škoda ho připravit o babičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.22 19:35

Tady nejde tak o to, že se o mě a těhotenství nezajímá, ale o to, že jsme jí s manželem úplně jedno, mě pomlouvá, je naštvaná, zlá a nemá k tomu důvod-prostě chce být.
A mně jde o to, co s ní pak mám dělat, když si bude chtít hrát na babku roku a já ji nebudu chtít vídat, protože z ní mám vředy (je mi její přítomnost nepříjemná). Prostě to pak strpět? nebo ji poslal do háje?
Na vnouče má možná právo, ale mám prostě strach dát takové osobě můj poklad. to je celé

• Citovat
  • Upravit
8558
17.2.22 19:36

Nechápu, o co se nezajímá. O co by se měla zajímat?
Už jsem to dočetla.
Přeruš s ní styky. Nemáš k ní vůbec žádné povinnosti. Nebo dopadneš jako tady fůra holek, co jim tchyně obsadily mimina a nemůžou se s nimi domluvit. Hlavně jí nepodlízej, nebo Tě začne ovládat přes dítě a budeš mít nervy v kýblu.
Pokazilo se to, pokazilo. Začala bych žít pro sebe. Ono se to časem nějak vyvrbí.

A podobně jako píše Magic, si myslím, že ty maminky chlapečků snachy ani moc nezajímají. ;-) Jsi pro ni cizí a kdovíco špatného provedeš jejímu mazlíkovi a hlavně se těší na to „jeho“ dítě.
Buď v klidu a žij tak, jak to vyhovuje Tobě.

Příspěvek upraven 17.02.22 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
17.2.22 19:37
@Anonymní píše:

Takže ti vadí, že nejsi středobodem? Že nedostáváš pozornost? Hele zatím mrně není na světě a pak se uvidí. Nemyslím si, že by ji nezajímalo vnouče… spíš ji nezajímáš ty. Možná to má tak, že se jen nechce vyptávat. Ne každému je to příjemné a ona nejspíš neví, že ty jsi za to na ní naprdlá a řešíš na netu jestli je vůbec hodna toho přijít na návštěvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová