Tchyně bude babičkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8437
17.2.22 19:38
@Anonymní píše:
@Russet no moje máma i přivdaná druhá tchyně se zajímají moc. Třeba se ptají, jak dopadla kontrola, chtějí vidět ultrazvuk, nebo mi jen napíší na messengeru jak se mám, jestli je vše OK. Asi to příliš srovnávám s tím, co mám a co mi teda přijde normální…

Tak asi předpokládá, že kdyby bylo něco špatně, tak to řekneš, jinak, že všechno OK.
Ještě budeš ráda, že ti to dítě někdo pohlídá a ty se vyspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
17.2.22 19:40
@Anonymní píše:
Tady nejde tak o to, že se o mě a těhotenství nezajímá, ale o to, že jsme jí s manželem úplně jedno, mě pomlouvá, je naštvaná, zlá a nemá k tomu důvod-prostě chce být.
A mně jde o to, co s ní pak mám dělat, když si bude chtít hrát na babku roku a já ji nebudu chtít vídat, protože z ní mám vředy (je mi její přítomnost nepříjemná). Prostě to pak strpět? nebo ji poslal do háje?
Na vnouče má možná právo, ale mám prostě strach dát takové osobě můj poklad. to je celé

Po tomhle tvém příspěvku asi mám pro tvou tchýni čím dál víc pochopení… Možná by ses měla trochu vzpamatovat… Jsi vlastně úplně stejná jako ona, jak ji tady líčíš… pomlouváš, jsi naštvaná a zlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
17.2.22 19:42

Tchyně má na vnouce nárok. Když ho bude chtít vídat, klidně styk vysoudí. takze se s ní domluv po dobrém. Podle toho, jak se ní vyjadřuješ, budeš asi taky pěkný dáreček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
17.2.22 19:42
@Anonymní píše:
Tady nejde tak o to, že se o mě a těhotenství nezajímá, ale o to, že jsme jí s manželem úplně jedno, mě pomlouvá, je naštvaná, zlá a nemá k tomu důvod-prostě chce být.
A mně jde o to, co s ní pak mám dělat, když si bude chtít hrát na babku roku a já ji nebudu chtít vídat, protože z ní mám vředy (je mi její přítomnost nepříjemná). Prostě to pak strpět? nebo ji poslal do háje?
Na vnouče má možná právo, ale mám prostě strach dát takové osobě můj poklad. to je celé

Vůbec si nedovedu představit co se muselo stát, že se kvůli tomu změnil perfektní vztah na tohle :nevim: domluvit se vzájemné akceptovani existence? Jen se tolerovat jednou za několik týdnů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.22 19:44

Ne, nevadí mi že pro ni nejsem středobodem, středobodem jsem u celého zbytku rodiny.
Spíš mě to mrzí, že je na mě naštvaná ikdyž nemá důvod, všude po příbuzných vykládá jak jsem hrozná (a co jsem jí udělala-ikdyž neudělala) a přitom připojí, jak se těší až bude babička. Já nevím, ale mně prostě nepřijde dobrý, si po 9 měsících nezájmu o naši rodinu- já a manžel, přijít jen tak na návštěvu a dělat „že nic“, že je svět skvělej a hihi haha na miminko, vzít ho do kočárku ven atd…

Já bych proti ní nic neměla ježda holky, přijdu si, jak kdybych jí podle vás chudince trhala hlavu.. ale tady je ona ta hnusná na mě a hnusná na manžela, rozvrací vztahy v širší rodině kvůli lžím, kterým věří a nejsou pravda…
A já jsem jen chtěla poradit, co s tím. Nechtěla jsem litovat že nejsem středobod tvl… :D A jsem těhotná, tyhle kecy mi fakt nepřidávají, když mě trápí vztahy v rodině a přišla jsem si pro radu!

• Citovat
  • Upravit
21395
17.2.22 19:46
@Anonymní píše:

Neboj, to hrani na babku roku vetsinou probiha jenom vyfocenim ditete na soc.site. A tim to taky konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
17.2.22 19:47
@Anonymní píše:
Ne, nevadí mi že pro ni nejsem středobodem, středobodem jsem u celého zbytku rodiny.
Spíš mě to mrzí, že je na mě naštvaná ikdyž nemá důvod, všude po příbuzných vykládá jak jsem hrozná (a co jsem jí udělala-ikdyž neudělala) a přitom připojí, jak se těší až bude babička. Já nevím, ale mně prostě nepřijde dobrý, si po 9 měsících nezájmu o naši rodinu- já a manžel, přijít jen tak na návštěvu a dělat „že nic“, že je svět skvělej a hihi haha na miminko, vzít ho do kočárku ven atd…Já bych proti ní nic neměla ježda holky, přijdu si, jak kdybych jí podle vás chudince trhala hlavu.. ale tady je ona ta hnusná na mě a hnusná na manžela, rozvrací vztahy v širší rodině kvůli lžím, kterým věří a nejsou pravda…
A já jsem jen chtěla poradit, co s tím. Nechtěla jsem litovat že nejsem středobod tvl… :D A jsem těhotná, tyhle kecy mi fakt nepřidávají, když mě trápí vztahy v rodině a přišla jsem si pro radu!

A co to brát tak, že o tebe zájem nemá, ale o dítě ano? To je pro tebe taky nepřijatelné? Co když by byla dobrou babičkou a ti to rozvratis ještě víc kvůli svému urazeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.2.22 19:47

Nechápu vůbec. Asi si sedím dneska na kabelu od vedení. Co řešíš? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
17.2.22 19:49
@Anonymní píše:
Spíš mě to mrzí, že je na mě naštvaná ikdyž nemá důvod, všude po příbuzných vykládá jak jsem hrozná (a co jsem jí udělala-ikdyž neudělala) a přitom připojí, jak se těší až bude babička. Já nevím, ale mně prostě nepřijde dobrý, si po 9 měsících nezájmu o naši rodinu- já a manžel, přijít jen tak na návštěvu a dělat „že nic“, že je svět skvělej a hihi haha na miminko, vzít ho do kočárku ven atd…Já bych proti ní nic neměla ježda holky, přijdu si, jak kdybych jí podle vás chudince trhala hlavu.. ale tady je ona ta hnusná na mě a hnusná na manžela, rozvrací vztahy v širší rodině kvůli lžím, kterým věří a nejsou pravda…
A já jsem jen chtěla poradit, co s tím. Nechtěla jsem litovat že nejsem středobod tvl… :D A jsem těhotná, tyhle kecy mi fakt nepřidávají, když mě trápí vztahy v rodině a přišla jsem si pro radu!

Třeba si nechce hrát na babku roku, třeba se na to vnouče fakt těší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.22 19:49
@Magical-eyes píše:
Po tomhle tvém příspěvku asi mám pro tvou tchýni čím dál víc pochopení… Možná by ses měla trochu vzpamatovat… Jsi vlastně úplně stejná jako ona, jak ji tady líčíš… pomlouváš, jsi naštvaná a zlá…

No, že o někom napíšu, že mě pomlouvá před celou rodinou (konkrétně) je vlastně úplně stejné, jako když já ji pomlouvám anonymně na emiminu. Jo, jsem naštvaná ale zlá nejsem, já ji nepomlouvám a nelžu o ní před její rodinou.. Já jsem se s ní chtěla stokrát udobřit, stokrát jsem manžela prosila abychom za ní jeli a udobřili to ale vše je marné… já si prostě jak nejhorší osoba na světě nepřijdu, ale asi už jsem na ten vztah fakt rezignovala…

• Citovat
  • Upravit
7765
17.2.22 19:50

Prosím tě, teď to neřeš, hormony. Já si pamatuji, jak jsem každé těhotenství řešila, že prostě nebudu dávat kočárek, že prostě nechci dávat malé miminko ani na chvíli, že nechci návštěvy v 6ti neděli a já nevím co ještě :roll: :lol: :lol:. Všechno ks viděla jako neřešitelný problém a po porodu? Jasno, bez mráčku, žádná tragédie, žádné řešení, ono to nějak bylo, jak jsem chtěla, nedělo se nic z toho co jsem si představovala. Kliiiiiiiid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
17.2.22 19:50
@Anonymní píše:

Tak my nevíme, co se mezi vámi stalo, ale jestli je to pro tebe nepřekonatelný problém (nemůžu soudit, třeba by to tak bylo i pro mě ), nedělala bych v tuhle chvíli nic. Ona se nezajímá, nezajímej se taky :nevim:
Ja mám s tchýni rekla bych normální vztah a ani při jednom těhotenství jsme si nevypisovali o tom jak se cítím, jestli mi je blbě nebo jak dopadla kontrola … Ono to mimino dokud je v břiše většinou zajima jen ty budoucí rodiče (samozřejmě ze nekdy i širší rodinu, ale nemusí to byt a neměla bych jim to za zlý ). Takže jestli jsi v pátým měsíci a Tchyne se nezajímá, nevyvozovala bych závěry, jak se bude stavět k miminu až bude na světě.

Každopádně bych se dopředu nešprajcovala, ze nebudu půjčovat kočárek a kdo ví co. Samozřejmě, když mate nějaký osobní spory, nebudes ji zvát 3× týdně na kafe, ale úplně bych to dopředu nehrotila. Ono se to nejspíš časem vyřeší samo, až bude dítě na světě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.2.22 19:51

A jak se chova k tobe, kdyz se vidite?
Normalne bych s ni narovinu probrala, co ti vadi.
Pokud bude chtit pujcovat dite, bude muset komunikovat s tebou. A to normalne komunikovat. Takze proste se bud domluvite, nebo nebude vozit mimino, jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
17.2.22 19:51

Ve většině rodin se vztahy urovnají, když se mimi narodí.
Teď se soustřeď na sebe, miminko a Tvého muže. Buďte hodně zdraví a užívejte si krásnou dobu čekání.
Nemysli co a jak bude s tchýní.

Na to je spousta času.

Osobně ve Tvé situaci bych vyčkala, jestli
se bude tchýně zajímat o mimi a tedy bude mít zájem o narovnání vztahů se mnou a mým mužem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.22 19:52

@2468 @Any9 DĚKUJI, tohle je asi to co jsem fakt potřebovala :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky