Cítím se na děti sama

Anonymní
25.2.22 18:49

Cítím se na děti sama

Nějak na mě všechno padlo, hlavně asi konec zimy a aktuální situace. Objektivně se máme skvěle, díky manželově práci nemáme nouzi o peníze, jsme zdraví…snažím se toho vážit. Jen už mi prostě docházejí nervy s dětmi. Asi se vnitřně zlobím na celou rodinu, že s nimi jsem stále jenom já. Moje rodina vůbec nefunguje, vztah na bázi občasné smsky. :? S manželovou rodinou se vídáme, ale prostě každý dělá, že má svých starostí dost. Manžel si s dětmi prohraje jestli hodinu denně. :nevim: Když je párkrát do roka pohlídá, podá to tak, že mu ještě měsíc mám být vděčná. :zed: Děti jsou totálně nekompatibilní, ať děláme cokoliv, hádají se. Někam jedeme, jedno je nespokojené, stále na mě visí, druhé si to užívá. Teď už jsme měsíc na střídačku všichni nemocní. Konečně je krásně, mně úplně drásá nervy nejít s aktivním dítětem ven, ale druhé s teplotou těžko někam potáhnu, že. :nevim: Od rána do večera jim musím něco vymýšlet, jinak prostě není vteřina klidu. :zed: Když si je semtam vezme babička, prosedí odpoledne u televize. Tak to koneckonců můžou doma taky. Štve mě to. :cert: Jako ano, udělali jsme si je my, tak je nemůžeme nikomu házet na krk, ale proč by se nemohl zapojit nikdo z rodiny a aspoň nějak ty děti obohatit? Já sama jsem snad od 14 hlídala různým znamym děti a teď, když se zeptám třeba dospělého sourozence, který nemá na starosti nic jiného než párkrát v týdnu školu, akorát plno výmluv a v životě mi ani hodinu nepomohl. :zed: To si ani neodvažuji představovat, jak to budu vykrývat s prací. 8o Jsou moje pocity zbytečně přehnané? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
62
25.2.22 18:55

Ahoj, já myslím, že máš právo na své pocity. Jasně, příbuzní nemají povinnost, ale prostě by to bylo hezké kdyby ti občas pomohli a prostě měli o děti zájem. Tak snad jak se udělá hezké počasí, tak budete víc chodit ven a budes se cítis líp. Možná to ještě zkusit říct manželovi i rodině takhle na rovinu, že jsi vyčerpaná a hodila by se ti trosku pomoc, třeba když to budou vědět takhle přímo, tak někdo pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
25.2.22 18:59

Ahoj, jestli si manzel vazne kazdy den hraje hodinu s detmi, tak mi to prijde super. Jinak doporucuji zavest jeden pulden s tatinkem. Mame to tak dlouhodobe a je do bezva. Jinak, ze nikdo nepomuze a nepohlida je smutne. Bez toho je to fakt na bednu. Muzes to zkusit s kamoskou vzajemne a nebo si to hlidani zaplatit. Jinak vseho do casu. U nas uz je to ted kolikrat super. Deti si hrajou a ja mam klid. Potrebuji me porad min a min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
25.2.22 19:01

Příbuzní rozhodně nemusí hlídat vaše děti. To je jejich dobrá vůle. Naopak jejich otec k nim má stejné povinnosti jako Ty. Pokud peníze nejsou problém, nabízí se zaplatit soukromou školku třeba na 1-2 dny a Ty si můžeš za tu dobu udělat svoje resty nebo relaxovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
25.2.22 19:02

Když nemáte o peníze nouzi tak si zaplať nějakou chuvu, hlídáni. A bez se někam odreagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
25.2.22 19:02

Nerozumím tomu, proč se zlobíš na rodinu, ti si ty děti neudělali. Máš po ruce člověka, který jim dal polovinu své genetické výbavy. Ano, je to jejich otec.
Po něm chtěj, aby spolupracoval a ne pomáhal, ale podílel se na péči o děti.
Uz jen ta fráze - on pohlída děti. Vážně? Vlastní děti se nehlídají, o ty se starás, hlídají babičky a chůvy.
Pokud děti nevydrží spolu, na výlet si je rozdělte. Každý si užije exkluzivitu jednoho rodiče a bude to mnohem jednodušší.
Nemusíš dětem neustále dělat animátora. Můžou se třeba i nudit, zábavu si nakonec najdou. Hodinka u tv jim taky nezarazi vývoj.. A potěším tě, jak porostou, bude to lepší a lepší.

• Citovat
  • Upravit
34388
25.2.22 19:07
@Anonymní píše:
Nějak na mě všechno padlo, hlavně asi konec zimy a aktuální situace. Objektivně se máme skvěle, díky manželově práci nemáme nouzi o peníze, jsme zdraví…snažím se toho vážit. Jen už mi prostě docházejí nervy s dětmi. Asi se vnitřně zlobím na celou rodinu, že s nimi jsem stále jenom já. Moje rodina vůbec nefunguje, vztah na bázi občasné smsky. :? S manželovou rodinou se vídáme, ale prostě každý dělá, že má svých starostí dost. Manžel si s dětmi prohraje jestli hodinu denně. :nevim: Když je párkrát do roka pohlídá, podá to tak, že mu ještě měsíc mám být vděčná. :zed: Děti jsou totálně nekompatibilní, ať děláme cokoliv, hádají se. Někam jedeme, jedno je nespokojené, stále na mě visí, druhé si to užívá. Teď už jsme měsíc na střídačku všichni nemocní. Konečně je krásně, mně úplně drásá nervy nejít s aktivním dítětem ven, ale druhé s teplotou těžko někam potáhnu, že. :nevim: Od rána do večera jim musím něco vymýšlet, jinak prostě není vteřina klidu. :zed: Když si je semtam vezme babička, prosedí odpoledne u televize. Tak to koneckonců můžou doma taky. Štve mě to. :cert: Jako ano, udělali jsme si je my, tak je nemůžeme nikomu házet na krk, ale proč by se nemohl zapojit nikdo z rodiny a aspoň nějak ty děti obohatit? Já sama jsem snad od 14 hlídala různým znamym děti a teď, když se zeptám třeba dospělého sourozence, který nemá na starosti nic jiného než párkrát v týdnu školu, akorát plno výmluv a v životě mi ani hodinu nepomohl. :zed: To si ani neodvažuji představovat, jak to budu vykrývat s prací. 8o Jsou moje pocity zbytečně přehnané?:

Ano, jsou. Tvoji sourozenci, ani rodiče nemají povinnost ti hlídat děti a vymýšlet pro ně program. O peníze nemáš nouzi, tak si zaplatˇhlídačku a někam si vyraz. Nebuď naštvaná na rodinu, fungovat by měl hlavně manžel, děti máš s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
25.2.22 19:12

Máš právo na svoje pocity ale ne na práci svých příbuzných. Promiň, ale sourozenec na výšce má jiné starosti a zájmy než tobě hlídat mrňata a rozhodně ti to nijak nedluží.

Málokdy tu unavené maminky nějak kritizuju, ale fakt se mi nelíbí s jakým „entitlement“ a opovržením se vyjadřuješ zejména o tom sourozenci. Člověku s takovým přístupem ke mně a věcem, co jsou pro mě důležité (škola) bych teda taky hlídat nechtěla. Sourozenec nepotřebuje „výmluvy“ aby ti nemusel hlídat: to, že prostě nechce, je dostatečný důvod. Chápu, že to třeba zamrzí :nevim:

Beru to tak, že sis tady ulevila a v realitě se takto neprojevuješ, protože to by byl problém opravdu spíš na tvojí straně.

Btw jestli by měl někdo přidat, tak spíš manžel. Hodina denně s vlastními dětmi mi přijde dost málo. Ale nevím, jak to má s prací samozřejmě.

Příspěvek upraven 25.02.22 v 19:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 19:14

Tak manžel má pocit, že se stará dost. Jako neříkám, že nemá vůbec zájem. Ale prostě se cítím vyhořele, unaveně, nevidím už v tom stereotypu smysl. Že mi tu nadáváte za ty příbuzné, proto jsem to psala už do úvodu…vám nepřijde normální, že se o své děti zajímají rodiče a příbuzní? Čili i o vnoučata? :nevim: Mě prostě štve, že na potěšení a na pomoc jsme dobří, ale že by mě třeba nějak podpořila moje rodina, to neexistuje. Nebo nějaký spontánní nápad - vezmu děti na procházku, půjdeme na zmrzku, nedejbože nějaký výlet… Nic. :? Chůva u nás není, hledala jsem několikrát. Jinak kroužky a školku pro staršího máme. To mi neřeší, že jim vymýšlím veškerý program a trávím s nimi čas stále jenom já. :nevim: Jak ubydou nemoci a budeme více venku, bude líp, já vím. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.22 19:18
@arinecka píše:
Ano, jsou. Tvoji sourozenci, ani rodiče nemají povinnost ti hlídat děti a vymýšlet pro ně program. O peníze nemáš nouzi, tak si zaplatˇhlídačku a někam si vyraz. Nebuď naštvaná na rodinu, fungovat by měl hlavně manžel, děti máš s ním.

Ne? A proč? Mojí plnoletostí jejich vztah ke mně končí? :think: Matce jsem pomáhala většinu života. To jsem jí byla dobrá. Teď mi to „oplácí“ pár zprávami za rok. Povinnost to není, ale nějaká morální praxe ano. O tebe se tví příbuzní nezajímají? Nebo ty o ně? :think:

• Citovat
  • Upravit
53518
25.2.22 19:24
@Anonymní píše:
Nějak na mě všechno padlo, hlavně asi konec zimy a aktuální situace. Objektivně se máme skvěle, díky manželově práci nemáme nouzi o peníze, jsme zdraví…snažím se toho vážit. Jen už mi prostě docházejí nervy s dětmi. Asi se vnitřně zlobím na celou rodinu, že s nimi jsem stále jenom já. Moje rodina vůbec nefunguje, vztah na bázi občasné smsky. :? S manželovou rodinou se vídáme, ale prostě každý dělá, že má svých starostí dost. Manžel si s dětmi prohraje jestli hodinu denně. :nevim: Když je párkrát do roka pohlídá, podá to tak, že mu ještě měsíc mám být vděčná. :zed: Děti jsou totálně nekompatibilní, ať děláme cokoliv, hádají se. Někam jedeme, jedno je nespokojené, stále na mě visí, druhé si to užívá. Teď už jsme měsíc na střídačku všichni nemocní. Konečně je krásně, mně úplně drásá nervy nejít s aktivním dítětem ven, ale druhé s teplotou těžko někam potáhnu, že. :nevim: Od rána do večera jim musím něco vymýšlet, jinak prostě není vteřina klidu. :zed: Když si je semtam vezme babička, prosedí odpoledne u televize. Tak to koneckonců můžou doma taky. Štve mě to. :cert: Jako ano, udělali jsme si je my, tak je nemůžeme nikomu házet na krk, ale proč by se nemohl zapojit nikdo z rodiny a aspoň nějak ty děti obohatit? Já sama jsem snad od 14 hlídala různým znamym děti a teď, když se zeptám třeba dospělého sourozence, který nemá na starosti nic jiného než párkrát v týdnu školu, akorát plno výmluv a v životě mi ani hodinu nepomohl. :zed: To si ani neodvažuji představovat, jak to budu vykrývat s prací. 8o Jsou moje pocity zbytečně přehnané? :nevim:

Ano. Podívej se na Ukrajinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 19:31
@Russet píše:
Ano. Podívej se na Ukrajinu.

Ano, já vím. Stydím se za to. Prostě to na mě nějak padlo. :,(

• Citovat
  • Upravit
684
25.2.22 19:34

Jsou to tvoje pocity, na tom nemůže být nic přehnaného, když to takhle cítíš. Mě by taky bylo líto, kdyby moje máma neměla zájem. A že tě to frustruje s dětma je jasný, když seš na to prakticky sama. Ale já bych je dala k babičce i když tam koukaj na telku, hlavně abys měla nějaký čas i pro sebe. No a promluvit s manželem; to že vydělává, neznamená, že se o své děti nemá starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.2.22 19:38
@Anonymní píše:
Ano, já vím. Stydím se za to. Prostě to na mě nějak padlo. :,(

Jsi jen unavená. Jakmile dítě nebude mít druhý den teplotu, vyražte ven. Nemáš nějaké kamarádky s dětmi? Pozvi je k vám, zavři v pokojíku a dej si s kamarádkou aspoň v klidu kafe. Někdy prostě nech manžela s dětmi samotného a jdi ven sama. Jdi si koupit něco hezkého na sebe nebo jdi do kina na něco blbého romantického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
25.2.22 19:38

Ja mám tři děti a taky si je nikdo nebere, občas nejstaršího syna, ale mladší nikdo nechce. Ani by mě teda nenapadlo je někomu nutit, nebo na rodinu nadávat, že nemají zájem. Mají vlastní starosti, práci, domácnost, koníčky… Děti jsou vaše, když to nezvladas, tak se musí zapojit víc partner. To je holt cena za to, že hodně vydělává no. Já si taky musím vybírat, jestli chci víc peněz a muž bere přesčasy, nebo jestli chci doma muže, abych nebyla věčně sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová