Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Soudně bych to nehrotila.
Je to nepříjemné, máma by to dělat neměla, ale - má zřejmě nějaký důvod, tak to spolu proberte.
Já jsem prostě VŠ dělala při práci, protože moji rodiče neměli dost peněz. Nikdy by mě nenapadlo si pomyslet, že jsou vůči mně, zdravé holce po 20. roce rodiče něco „povinni“.
Tak jestli Tvoje máma nemá peníze…, tak už ten život bude na Tobě. ![]()
@Anonymní píše:
Matka pracuje a bere celkem dost…
To je kolik? 40 tisíc nebo třeba 22?
A jak konkrétně se staráš o domácnost?
@Cimada píše:
Soudně bych to nehrotila.
Je to nepříjemné, máma by to dělat neměla, ale - má zřejmě nějaký důvod, tak to spolu proberte.
Já jsem prostě VŠ dělala při práci, protože moji rodiče neměli dost peněz. Nikdy by mě nenapadlo si pomyslet, že jsou vůči mně, zdravé holce po 20. roce rodiče něco „povinni“.
Tak jestli Tvoje máma nemá peníze…, tak už ten život bude na Tobě.
Mohla bys nám prosím Tě sdělit jaký je podle Tebe obhájitelný důvod pro okradení vlastního dítěte?
A nebýt schopná alespoň z větší části živit svoje studující dítě to považuju za docela zásadní rodičovské selhání. Pokud v tom tedy nejsou zdravotní důvody samozřejmně.
@Cimada píše:
To je kolik? 40 tisíc nebo třeba 22?
A jak konkrétně se staráš o domácnost?
A rýpání do zakladatelky je myslím v tomto případě dost nemístné.
Není žádná její morální ani zákonná povinnost se ještě před maturitou sama živit.
A jak by se asi starala o domácnost…normálně…jako všichni ostatní.
To jsou dotazy tohleto
?
@prokr píše:
Mohla bys nám prosím Tě sdělit jaký je podle Tebe obhájitelný důvod pro okradení vlastního dítěte?
A nebýt schopná alespoň z větší části živit svoje studující dítě to považuju za docela zásadní rodičovské selhání. Pokud v tom tedy nejsou zdravotní důvody samozřejmně.
Bez ironie, jo?
Matčino jednání neomlouvám, píšu, že to chce si promluvit.
A já jsem sice maturovala před 40 lety, ale to by mi máti dala, kdybych po ní něco „požadovala“. A peníze z mých brigád jsem doma samozřejmě odevzdávala. Protože prostě rodiče vydělávali málo. Kňouraly, kteří jdou na brigádu, aby si pak prachy utratili, považuji za rozmazlené. A nikdy jsem nebrala jako rodičovskou povinnost, že mě musí naši živit i na vysoké.
Zakladatelka nenapsala, kolik její matka bere. Je otázka, zda je ta paní jenom rozpatlaná, nebo fakt žije nuzně. Kolik rozvedených ženských si finančně vyskakuje?
A výmluvy, že holka nemůže jít na brigádu, protože se „stará o domácnost“, tak to snad nemůže myslet vážně. Jo, jestli si hraje na mladou starou a přítelíkovi v tomto věku vaří a pere, tak to se potom musí na nějakém čase pro sebe dohodnout s přítelem.
@prokr píše:
Není žádná její morální ani zákonná povinnost se ještě před maturitou sama živit.
To jsou dotazy tohleto?
Jaké rýpání, když se zeptám, z kolika peněz ta maminka žije? Zalistuj tu a podívej se, jak tu píšou ženské po rozvodu, kolik asi mají peněz. Proto jsem se ptala.
A je mi úplně jedno, jaký zrovna ty na to máš názor.
Zakladatelko, kdyz se ti ztrati penize, je potreba volat policii. Ta to bude vysetrovat. Nech to na nich.
@Cimada píše:Že Ty ses nechala svými rodiči využívat a okrádat a ještě se dala tak zpracovat, že to považuješ za správné a normální, tak to rozhodně neznamená, že to skutečně v pořádku je a že by si to měli nechat líbit všichni, kterým se to děje.
Bez ironie, jo?
Matčino jednání neomlouvám, píšu, že to chce si promluvit.
A já jsem sice maturovala před 40 lety, ale to by mi máti dala, kdybych po ní něco „požadovala“. A peníze z mých brigád jsem doma samozřejmě odevzdávala. Protože prostě rodiče vydělávali málo. Kňouraly, kteří jdou na brigádu, aby si pak prachy utratili, považuji za rozmazlené. A nikdy jsem nebrala jako rodičovskou povinnost, že mě musí naši živit i na vysoké.
Zakladatelka nenapsala, kolik její matka bere. Je otázka, zda je ta paní jenom rozpatlaná, nebo fakt žije nuzně. Kolik rozvedených ženských si finančně vyskakuje?
A výmluvy, že holka nemůže jít na brigádu, protože se „stará o domácnost“, tak to snad nemůže myslet vážně. Jo, jestli si hraje na mladou starou a přítelíkovi v tomto věku vaří a pere, tak to se potom musí na nějakém čase pro sebe dohodnout s přítelem.
@prokr píše:
To jsou dotazy tohleto?
No, to neni, ovšem ruku v ruce s tim jde to, ze nema ani narok na to, aby ji byl komplet hrazen zivot s pritelem.
Příspěvek upraven 26.02.22 v 15:15
@Cimada píše:
Jaké rýpání, když se zeptám, z kolika peněz ta maminka žije? Zalistuj tu a podívej se, jak tu píšou ženské po rozvodu, kolik asi mají peněz. Proto jsem se ptala.
A je mi úplně jedno, jaký zrovna ty na to máš názor.
Ale to je uplne jedno, jednou soud stanovil alimenty, tak ty ma platit… A pokuda pocit, ze jsou moc vysoke, tak to resit pres soud.
@j.a.n.i1 píše:
No, to neni, ovšem ruku v ruse s tim jde to, ze nema ani narok na to, aby ji byl komplet hrazen zivod s pritelem.
Zakladatelky matka má soudně stanovené alimenty a ty neplatí o tom, že by měla zakladatelce kompletně hradit život s přítelem nepadlo ze strany zakladatelky ani slovo. Neplacení výživného je trestný čin.
O té krádeži nemluvě…
@Lucie_Sx píše:
Zakladatelko, kdyz se ti ztrati penize, je potreba volat policii. Ta to bude vysetrovat. Nech to na nich.
A co myslis, ze vysetri?
@prokr píše:
Zakladatelky matka má soudně stanovené alimenty a ty neplatí o tom, že by měla zakladatelce kompletně hradit život s přítelem nepadlo ze strany zakladatelky ani slovo. Neplacení výživného je trestný čin.
O té krádeži nemluvě…
Vzdyt jsem psala, ze neplaceni alentu ma resit soudne.
@j.a.n.i1 píše:
Vzdyt jsem psala, ze neplaceni alentu ma resit soudne.
To jo…ale nevím proč do toho taháš nějaké kompletní hrazení života s přítelem.
Zakl. nic takového po matce ani náznakem nepožaduje a nečeká.
@prokr píše:
To jo…ale nevím proč do toho taháš nějaké kompletní hrazení života s přítelem.
Zakl. nic takového po matce ani náznakem nepožaduje a nečeká.
Ja reagovala na tvuj prispevek a nikoliv na jeji… Pokud chce zit sama, tak s brigadou musi počítat.