Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše:
Ja reagovala na tvuj prispevek a nikoliv na jeji… Pokud chce zit sama, tak s brigadou musi počítat.
Tak pokud se s chlapem domluví, že on to může a chce po dobu jejího studia utáhnout, tak nemusí… ale to už je mimo téma a zakladatelka tohle řešit v této diskuzi nechce ![]()
@j.a.n.i1 píše:
A co myslis, ze vysetri?
Tak pujde to asi blbe, ale nejsem policajt, takze treba to zvladnou.
Chtela jsem tim rict, ze pokud chce nekdo resit kradez, tak krok cislo jedna je tu krades nahlasit.
@prokr píše:
Jistě…bude chodit na brigádu, aby jí ta kreatura co si říká její matka měla co krást.
Ale hlavně se nesoudit s rodinou…to nééé to je ošklivé.
Už to neplacení alimentů je sviňárna vysokýho levlu. Za komentář té krádeže by mi admin dal stopku
Kazdy jak chce. Ja myslim, ze kdyz chce bydlet samostatne, tak by na brigadu chodit mela. To chodi i stredoskolaci, co bydli doma. Ono ani s alimenty to financne nebude zadna slava. Kradez je samo spatna. Ja bych se nesoudila, ale spis matku odstrihla.
Samozřejmě, že kdybych mohla, tak si najdu brigádu, ale ono to není tak jednoduché
Mám trvající trombózu, Mthfr a Leidenskou mutaci a beru léky na srovnání cyklu, takže musím k tomu brát warfarin ve vysokých dávkách a střídá se mi to s fraxiparinem, do toho mi zjistili karpály, kvůli praxím, takže i škola je složitější. Doktorka by mě nejradši dala na neschopenku a invalidní důchod.
Vím, že pro někoho je to těžko uvěřitelné, ráda bych, aby to tak bylo… Ale bohužel to je až takhle složité
Sama z toho mám často záchvaty paniky z vyčerpání. Ono slyšet furt, jak nesmíte tohle a tohle a tamto… Když brigádu, tak leda na černo, ale kvůli situaci s přídavky, alimenty a soudy, nepřipadá v úvahu…
PS: Starání o domácnost ve smyslu žena v domácnosti ale ani to pomalu nejde (nesmím tahat těžký věci, nesmím se vyčerpávat atd…) A pro jistotu ještě napíšu, že nejsem těhotná a ani to neplánuji
@Cimada píše:
Bez ironie, jo?
Matčino jednání neomlouvám, píšu, že to chce si promluvit.
A já jsem sice maturovala před 40 lety, ale to by mi máti dala, kdybych po ní něco „požadovala“. A peníze z mých brigád jsem doma samozřejmě odevzdávala. Protože prostě rodiče vydělávali málo. Kňouraly, kteří jdou na brigádu, aby si pak prachy utratili, považuji za rozmazlené. A nikdy jsem nebrala jako rodičovskou povinnost, že mě musí naši živit i na vysoké.
Zakladatelka nenapsala, kolik její matka bere. Je otázka, zda je ta paní jenom rozpatlaná, nebo fakt žije nuzně. Kolik rozvedených ženských si finančně vyskakuje?
A výmluvy, že holka nemůže jít na brigádu, protože se „stará o domácnost“, tak to snad nemůže myslet vážně. Jo, jestli si hraje na mladou starou a přítelíkovi v tomto věku vaří a pere, tak to se potom musí na nějakém čase pro sebe dohodnout s přítelem.
a jak tohle všechno ospravedlňuje to, že matka zakladatelky krade v cizím bytě cizí peníze?
Že ukrást dítěti z bytu hotovost, je hnus, to vůbec nekomentuju…
Ale prosím o info, takhle to teď prakticky funguje, že, když se středoškolák rozhodne odstěhovat od rodičů, soud rodičům stanoví alimenty? Automaticky? Nebo jen, když je to nějak prokazatelně nevhodné prostředí?
A je to alespoň jen nějak symbolicky na stravu a nejnutnější potřeby s tím, že na luxus nájmu, ať si vydělá „dítě“, když nechce bydlet doma, kde rodiče dál platí nájem a topení. Nebo si má ten rodič sám hledat levnější bydlení, azylák nebo místo pod mostem, aby na ty alimenty měl.
Zajímá mě to obecně, vůbec nesoudím zakladatelku.
Mě spíš zajímá co chlap. On je s tím v pohodě, že maminka si tam nakráčí a pobere co uzná za vhodné. U mě by stačila jedna rádoby akce a byly by vyměněny zámky.
Holky, ona studuje, plus má praxe, takže nějakou odbornou školu (z toho teda obvykle nějaký prachy jsou). Ta škola je full time job. K tomu domácnost. Upřímně, chodit do školy, pak na praxi a ještě lítat na brigádu… co po ní chcete? Já vím, že hodně z vás to tu tak má, ale vždyť je holce sotva 18 a podle všeho evidentně není zdravá. A to, že vy jste údernice, co jim stačí tři hodiny spánku, nebo nemáte na vybranou, z toho ještě nedělá všeobecnou povinnost.
Evidentně jí ty alimenty stačily, jestli je stanovil soud, tak si je matka muže dovolit. Pokud má matka finanční potíže, měla o tom s dcerou mluvit, ne krást.
@Andante No, evidentně nestacily, když psala, ze ji živí pritel… no, když ji to nevadi, jeji vec.
@Anonymní píše:
Dobrý den, řeším teď zapeklitou situaci.
Partner má pevný pracovní poměr ajá jelikož jsem na škole stále, beru přídavky na dítě a soud přidělil matce a otcovi alimenty přiměřené jejich výdajům a příjmům
Kdyby nemohla, snížila bych to
Ale…
Týden jsme byli s přítelem u jeho rodičů, kteří bydlí na opačné straně republiky a po návratu mě čekala nemilá událost
Matka si z bytu odnesla naše úspory na nájem (máme staršího majitele, který vypisuje stvrzenky při předání v hotovosti) Nevím jestli mě nebo přítele někdy viděla, jak to tam dáváme, ale peníze byly pryč…
Matka se přiznala, že je vzala, ale že je vrátí… Nicméně je to více než měsíc od deadline na vrácení… A peníze nikde
Naopak si dožaduje dalších, protože je to matka, tak jsem samozřejmě vyhověla, ale už to trvá od dětství, když jsme dostali kapesné od rodiny nebo jsem na brigádách vydělala něco málo na já nevím pouť nebo tak, dožadovala se toho na nájem atd… Matka pracuje a bere celkem dost… Ale je to matka… Takže co řekne, to je svaté…
Mám vůbec právo dožadovat se navrácení? Ráda bych dostala peníze zpět i soudní cestou, ale z morální stránky, přijde vám to moc? Ty peníze byly na tři nájmy, jídlo a studium (doprava, fond, akce školy atd..) a nebylo to zrovna málo Teď odmítá i platit alimenty a já nevím, jestli mám právo to nahlásit Když mi v červnu končí studium SŠ ale nastupuji na VŠ od září
Platí stále, že do 26. roku v případě studia je rodič povinen zabezpečit dítě i v případě bydlení jinde?
Než začnu se soudní cestou atd… Chtěla bych znát názor někoho nestrannéhoPokud jste dočetli, děkuji moc a poprosím o nestranný názor, jelikož už jsme s přítelem v koncích
Podotýkám, že brigáda u mě není možná kvůli dlouhému rozvrhu a po příchodu domů, se starám o domácnost, což ovšem přítel respektuje a snaží se utáhnout domácnost ze svého a z mých přídavků na dítě a alimentů od otce, který se snaží posílat více než může a sám tak strádá
Tak zaprvé přístup je to matka a kdo je víc je špatný. Vidím to u nás v rodině. Můj děda je takový, chová se fakt strašně odjakživa, ale jeho děti mu to i ve svých 60ti letech trpí, jelikož on je OTEC. Já s dědou jednám ve stylu jak se do lesa vola, tak se z lesa ozývá a nemám s ním problémy, protože ví, že si ke mně nemůže dovolit to, co k ostatním. To, že je někdo tvůj rodič mu nedává právo čekat, že ať se bude chovat jakkoliv, ostatní mu to budou tolerovat. Mysli na to, protože takový lidí se nezmění k lepšímu, naopak to bude pořád horší. Prosimtě další dotaz, proč dáváš matce peníze, když pracuje a vydělává slušně? Pro mě by toto chování bylo naprosto neakceptovatelné. A chtěla bych vratit peníze klidně soudní cestou, pokud máš nějaké důkazy, o které by ses mohla opřít. Její vztah k tobě je dost zvláštní, myslím, že soud ho bohužel už nějak výrazně narušit nemůže. Aspoň si z tebe přestane dělat dojnou kozu.
Na penize zapomen. Od matky se uplne odstrihni. Ma tvoje matka zavislosti? Kdyz se neodstrihnes od tve psycho matky, tvuj manzel to muze nakonec vzdat a to by byla skoda, protoze zni jako dobry clovek. Jste mladi a v zivote mate jeste plno casu na vydelani penez.
@Anonymní píše:
Dobrý den, řeším teď zapeklitou situaci.
Partner má pevný pracovní poměr ajá jelikož jsem na škole stále, beru přídavky na dítě a soud přidělil matce a otcovi alimenty přiměřené jejich výdajům a příjmům
Kdyby nemohla, snížila bych to
Ale…
Týden jsme byli s přítelem u jeho rodičů, kteří bydlí na opačné straně republiky a po návratu mě čekala nemilá událost
Matka si z bytu odnesla naše úspory na nájem (máme staršího majitele, který vypisuje stvrzenky při předání v hotovosti) Nevím jestli mě nebo přítele někdy viděla, jak to tam dáváme, ale peníze byly pryč…
Matka se přiznala, že je vzala, ale že je vrátí… Nicméně je to více než měsíc od deadline na vrácení… A peníze nikde
Naopak si dožaduje dalších, protože je to matka, tak jsem samozřejmě vyhověla, ale už to trvá od dětství, když jsme dostali kapesné od rodiny nebo jsem na brigádách vydělala něco málo na já nevím pouť nebo tak, dožadovala se toho na nájem atd… Matka pracuje a bere celkem dost… Ale je to matka… Takže co řekne, to je svaté…
Mám vůbec právo dožadovat se navrácení? Ráda bych dostala peníze zpět i soudní cestou, ale z morální stránky, přijde vám to moc? Ty peníze byly na tři nájmy, jídlo a studium (doprava, fond, akce školy atd..) a nebylo to zrovna málo Teď odmítá i platit alimenty a já nevím, jestli mám právo to nahlásit Když mi v červnu končí studium SŠ ale nastupuji na VŠ od září
Platí stále, že do 26. roku v případě studia je rodič povinen zabezpečit dítě i v případě bydlení jinde?
Než začnu se soudní cestou atd… Chtěla bych znát názor někoho nestrannéhoPokud jste dočetli, děkuji moc a poprosím o nestranný názor, jelikož už jsme s přítelem v koncích
Podotýkám, že brigáda u mě není možná kvůli dlouhému rozvrhu a po příchodu domů, se starám o domácnost, což ovšem přítel respektuje a snaží se utáhnout domácnost ze svého a z mých přídavků na dítě a alimentů od otce, který se snaží posílat více než může a sám tak strádá
Pokud máš písemné vyjádření, že vrátí, můžeš požadovat zpátky půjčku…pokud odcizila nad 10 tisíc, je to krádež…choice is yours
@j.a.n.i1 píše:
@Andante No, evidentně nestacily, když psala, ze ji živí pritel… no, když ji to nevadi, jeji vec.
a tebe chlap snad nezivi? vis kolik zenskych se necha vydrzovat chlapy, protoze ony maji prece nizsi plat, tak co by se na financovani domacnosti podilely rovnou merou?
… holka asi neodesla od matky, ktera se k ni takto chova, asi z pleziru. Soudem ma stanovene alimenty, ktere ji matka ukradla, a vy ji tu hajite? ![]()
@Danka48 píše:
Pokud máš písemné vyjádření, že vrátí, můžeš požadovat zpátky půjčku…pokud odcizila nad 10 tisíc, je to krádež…choice is yours
Dotaz je starý. Zakladatelka problém již určitě vyřešila.