Matka nám bere peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25188
26.2.22 08:57

Evidentně se jí bojíš a neumíš si udělat pořádek.
Po té krádeži bych trvala na vrácení klíčů a na podepsání Uznání dluhu (na základě toho lze pak vymáhat částku soudně či exekučně), nyní už ti asi nic nepodepíše, ale můžeš zkusit jí říct, že pokud to do 15/3 nevrátí, tak na ni podáš trestní oznámení.
Máte divné vztahy a píšeš taky divně. Vymaň se z jejího područí. Nemá právo tě okrádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22892
26.2.22 10:37
@Wani píše:
@Oriseka @Zuzaja Je na stredni.

A to vadi? Je pred maturitou, takze uz ji nejspis 18 bylo. Vetsina lidi ma brigadu i na stredni. Ja bych se s rodinou soudit nechtela. To bych radeji chodila na brigadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
26.2.22 10:39
@Oriseka píše:
A to vadi? Je pred maturitou, takze uz ji nejspis 18 bylo. Vetsina lidi ma brigadu i na stredni. Ja bych se s rodinou soudit nechtela. To bych radeji chodila na brigadu.

No nevadi, ale nedokazu si představit brigadu brzy rano pred skolou, ktera zacina v 8, nebo vecer, kdyz rano vstava. :think: To by me rodice hnali (ale ja mam normalni rodice), o brigade o vikendu nebo prazdninach nic nemam, taky jsem chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
26.2.22 10:44

Chtěla ses, zakladatelko, osamostatnit, musíš dospět. To je druhá strana mince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
26.2.22 10:49

Povinná živit tě je, pouze kdyby ses vdala, tak by tě místo ní už živil manžel.
Svoje peníze máte mít na účte a ona nemá mít od vás klíče.
Vyměňte zámek, žádný peníze ji nedávejte a zvýšení alimentů závisí na tom, kolik ti platí, jakou fin. situaci má atd.
Brigádu mít můžeš o víkendech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
26.2.22 10:56

Morální povinnost dotovat své rodiče cítím jen v situaci, kdy já slušně vydělávám, oni ne, peněz se jim nedostává a zároveň s nima umí hospodařit (takže bych třeba nedotovala matku, co prokouří dvě krabičky denně). Rozhodně bych nedávala ani korunu někomu, kdo slušně vydělává, zatímco já studuju a hlavním příjmem jsou přídavky (které ona ti nedává) a jinak mě živí partner. Takže bych vyměnila klíče a na rovinu jí řekla, že nemám zájem o styk, dokud nevrátí ukradené peníze. Po soudech bych to netahala, ale brala bych to jako poučení a už jí nikdy, fakt nikdy nedala ani korunu. A sama si našla aspoň nějakou brigádu - doučování po odpoledních, něco na doma, co můžu dělat i odpoledne/ večer, o víkendech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22892
26.2.22 11:16
@Wani píše:
No nevadi, ale nedokazu si představit brigadu brzy rano pred skolou, ktera zacina v 8, nebo vecer, kdyz rano vstava. :think: To by me rodice hnali (ale ja mam normalni rodice), o brigade o vikendu nebo prazdninach nic nemam, taky jsem chodila.

To je jedno, jestli o vikendu, prazdninach nebo kdy. Ja chodila rano pred skolou roznaset noviny a slo to. To bylo tak na hodku. Nic strasnyho a stredni skola zacinala v 7:45. Kamoska chodila do noci uklizet. To bylo horsi. Ta byla docela ospala. Ja jsem spis byla pekne probuzena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.2.22 11:20
@Oriseka píše:

A tak to ja bych se s matkou, co nema problém ukrast penize, klidně soudila, coz nic nemeni na tom, ze pokud chci bydlet sama, tak nebudu ocekavat, ze mi náklady zaplati rodice, stat a pritel.

Příspěvek upraven 26.02.22 v 11:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
26.2.22 11:57
@Wani píše:
@Oriseka @Zuzaja Je na stredni.

Ano, vím, ale za chvíli bude maturovat, celý červen až září bude mít volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
26.2.22 13:10
@Zuzaja píše:
Ano, vím, ale za chvíli bude maturovat, celý červen až září bude mít volno.

Coz ji jaksi ted nijak nepomuze. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
26.2.22 13:11

Pokud se ti přiznala, důkaz to je. Pokud se ti přiznala i před přítelem, je to dvojitý důkaz. Být tebou, dala bych jí temín k navrácení peněz s upozorněním, že jinak na ni podáš trestní oznámení ty nebo přítel. Byli to i jeho peníze. Je to čistá krádež.. A nemá důvod si nárokovat tvé peníze, ať už si je vyděláš, dostaneš či ušetříš. Práci/brigádu doporučuji najít i večerních hodinách(úklid, doučování). Už jen proto, aby ses podílela na chodu domácnosti i ze svých sil, nejen z alimentů. Pokud rodiče mají stanovenou výši alimentů, musí je platit.
Takové ty otázky tady, proč máte doma tolik hotovost, tak na to je jen jedna reakce - proto, každému je do toho houby.
Vyměnila bych zámek, aby neměla možnost Vám lézt do bytu, pokud matka přestane platit alimenty, i to je napadnutelné soudem, ale s tím bych na ni vyrukovala, až by přestala platit delší dobu. Hlavně se braňte, určitě bych jí už žádné peníze nedávala, nepůjčovala a klidně bych jí navrhla splátkový kalendář k navrácení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
26.2.22 14:10
@Oriseka píše:

Jistě…bude chodit na brigádu, aby jí ta kreatura co si říká její matka měla co krást.
Ale hlavně se nesoudit s rodinou…to nééé to je ošklivé.
Už to neplacení alimentů je sviňárna vysokýho levlu. Za komentář té krádeže by mi admin dal stopku :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.2.22 14:23

@pannda No, pokud to nema nahrane, tak je to houby a ne dukaz… A na slovo pritele taky nikdo ohled brat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
26.2.22 14:27
@Wani píše:
Coz ji jaksi ted nijak nepomuze. :think:

Pomůže ohledně brigády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
26.2.22 14:34

Tohle není matka, to je zlodějka. Braň se, klidně i soudně. Ty jí nic nedlužíš, zato ona tobě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová