Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím.. S přítelem jsme spolu 10 let, o miminko jsme se snažili rok a půl, teď jsem v 9tt..s přítelem bydlíme v bytě jeho rodičů, oni se před osmi lety přestěhovali na chalupu 60 km odsud.. O miminku básní už asi 5 let..my jsme jim tedy o těhotenství řekli teď o víkendu.. Oba byli nadšení, nejvíc tchyně.. Hned začala plánovat co bude nakupovat atd.. Dokonce prohlásila „to mě tam budete mít každou chvíli až se to narodí“ a to mě docela vyděsilo.. Ne že bych jí neměla ráda, ale nepotřebuju s ní trávit čas déle než 2 dny v kuse.. Já už mamku nemám, ale i tak si myslím, že by nebyla takhle snaživá a nepotřebovala by za náma jezdit hned po porodu a být tady s náma.. Jsem podle vás sobec?
Jak si to s ní na začátku nastavíš tak to budeš mít. Sobec nejsi, prostě pak na rovinu řekni, že chceš mít v sestinedeli klid a když budeš potřebovat pomoc tak zavoláš.
Pokud bydlí takhle daleko, tak tam porad nebude, neboj.
Ja mám mimco 2 měsíce a tchýni to vůbec nezajímá. Ale zase moje rodiče chodí často, ale ja jsem rada, ono když s tím mimcem jsi ve dne v noci, tak si rada, když ho někdo povozi a ty si uklidis, nakoupis a odpocines.
Užívej těhotenství a zbytečne se nestresuj.
@Aja298 píše:
Zdravím.. S přítelem jsme spolu 10 let, o miminko jsme se snažili rok a půl, teď jsem v 9tt..s přítelem bydlíme v bytě jeho rodičů, oni se před osmi lety přestěhovali na chalupu 60 km odsud.. O miminku básní už asi 5 let..my jsme jim tedy o těhotenství řekli teď o víkendu.. Oba byli nadšení, nejvíc tchyně.. Hned začala plánovat co bude nakupovat atd.. Dokonce prohlásila „to mě tam budete mít každou chvíli až se to narodí“ a to mě docela vyděsilo.. Ne že bych jí neměla ráda, ale nepotřebuju s ní trávit čas déle než 2 dny v kuse.. Já už mamku nemám, ale i tak si myslím, že by nebyla takhle snaživá a nepotřebovala by za náma jezdit hned po porodu a být tady s náma.. Jsem podle vás sobec?
Klid, počkej na realitu, 60 km už neni na neohlasenou návštěvu. U prvního taky začaly obě babičky plánovat a nakupovat nestihly, protože jsme pohlaví neřekli až do 8m kočár si vybrali sami a tou dobou už jsme měli vše. Aktuálně jsem půlka sedmého měsíce a pohlaví zase nevědí. Říkám, ze vše máme. Oblečení vymenim s kamarádkou, protože cekame opačná pohlaví plus ještě další dvě mi slíbily oblečení, ze nevi co s tím a nechce se jim řešit prodej. Kdyby byly návštěvy moc často, tak neni problem říci, ze mate plan a navrhnout jiný termín. ‘Prominte babičko, ale teď toho bylo více a čtvrtek se nám moc nehodi, co pondělí odpoledne? Stavte se na kafe..’ jedno odpoledne v týdnu me osobně prijde tak akorát.
Hele moje tchyně taky byla nadšená a pak skutek utek. Počkej až se dítě narodí a pak uvidíš.
@Aja298 Nejsi sobec, prostě některé babičky jsou vnoučátky tak nadšené, že by se k nim nejradši nastěhovaly a veškerou starost převzaly.
Možná to tchyně řekla s nadsázkou a s vtipem, možná sama nemá v plánu u vás být pětkrát do týdne. ![]()
Neexistuje nic jako být sobec. Chceš to tak, cítíš to tak, že ji tam nechceš. Nemusíš, jsou to tvoje hranice. Možná by bylo fajn jí s tvými hranicemi seznámit ještě než se prcek narodí. Přeji, aby jste zvládly najít způsob, jak to bude vyhovovat tobě, ale i budoucí baiččce.
@tulipán píše:
To jsou starosti v 9. tt kvůli jedné větě…
Asi máš bezva tchýni ![]()
Jsi v devátém týdnů a už vysilujes? Kvůli jedné větě? Za těch pár měsíců se může všechno změnit. Hod se do klidu. Jestli ten problém nastane, budeš ho řešit. Teď neblbni.
Nastavte si pravidla hned na začátku a pokud je tchyně rozumná, tak pochopí.
A co jako? To je zase problém, fakt, představte si, paní tchyně si dovolila naznačit, jak nás chce navštěvovat, jak je nadšená z mého těhotenství…
Zajímalo by mě, jak tenká je ta hranice, kdy by to bylo špatně… Tchyně je hrozná, ne projevila žádné nadšení, ona snad ani nemá radost, že čekáme…
Být tchyni je opravdu někdy nejvyšší politická disciplina.
A řešit tohle sotva oschl inkoust na těhotenské průkazce je ![]()
@Petule030 píše:
@Aja298 Nejsi sobec, prostě některé babičky jsou vnoučátky tak nadšené, že by se k nim nejradši nastěhovaly a veškerou starost převzaly.Možná to tchyně řekla s nadsázkou a s vtipem, možná sama nemá v plánu u vás být pětkrát do týdne.
No, ta moje tchyne chtěla mít ve všem první slovo a syna/vnuka mít pořád. Ten zájem jí vydržel rok a ted už ani kluci nevědí, co je babička, tak klid.
@Aja298 píše:
Asi máš bezva tchýni
Nemám. Zakladatelka píše, že má tchýni ráda.