Tchýně, hlídání u ní doma - spaní v cestovní postýlce

Anonymní
5.7.11 20:44

Tchýně, hlídání u ní doma

Syn má necelých 20měs., má super režim, pravidelný, přesný, usíná naprosto sám, prostě položím, pusa, a odcházím. Tchýně by chtěla malýho na prázdniny, když pominu, že se mi nechce jí ho dávat k ní domů (i když malej je s ní spokojenej a není nejmenší problém), natož, aby tam spal s ní v normální posteli a třeba si na to zvykl. Mou podmínkou je, že by u ní spal jedině v cestovní postýlce. Ona to chápe, ale vím, že ji to mrzí, nechci se jí dotknout. Nemyslím to zle. Myslíte, že jsem přecitlivělá? Jak jí to rozumně vysvětlit? Omlouvám se za anonymitu, ale chodí sem švagrová a tak nechci, aby se to k tchýni doneslo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
5.7.11 20:49

Nevidim na tom absolutne nic divneho to je snad normalni 8-o naopak nevidim duvod aby s ni spal v posteli :nevim:
Myslim,ze pokud chce hlidat mela by akceptovat Tvoje pravidla a rezim :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.11 20:51

Ona to asi myslela tak, že by s ní spal, aby se k ní nemusela převážet postýlka, momentálně nemám auto k dispozici.
Ale asi jde celkově o to, že bych byla raději, kdyby ho hlídala u nás. třeba až pojedem s manželem na dovolenou…

• Citovat
  • Upravit
1914
5.7.11 20:54

A zkoušelas jí to takhle navrhnout???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.7.11 21:05

Nevím, jaký máš vyloženě důvod, proč nechceš, aby s ní malý spal - malý občas s mojí mamkou spí, ale jestli ti neni příjemné, že tchýně, třeba mě to nevadí, když má malého a jedem na nákup a malý v oběd spí a lehne si k němu, ale pokud tobě to vadí, tak porstě řekni, že je zvyklý na postýlku, že se mu tam lepší spí, že se v postelí víc budí atd..
Možná radši uvítá postýlku, než aby byly pak starosti, že ji bude zlobit se spaním a plakat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
5.7.11 21:07

Dvacetiměsíční dítě bych nedala na prázdniny ani omylem 8-o
Já Tě chápu. Moje mladší dítě v tomto věku vykolejila jakákoliv změna režimu, delší pobyt venku nebo výlet o prázdninách a večery prořvala..
Dcera má 2 a půl roku a nemám v plánu ji někam posílat na prázdniny déle než jednu, dvě noci(asi ani k tomuto nedojde)..Ten rozhozený režim bych totiž musela řešit jen já, nikdo jiný..
Upřímně, píšeš, že se Ti nechce dávat dítě k nim domů a dáváš. Divím se Ti a fakt mi nepřijde normální posílat na prázdniny dvacetiměsíční dítě..V tomto věku bych pochopila příležitostné hlídání přes noc, kdyby sis chtěla odpočinout, někam vyrazit..Ale poslat tak malé dítě jen tak na týden pryč?

Nejde to vyřešit třeba tak, že přijedete na víkendy nebo na pár dní všichni společně, pokud máte dobré vztahy?
Ty si odpočineš, babička si užije dítě. Co se týče stravování, vaření, je třeba dohodnout předem a na rovinu, aby někdo nedělal „služku“ a nebyla ani jedna strana zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.11 21:13

Náš malý spí s tchýní nebo tchánem v posteli normálně,nikdy mi to nepřišlo nenormální :mrgreen: Po roce tam spal sem tam,teď prvně ho tam tchýně měla na týden(je mu 4,5 roku)

Asi jde o to jaký máte vztah vy,jestli to vezme v pohodě anebo se naštve/bude jí to mrzet.

Jen by jsi měla počítat,že ať už ti bude nakonec spát v té cest.postýlce tak přijede totálně rozhozený z jakéhokoliv režimu :lol: Babičky jsou přece od toho aby rozmazlovaly 8-)

• Citovat
  • Upravit
1946
5.7.11 21:46

Co se týká spaní, měla by respektovat vaše zajete koleje.

Já, tedy upřímně, bych svou dceru 23m na prazdniny taky nedala, ne jen, že není zvyklá, ale přijde mi na to ještě malinká, ale to je věc každéhoa každý na to má jiný názor. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.7.11 21:50

Ono záleží jak se myslí na prázdniny.. Třeba u nás si malého berou od roku a půl babičky - na den na noc byl po druhém roku..
Třeba 3 noce se už moc… já nechám tu jednu noc a pak si pro něj jedem. Vím, že když ho třeba dovezem k babičce, tak už mají nějaký program, jdou s dětmi na hřiště, někde ho vezmou, tak ho nechám tam přespat s tím, že jsem na telefonu, kdyby byl problém..
Takže týden bych nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
5.7.11 21:52

Ahoj, také ,,půjčujeme" kluky babičkám na spaní od malička. Pokaždé spali v cestovní postýlce a pokaždé měli režim rozhozený.
Ale to podle mne bude i kdyby babička hlídala dítě doma- přeci jen- je to jiný člověk než maminka a tu nikdo ,,okopírovat" nedokáže.
Pokud babička dodržuje vše domluvené, Ty jí věříš a nebojíš se prcka svěřit, tak nad tím tak nepřemýšlej a prcka jí dovez i s cestovní postýlkou s tím, že si nepřeješ aby spali v spolu v jedné posteli, že bys ho to nerada naučila, ale pomazlení v jedné posteli třeba po probuzení je dovolené.
A že bude mít prcek pokažený režim- jsme mámy a poradíme si s většímy problémy, než je režim, né?!
Hlavně že se mají s babičkou rádi a Ty máš dalšího člověka kterému můžeš svěřit to nejcennější co máš. :wink:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.7.11 21:52

Jinak si myslím, že to musí chcit obě strany.. Jako když ty ještě nechceš, tak nechceš.. Nikdo by tě neměl nudit dávat dítě na prázniny.
Znám maminky co nedají ve 4 letech a je to jejich rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
5.7.11 22:07

Co se týče doby prázdnin, jak tu někdo psal, že 20 měsíční dítě ani omylem - dovoluji si přijít s opačným mázorem. Starší synek byl běžně u babičky na noc už od roka a vloni dokonce na 14 dní - samo že jsme ho jezdili navštěvovat. A musím říct, že mi to přišlo od babičky jako velká pomoc - mladší bráška byl týden nemocný, noci probrečel a prokašlal a nedovedu si představit, že bych se ještě starala o jednoho caparta. No, musela bych, ale nedokázala bych dát takovou péči tomu nemocnému miminku (bylo mu půl roku). Mmch, tohle léto jedou oba a já se těším jak na ježíška, že si konečně po letech užiju dovolené se svým manželem. Rodinnou dovolenou za dovolenou nepovažuji - a bydlíme na místě, kde to vypadá jak na chalupě a někdy mám pocit, že ani na penzionu na Mácháči to nevypadá tak hezky jako u nás doma. Možná, až budou o fous starší, protože jsou oba ve věku, kdy je to o nervy je nutit fungovat v cela neznámých podmínkách a za jiného režimu než jsou zvyklí.

Co se týče pobytu u babičky - ta naše tak nějak respektuje/nerespektuje naše podmínky. Je mi úplně jasný, že když doma chodí spát po večerníčku, že u babi skáčou do půl devátý. Na druhé straně, třetí noc si i babi uvědomí, že i pro ni a její síly je lepší je uložit je v těch sedm a mít čas ještě něco dělat, ale hlavně si od nich odpočinout :-) Zvláště teda když ještě zjistí, že vstávají po šesté - na rozdíl od neteře, která je sedmispáč (ale ponocuje). Prostě čím déle u ní jsou, tím spíše nasazuje „náš“ režim. Detaily neřeším, protože vím, že babi pohne pro vnoučata zeměkoulí, a babičky tu prostě jsou od toho, aby nějakým způsobem rozmazlovaly. Prostě, zásadní věci dle rodičů dodržuje.

Takže se s ní dohodni někde v klidu předem, jak je to u vás a že si přeješ, aby měl stejný režim i u ní. Doplň, proč si to přeješ - třeba právě tím, že změnou režimu trpíš nejen ty a celá domácnost, ale právě malý. A pokud třeba jen intuitivně bys byla radši,a by hlídala u vás doma, tak jí to nabídni. Zkus být v její kůži - jednoho dne ti tvoje snacha odmítne dát vnouče, protože … prostě něco, s čím plně nesouhlasíš. Třeba že nebude jíst maso. Co naděláš. Buď to budeš respektovat, i když se ti bude svírat kudla v kaspe a na monitoru blikat meil na sociálku, ale jinak hrozí, že vnouče taky už hlídat nebudeš nikdy … Doufejme, že babi tvůj klidný požadavek přijme. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
6.7.11 19:03

holky píšete tu o režimu, mám 6 m klučíka,ale nějak se nám nedaří ten režim najít. Můžete mi poadit? hlavně on poslední dobou stávkuje, nechce spát v kočárku a nejraději jen u prsa nebo se nechat uchovat, nevím jak na něj? najet na režim a jak se ho držet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
6.7.11 19:17

to je náhodou od tchýně celkem hezký, že by chtěla malýho hlídat na dýl :palec: dítě kolem 20měs je náročný a toto bych celkem ocenila :palec:
jj, dát s sebou cestovní postýlku a vysvětlit tchýni jeho režim a požádat jí, aby v něm pokračovala..bude to pro ní jednodušší a vysvětli tjí, že tobě dalo celkem práci, aby si zvykl spát sám a nechtěla bys aby se mu režim v čemkoli měnil :wink: nevidím v tom problém…a zvlášť, když je malej na ní zvyklej :wink: mamka mi taky kluka hlídala v jeho 16měs 14dní ze zdravotních důvodů a zvládli to dobře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
6.7.11 20:22
Dita01 píše:
holky píšete tu o režimu, mám 6 m klučíka,ale nějak se nám nedaří ten režim najít. Můžete mi poadit? hlavně on poslední dobou stávkuje, nechce spát v kočárku a nejraději jen u prsa nebo se nechat uchovat, nevím jak na něj? najet na režim a jak se ho držet?

Myslím, že v 6 měsících je na pevný režim ještě brzy. V této době si ho ještě sám od sebe několikrát přemění.. Že vyžaduje časté kojení, může být ukazatelem růstového spurtu, který přichází v další vlně asi v 6 měsících. Co se týče usínání u prsa a chování, u tak malého dítěte jsem to já tolerovala - nijak to nepoškodilo, protože jsem děti kojila i jako batolata, přes 2 roky a v té době u prsa dávno neusínali..
Já osobně bych se snažila přetnout nějaké noční ponocování, ale o tom nepíšeš..
Možná už nemá takovou potřebu spánku přes den, nenutila bych spát za každou cenu..
Koupání a krmení jsme vždy měli v podobnou dobu, ale když to nevyšlo na minuty, nevadí..Vyřvávat jsem nikdy nenechávala..
Myslím, že si režim miminko pozvolna vytvoří. Snažila bych se dodržovat pravidelné koupání, krmení, denní spánek podle potřeby..U některých dětí je vše jednodušší, u některých složitější(mám 2 rozdílná dítka), ale trvat si na něčem za každou cenu v 6 měsících je podle mě brzy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí