Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď jsme na rodine dovolené je nás tu celkem 8 a ona se z ničeho nic přestala se mnou bavit, jeden den ok druhý den ani nepozdravi. Takže jsem od plic manzelovi rekla co to zkouší a ze jestli tyhle psychologické manipulativni scény platí na jeho rodinu na mě rozhodně ne. Říkám mu ze mam dost a at se staví na hlavu já se s ní nehodlám bavit a hrát ty její hry.
Schovává se v pokoji aby nemusela být v mě přítomnosti, schovává se na schodech v koutě aby mě nemusela pozdravit, totálně mě ignoruje v přítomnosti ostatních, ale se vsema je sama sranda, jeji dcera s ni drží basu…člověk by
! Jdeme na večeři, trvá tak hodinu a ona si 45 minut stěžuje na jídlo, na servis, dává výčet co ji nachutna a proč, zbylých 15 spi na židli ![]()
Pokračování dole
@Magical-eyes píše: Více
Je na mě straně, ale na její nalady si za ty roky zvykl a jde mu to jedním uchem dovnitř druhým ven.
A kde ses ty kdyz cpou tak male dite smazenym a zmrzlinou? Ty chodis do prace? Co delas ty hodiny kdy ti ji vezme? Nejak si neumim predstavit jaky nasili by musela pouzit aby mi vzala moje dite a aby ob den cpala kojence hnusama. Asi tady hazis hrdinsky reci, ale neumis ukazat, kdo je tady matka. Sice jste se bydlenim na dvorku dostali do situace kdy asi musite byt vdecny a drzet h a krok, ale vse ma sve meze. A pokud manzel nestoji za tebou, tak bych balila kufry
@92Lucinka92 píše: Více
Vážně? Podle toho, co píšeš to tak nevypadá.
Větší problém než tchýně je ten tvůj manžel…
Tchýni nepredelas. Účinné řešení by bylo se odstěhovat, což samozřejmě neklapne, protože manžel nevidí důvod…
Jako první mě napadlo, jak může teda tolik řešit dítě, to si k vám chodí jak se jí zachce, má klíče? Dítě u ní bývá, že ho krmí chlebem?
@Magical-eyes píše: Více
přesně, pokud se za ni partner nepostaví, největší problém je s partnerem a pak až se zbytkem rodiny
Navíc, už jsi tento příběh psala v září. Evidentně stále nemáš koule na to, abys zakročila rázně a manžel evidentně taky není na tvojí straně
Ty si neumíš nastavit hranice?? Jak může mít malou hodiny? Ty děláš co mezitím?
A co manžel? On se tě nezastane?
Holka ty na mě pusobíš jako loutka, která není schopna mluvit.
Tchyne a dokonce i tchan mi delali podobne veci. Vzdy vse otocili proti me aja se omlouvala. Roky porad dokola. Ja jsem tedy vzdy zasahla, ale nakonec jsem musela sklonit hlavu. Sice bydlime ve vlastnim, ale blizko. Manzel se odstehovat nechtel. Nakonec bouchly saze cca po 6 letech a od te doby se s nimi nevidam. Vubec. A je mi lip. I kdyz vztah s manzelem to hodne poznamenalo.
Asi jako vždy, když je tady v nadpisu problém s tchýní. Jediný a velký problém máš se svým chlapem. S tím to řeš. Nadavanim na internetu na tchyni nic nevyřešíš. Ale je otázka, jestli to vůbec řešit chceš, nebo si jen zanadávat. ![]()
Ahoj všem!
Jsem tak psychicky vydeptaná, že nevím jestli brečet nebo se smát.
S tchýní jsme meli od svatby krásný, ukazkovy vztah, rikam ji mami…kdyby mi nekdo rekl ze takovou tchyni budu jednou mit nevěřila bych tomu.
Ale narozenim nasi dcery se vsechno otocilo o 180°. Poprvé jsme se pohadali dost a nějakou dobu se nebavili. Důvodem byla neustálé vměšování do výchovy, tohle dělej takhle, tohle děláš špatně, co jedla, proč nejedla, chudák ty ji krmis tímhle, přines tohle, dej ji tohle, je ji teplo dej čepici (25°). Ve dvě ráno vtrhla k nam do pokoje když mala brečela (bydlíme přes dvůr v malé přestavbě) vzala mi ji z rukou a odkracela ji uspavat do verandy, to malé bylo sotva 6 tydnu. Neustálé nároky na malou, brala si ji do pokoje k sobe do postele a uspavala ji, podotykam ze to nebylo na pul hodiny ale nekolik hodin denně. Ano vím měla jsem zakročit o dost dříve a tohle utnout! Teď když o tom píšu se mi fyzicky dělá špatně.
Nicméně hrneček trpělivosti pretekl, protože se chovala jako kdyby to dítě porodila ona sama! Nedokážu to vysvětlit nikdy jsem se s takovým chovanim nesetkala ani o něm neslyšela. Já když to takhle všechno pozorovala nestíhala jsem zírat. Tohle je opravdu vypisek jen těch top věci, bylo a je jich nesčetně.
všechno otočila proti mě, že přeci jenom pomáhá a já jsem nevdecna. Fajn říkala jsem si moje hormony asi taky delaji své a nechci rozhadanou rodinu… po pár týdnech se to spravilo a začali jsme se normálně bavit. Něco ustalo ale ona si prostě nemůže pomoct do věci se vmesuje opětovně a to tak že mi dítě začala krmit v 4 měsících chlebem bez mého vědomí, já se to dozvěděla po 2 týdnech co ji ho dávala. A teď ji začala podporovat její dcera (manžela sestra), dávají ji obe zmrzlinu, susenky, smažené věci (z take out sýrová koule) i přes mé hlasitě opakované ne se tohle opakuje když ne denně tak ob den. Me dceři je 9 mesicu. Moje nervy tečou, jsem vztekla protože oni mě absolutně nerespektují.
První hádka dopadla tak, věřte nevěřte, ale musela jsem se omluvit ja
Pokračování dole