Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Je blbý, že když jí někdo něco řekne, tak ho napadne. Ten soused je hlupák, když ho napadne, a on řekne že se kousnul do jazyka. Už mohl být nějaký záznam.
@arinecka píše: Více
No to jsem si taky říkala, taková dobrá příležitost to byla. Já se jí s dětmi snažím vyhýbat, vždycky jsem si říkala, že se projevuje jen slovně a snad nás nenapadne. Ale přesto z ní máme dost špatný pocit. Manžel ji ve chvílích jejího projevu zkoušel oslovit. Když nám zpívala pod okny, tak ji hezkým tónem zdravil. A ona absolutně nereagovala.
No teď už víme, že umí napadnout i fyzicky ![]()
Hm, to je blbý. Čekat, než jí zas přeskočí, a někomu jednu natáhne se asi nechce nikomu. Asi bude dobré se jí vyhýbat, jak jen to půjde a až bude příležotost, tak promluvit s její matkou, ta ví asi nejlíp co s ní je.
@arinecka píše: Více
Jo, vyhýbáme se jí. Když jdou děti ven, třeba za kamarády, a vidí ji tam, tak se vrátí a ustrašeně hlásí: „Zase je tam ta sprostá paní.“ A já je pak doprovodím. Chodíme okolo ní obloukem. Máš pravdu, manžel si asi promluví s její mámou, on je na to šikovnější než já.
Pokud se odmita léčit tak s tím stejně nic moc nenadelate…tam pak jedině pokud by opakovaně někoho fyzicky napadla tak pak soud asi může nařídit ústavní léčbu…ale musely být o tom záznamy…prostě pokažde pak jít k lékaři, řešit s policií…
@Vladusxx píše: Více
Díky. Bohužel to vidím úplně stejně. No za dnešek o tom snad záznam je, i když se pán nenechal ošetřit.
@Aries6 píše: Více
Zajímavý podnět. Ta slova a jejich kombinace, co z ní jdou, jsou opravdu příšerné. V naší ulici máme malé děti jen my a pak ještě jedni mají myslím 11letého syna. Takže ten napadený soused nejspíš tento aspekt neřešil. Kouknu do zákona. Díky ![]()
Bohužel Tě nepotěším, ale myslím, že s tím vy ani její rodina nic moc nezmůžete, než se jí snažit co nejvíc vyhejbat.. Mám v okolí podobný případ, chlap kolem 50 let, dřív byl „jen“ podivín, ale s věkem se u něj začaly projevovat čím dál tím víc slovní a občas i fyzické agresivní výpady ( i vůči cizím lidem). Vím, že své příbuzné několikrát fyzicky napadl, řešili to vždy s policií, několikrát byl nedobrovolně hospitalizován, ale vždy ho měli tak po měsíci zpátky doma. Taky se sám léčit odmítá.
Je to s prominutím deb*ní systém. Dokavaď ten člověk neprovede něco opravdu vážného, tak je na svobodě..
Nevím nakolik je ta žena inteligentní, ale asi bych se vyvarovala i nějakých podnětů na policii pro mravnostní ohrožení apod. (max. tak opravdu anonymně), či konfrontací s maminkou, aby Vás pak neobtěžovala ještě víc.
Jo je to blbý, chápu tě. Něm se teď vedle zahrady začala scházet mládež. Vajgly, plechovky, sprostý řev. Budu to řešit zahradní hadici až se trochu otepli. Kdyby to byl 1 kousek, pořídila bych ty malé sprsky co zavlazují zahony a až by nám zpívala před domem, tak bych je pustila. At se realizuje někde jinde. Do té doby písemné upozorňování dopisem na jmeno majitele nemovitosti. Začínám toužit bydlet někde na samotě. Sousedů máme jen jednu a v pohodě, mládež k nam chodí za klidem. Chápu tě. Koupila bych peprovy sprej a neváhala ho případně na ni použít.
Jestli je opravdu mešuge, nebude ani trestně zodpovědná. A dokud nevyvede něco fakt nebezpečného, nikdo se tím zabývat nebude, bohužel. Naučte děti, že jí mají ignorovat a vyhýbat se jí.
@K. Rocánková píše: Více
Když ten sprej použije bez zjevné nutnosti sebeobrany, bude mít na krku žalobu za napadení. Dobrá rada nad zlato.
Co to je zjevná nutnost sebeobrany? Pokud se ke mně bude blížit někdo, kdo očividně není zcela při smyslech (něco si pro sebe mele) a bude to vypadat, že se nehodlá zastavit, tak ten pepřák použiju naprosto bez výčitek a nebudu riskovat, že skončím na pohotovosti. Následně zavolat policajty a popsat situaci. Svědků, že paní není zcela normální, se v ulici najde dost. Navíc minimálně jeden incident se už stal.
Situace je takova, ze kdyz pani nebude chtit jit na psychinu, tak ji nikdo nedonuti. Takze az teprve bude chtit zabit nekoho nebo sebe tak muzete mit pokoj, do te doby muzete jen trpet. Nikdo s tim nic nenadela.
Nevěděla jsem, do jakého tématu příspěvek zařadit.
V naší ulici v protějším domě bydlí zhruba 40letá paní se svojí maminkou a tátou nebo bratrem (podle odhadovaného věku se s manželem nedokážeme shodnout). Ta mladší paní je evidentně psychicky nemocná. Často (několikrát denně) před domem zpívá extrémně sprosté písničky (nejsou to existující písničky, spíš si vymýšlí texty a říká je s melodií), často i s prvky výhrůžek (zabijeme vás, chcípněte). Je zvláštní, že když někoho vidí nebo ví, že je třeba někdo v zahradě, tak schválně zesílí hlas, vyloženě křičí. Občas je před domem potichu (trhá tam plevel apod.) a jakmile někdo vyjde na ulici, začne se svým projevem.
Máme dvě školkové a dvě školní děti. Ty se jí bojí. Nám je její přítomnost samozřejmě také velmi nepříjemná. Na cizí pozemky nevstupuje, ale s oblibou stojí pod cizími okny a zpívá. Dnes to jeden soused nevydržel a zazvonil u nich, chtěl si promluvit s její mamkou. Ale otevřela mu ona. On jí údajně v klidu řekl, že s ní mluvit nechce a že má zavolat mamku. Ona to odmítla a dala pánovi pěstí. Někdo zavolal policii, přijela i záchranka. Pán řekl, že ošetřit nepotřebuje, že se jen kousl do jazyku. Ale chtěl s policií řešit to věčné obtěžování ze strany paní. Policie mu řekla, že když paní jen takto obtěžuje lidi a nevstupuje na cizí pozemky, tak s tím nemůžou nic dělat.
A pak pán řekl: „To je zajímavé, že když jste tady teď vy (myšlena policie), tak se chová slušně.“ Čili paní se evidentně umí ovládat.
Manžel kdysi mluvil s její mamkou. Ty problémy prý začaly v dceřině rané dospělosti. My tu bydlíme dva roky, dřív jsme je neznali. Dcera se prý odmítá léčit, prý s ní vůbec není řeč.
Ta situace nás už taky pěkně štve. Ale nevíme, co zmůžeme. Nechceme té rodině dělat zbytečné problémy. Maminka vypadá slušně a určitě je z toho taky nešťastná.
Máte někdo podobnou zkušenost? Má smysl to řešit s policií nebo s někým jiným?
Příspěvek upraven 20.05.24 v 10:17