Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A řekla jsi jí, že ti to vadí? Pokud mě, tak to přece nemůže vědět. Já bych ji to řekla
Deda partnera je taky vecny kameraman. Ne teda nonstop, ale na kazde navsteve/oslave to vytahne a toci vnoucata jak zpivaji, jak si tukneme na Vanoce, jak proste sedime mluvime. Nejvic me vzdycky stve, kdyz pravnoucata (takze i nase dite) upravuje jak ma stat, kam ma koukat, jak nahlas recitovat…No, jeste jsem se neohradila, ale vzdycky me to vytaci dobela ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o názor. Tchyně nás pokaždé, když přijde na návštěvu, permanentně natáčí. Opravdu nepustí mobil z ruky, natáčí mě, manžela, syna.. je mi to děsně nepříjemné a otravné, nechci být pořád natáčena, nechci, ať pořád cpe malému synovi telefon před obličej.. jak byste to řešili? Vadilo by vám to? Ohradili byste se?
Ano, ohradila bych se. To je snad samozřejmé. Když se mi něco nelíbí. Je mi to nebo mé rodině nepříjemné, tak to řeknu důrazně.
@Anonymní píše:
Prosím o názor. Tchyně nás pokaždé, když přijde na návštěvu, permanentně natáčí. Opravdu nepustí mobil z ruky, natáčí mě, manžela, syna.. je mi to děsně nepříjemné a otravné, nechci být pořád natáčena, nechci, ať pořád cpe malému synovi telefon před obličej.. jak byste to řešili? Vadilo by vám to? Ohradili byste se?
Ano, ohradila bych se, nemam nic proti foceni, pokud dotycny nedava fotky nikam na net, ale jasne bych sdelila, ze nechci aby me ani deti natacela. Rekneme s vyjimkou treba prvni chuze, prani k narozeninám diteti nebo podobnych kratkych useku.
Jestli je dobrovolně hluchá nebo blbá (nechápavá). Možná by pomohlo, když zkusíš názornou ukázku. Vem si telefon a furt ji natáčením pronásleduj. Ať pozná, jak je to příjemné druhým.
@Kelsey píše:
Jestli je dobrovolně hluchá nebo blbá (nechápavá). Možná by pomohlo, když zkusíš názornou ukázku. Vem si telefon a furt ji natáčením pronásleduj. Ať pozná, jak je to příjemné druhým.
Nebo ji utvrdis v tom, ze je to vlastně v poradku, když to delas taky…
@j.a.n.i1 píše:
Nebo ji utvrdis v tom, ze je to vlastně v poradku, když to delas taky…
Pak bych takovou tchýni klidně vyhodila ze svého domu a to bez pardonu. Nectí přání a pravidla. Tam jsou dveře.
@Anonymní píše:
no ty kráso ![]()
tento boj jsem zažila taky, o Vánocích, kdy jsem se začala stávat nedobrovolným členem jakého si videa pro rodinu, tvl…no, nějak SE to časem vybojovalo a natáčí už jen toho kdo sám chce, ale, to bylo taky něco
@Kelsey píše:
Pak bych takovou tchýni klidně vyhodila ze svého domu a to bez pardonu. Nectí přání a pravidla. Tam jsou dveře.
tyhlety lidi, místo centra „ohled na soukromí“ v mozku mají černou díru a myslí si, že všichni na světě mají stejnou touhu…všechno fotit, točit, nebo pózovat a nechat se natáčet a přeposílat a sdílet a přeposílat…tvl
a nejde jim to vysvětlit…tzv „každý prd sdílející oddíl“
@P.petru píše:
Deda partnera je taky vecny kameraman. Ne teda nonstop, ale na kazde navsteve/oslave to vytahne a toci vnoucata jak zpivaji, jak si tukneme na Vanoce, jak proste sedime mluvime. Nejvic me vzdycky stve, kdyz pravnoucata (takze i nase dite) upravuje jak ma stat, kam ma koukat, jak nahlas recitovat…No, jeste jsem se neohradila, ale vzdycky me to vytaci dobela
no ano
a nejlepší je to pak " to není vono, sjedem to ještě jednou"
"znovu gratulace, nemám to tam celý "
tvl
@Asiina píše:
A řekla jsi jí, že ti to vadí? Pokud mě, tak to přece nemůže vědět. Já bych ji to řekla
Neřekla, jednak nechci dělat dusno a druhak si svoje rodiče koriguje manžel sám (teda, měl by podle mě).
@Anonymní píše:
Neřekla, jednak nechci dělat dusno a druhak si svoje rodiče koriguje manžel sám (teda, měl by podle mě).
já takhle držela hubu mnoho mnoho let
/ dnes vidím že zbytečně /
jsem se měla ozvat dřív, čistě moje blbost…spíš doporučuju ozvat se…než držet hubu a akorát z toho bejt frustrovanej a říkat si " se příště už konečně ozvu "
@Kelsey píše:
Tak to je lepší ji rict rovnou, ze ti to vadi, ne? Nez nějaké komedie s jejim natacenim, to si akorát člověk pokkopava svuj postoj.
@j.a.n.i1 píše:
Tak to je lepší ji rict rovnou, ze ti to vadi, ne? Nez nějaké komedie s jejim natacenim, to si akorát člověk pokkopava svuj postoj.
Vždyť píšu v prvním příspěvku, že bych se ohradila. To znamená, že bych to jasné řekla, že mi to vadí. Pokud by to neakceptovala, tak bych ukázala, kde jsou dveře.
Jednou jsem si se svou tchýni udělala tak rázný pořádek, že rok byl od ní svatý pokoj. Rok jsme ji neviděli. A teď pro určitou věc zjistil sám můj muž, jaká je to sobecká sépie. V něm to vře. Až ji on něco řekne. Tak to bude na dýl.