Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pripomina mi to mou tchyni, ktera se i na porod ptala manzela. Nicmene ja ji opravdu zatrhla navstevy- stejne se nikdy neouve ani jak se mame a manzel to toleruje. Zhadali jsme se 9 eni po pprodu, kdy mi rekla, ze jsem stejna jako manzelova ex a ze mu tqky utecu s ditetem. Tim u me skoncila. Rodina nerodina.
Co je ti po tom jo? Dost vzhledem k tomu, ze se te to tyka. Narozdil od ni, co ji je po tom, zda jste spolu spali ci ne ![]()
Proč byste spolu měli po porodu spát když je miminku měsíc? Co takhle šestinedělí to jí nic neříká? ![]()
Tak ON ti vypráví, že se ho tchýně (jeho matka) ptala, jestli spolu spíte, ale co jí odpověděl, to ti ODMÍTÁ říct..??? Do toho ti NIC není…???
Tak PROČ ti TO vyprávěl…???
To by bylo PRVNÍ, na co bych se ho zeptala…tohle fakt nechápu… ![]()
Poradím ti jednu věc, která se osvědčila mně, ale bohužel už bylo pozdě, než mi to došlo. Naučila jsem se s tchýní vycházet. Ano, je prudička, je nepříjemná, ale vnuka miluje. Naučila jsem se bavit se s ní pěkně, slušně, s úctou. Zeptat se, jak se daří, jestli něco nepotřebuje. Ze začátku to stálo hodně přemáhání, ale nakonec máme celkem v pohodě vztah. Kamarádky z nás nikdy nebudou, ale naučila jsem se házet její blbé řeči za hlavu. Říkám si, že je prostě taková. Jsem mnohem klidnější a vztahy se zlepšili stonásobně. Bohužel, s partnerem už spolu nejsme.
Problém asi nebude v tchýni, ale v manželovi..
Ne-li ve vás dvou, když spolu nedokážete komunikovat..
Chápu dobře, že se ptala, jestli jsi měsíc po porodu už spala se svým manželem? Nechápu, co jí je po tom? To se opravdu tchýně ptá na věci, do kterých jí nic není? Asi bych se jí při první příležitosti zeptala, kdy měla poslední orgasmus, a jestli jí to nechybí…
Nechápu, proč manžel vypráví soukromé věci své matce, ale Tobě řekne, co je Ti po tom.. asi by byl vítr, kor když se ptá na takové věci v 6ti nedělí ![]()
Ale jinak bych si velice cážně pohovořila s manželem o tom, jaké věci s kým kde vykládá, a vysvětlila mu, že teď je rodina v první řadě se mnou a svými dětmi, a až pak s matkou.
S tchýní bych se snažila vycházet slušně, a přesně bych jí stanovila, kde jsou hranice našeho soukromí.
Manžel řekl tobě co je ti po tom? Neměl tuto otázku položit spíše své matce? Někdy zasnu, co jsou někteří chlapi za jelimany.
Jako taky jsem nepochopila, proč mi to říká. Už vážně nemůžu a mám chuť se rozvést, ale zase se to snažím vydržet kvůli dětem, hlavně když jsou ještě malé.
Byla jsem na císaři, ale asi chtěla být tchýně TOP ![]()
Zakladatelka
A když to zakladatelko vydržíš kvůli dětem, dostaneš za to metál? nebo k čemu je to vlastně dobré? ![]()
Myslíš že děti nevnímají to, že to není doma OK?
@Anonymní píše:
Jako taky jsem nepochopila, proč mi to říká. Už vážně nemůžu a mám chuť se rozvést, ale zase se to snažím vydržet kvůli dětem, hlavně když jsou ještě malé.
Byla jsem na císaři, ale asi chtěla být tchýně TOP
Zakladatelka
já se někdy cítím podobně. Máme i svtělé dny, ALE taky si říkám, že malý to určitě cítí, že s hádáme…
Predem se omlouvam za anonym. S manzelem mame dve deti a to ted mesicni mimimko. Ted toho lituju, ze jsme si druhe porizovali, jasne obe deti miluju, ale lituju toho, ze jsem si to druhe dite porizovala prave s mym manzelem. Pred tim rokem jsme si rozumeli, ale behem tehu jsme se vic a vic odcizovali. A jeste se do nas porad montuje tchyne, ktera me s manzelem pomlouva a manzel se mi priznal, ze se ho ptala jestli jsme spolu spali po porodu, tak jsem se ho zeptala co ji odpovedel a on mi rekl, ze co mi je potom. Uz nekolikrat jsem manzelovi rekla, at k nam tchyne nejezdi, ale on ji to nikdy nerekne a kdyz jsem ji to rekla ja, tak jsem byla ta nejhorsi na svete.
Nevim, co mam delat, drzim se jen kvuli detem a bojim se, ze si jednoho dne treba najde milenku.
Potrebovala jsem se vypsat a omlouvam se za chyby, pisu z mobilu.