Tchýně - nekonečný příběh

Anonymní
14.1.13 08:51

tchýně - nekonečný příběh

Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale jsem už opravdu zoufalá…s přítelem čekáme miminko, přítel už 2 děti má. Bydlíme u jeho matky, kam jsme se odstěhovali kvůli finanční situaci, podotýkám, že 150km od města, kde jsme oba s partnerem vyrůstali a máme tam všechny přátele… :nevim: Tchýně je teda peklo, přitom jsme spolu vycházeli celkem dobře, jen jsme se ale nastěhovali a předělali byt tak nám chodila domů uklízet, měnit ubrus na stole, přemisťovat kytky, dokonce i nám kolikrát vzala prádlo a vyprala, chápu je v důchodu, nudí se, myslí to dobře ale mě to tak strašně uráží… :zed: :zed: :zed: pak jsme se trochu chytli a tohle už teď nedělá, ani k nám nechodí, ale přítel je prostě typický mamánek a skoro každý večer tráví u maminky :poblion: :poblion: Nemluvím o tom, že jsme si pořídili psa, chodila jsem s ním na cvičák, byl poslušný, všechno, pak se o něj začala zajímat tchýně a tak mi ho zprasili, dávají mu jíst všechno co jedí oni normálně z talíře od stolu, to bych vraždila… :evil: :evil: Mám jen strach, až se to narodí, že to bude ještě horší a mám strach abych jí opravdu třeba neposlala do pr** což bych nerada…vím, že je to moje chyba, ale nemám se ani komu svěřit, tak to tady ze sebe aspoň takhle vyklopím… Nejvíc mě ale vytáčí přítel, který mi říká, že neví proč si stěžuju, co by za to jiná dala… :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3451
14.1.13 08:59

No tak neřekla bych že je to jen tvoje chyba, nevím proč by měla být, a ať přítel věří že většina ženských by reagovala naprosto stejně jako ty… já svýmu muži udělala trochu dusno takže uznal že jako tohle nee ale mi u nich naštěstí nebydlíme :) takovýhle zasahování do soukromí by málokdo snesl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
14.1.13 09:08

:( to musí být děs…s tím psem tě chápu, protože přesně to samí mi dělá moje máma a já jsem z toho na prášky, malýmu psovi nacpe jídla jak pro dobrmana a ani se mě nezeptá. Pes mi pak vždycky zvrací nebo kadí celej den :roll:. Radu nemám, ale držim ti palce ať to přežiješ :kytka:

• Citovat
  • Upravit
138
14.1.13 09:23

Ahoj,
blbé je, že spolu bydlíte a partner to nechápe. Taky mám doma takového mamánka a když jsme se sestěhovali, komentáře jeho maminky mě dorážěly, jenže jako slušně vychovaná jsem ctila starší a držela pusu a to i když se se mnou půl roku nebavila a zrovna mi řekla, že se na mě nemůže ani podívat, protože jsem jí ukradla syna :-) Teď čekáme mimi a skorotchýně se s námi nebaví, protože její chlapeček bude taťka a ona si to tak nepředstavovala. přítelova reakce na mimčo byla děsná, jak se maminky bál.. :)
Takže : není to tvoje chyba, s přítelem je někdy lepší se o tomhle moc nebavit, je to jeho matka, ale asi už bys moc ustupuvat neměla, jestli si dovolí měnit vám ubrusy a hrabat se ti v tvém prádle, to se ani nebavím o psovi co myslíš, že ti udělá s dítětem ve společné domácnosti? Možná by pomohlo se jí zeptat, jak by se to líbilo jí, kdyby se tak někdo choval k ní, prostě si promluvit s ní a ne přes partnera, který i když uzná, že máš třeba pravdu, mamce se nepostaví. Já mám tohle nachystané na tu mou a doufám, že to zabere, jinak už nevím. Ale hlavně se nepodřizuj tomu, co by za to jiná dala a že za to můžeš ty. Mladí mají být sami a když to nejde, musí tam být nějaký respekt,. A tchýně má manžela, nebo jí nahrazuje tvůj partner? Přeju pevné nervy :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
14.1.13 09:26

Zakladatelko chápu tě mě by to taky vadilo.my bydleli s manželem taky u tchýně a před 6lety jsem se stěhovali jinak bych už byla dneska rozvedená a to jsem nechctěla. kecala nám do všeho jak kdyby jsem byli malé děti. ted bydlíme v ybtečku a máme klid žijem si po svým a nikdo nám do ničeho nekecá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.1.13 10:18

Zkus se na to podívat z partnerova pohledu. On je „doma“ a matky prostě prudí. Proto nechápe, že tobě pije krev, když se k tobě tak chová v podstatě cizí ženská. Pro něj je to mamka a chtělo by, abys to tak cítila i ty. To ale nejde.

Jediné řešení je odstěhovat se.

Společné bydlení může fungovat, ale POUZE v případě, že tchánovci „zapomenou“, že patro existuje. Jenže drtivá většina lidí to nebere tak, že bydlí s rodinou svého syna, ale že syn s rodinou bydlí u nich. A to je sakra rozdíl. Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
14.1.13 10:25

Já bych ji zabila a jejího mamánka taky :cert: no, nebudeš to mít lehké, rychle se odstěhujte…nebo vás rozvede :( vím o čem mluvím, akorát se to mé tchýni nepodařilo :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 10:27

@Tiny85 Tchýně má partnera, ale stejně pořád se vším chodí za náma :zed: :zed: respektive za synáčkem…nemluvím o tom, když si přítel vezme dcery na víkend, jednou jsem se už fakt rozbrečela, od rána jsem se vařila s jídlem, který si holky poručili, aby pak přišli, že babička má nahoře něco lepšího a že se najedí tam…od tý doby když přijedou na víkend tak nevařím…stejně to pak vyhazuju na kompost… :nevim: Mluvila jsem s ní o tom už mockrát, jenže vždycky to je chvilku ok, ale za pár týdnů se to vrátí do starých kolejí…přítel mě deptá s tím, že mi všechno odkejve, ale pak se večer sebere a jde nahoru „na skleničku“ protože já jako těhotná nepiju :? no na zabití, jinak si ve všem rozumíme, nehádáme se jen kvůli jeho matce…

• Citovat
  • Upravit
36556
14.1.13 10:39
@Anonymní píše:
@Tiny85 Tchýně má partnera, ale stejně pořád se vším chodí za náma :zed: :zed: respektive za synáčkem…nemluvím o tom, když si přítel vezme dcery na víkend, jednou jsem se už fakt rozbrečela, od rána jsem se vařila s jídlem, který si holky poručili, aby pak přišli, že babička má nahoře něco lepšího a že se najedí tam…od tý doby když přijedou na víkend tak nevařím…stejně to pak vyhazuju na kompost… :nevim: Mluvila jsem s ní o tom už mockrát, jenže vždycky to je chvilku ok, ale za pár týdnů se to vrátí do starých kolejí…přítel mě deptá s tím, že mi všechno odkejve, ale pak se večer sebere a jde nahoru „na skleničku“ protože já jako těhotná nepiju :? no na zabití, jinak si ve všem rozumíme, nehádáme se jen kvůli jeho matce…

Tak to je spíš chyba těch dcer, že si něco naporoučí a pak jdou jíst k bábě
:nevim: A s tím chozením na skleničku je to zas chyba přítele, pokud má těhotnou ženu a tváví večery s matkou, aby mohl pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
14.1.13 10:39
@Anonymní píše:
@Tiny85 Tchýně má partnera, ale stejně pořád se vším chodí za náma :zed: :zed: respektive za synáčkem…nemluvím o tom, když si přítel vezme dcery na víkend, jednou jsem se už fakt rozbrečela, od rána jsem se vařila s jídlem, který si holky poručili, aby pak přišli, že babička má nahoře něco lepšího a že se najedí tam…od tý doby když přijedou na víkend tak nevařím…stejně to pak vyhazuju na kompost… :nevim: Mluvila jsem s ní o tom už mockrát, jenže vždycky to je chvilku ok, ale za pár týdnů se to vrátí do starých kolejí…přítel mě deptá s tím, že mi všechno odkejve, ale pak se večer sebere a jde nahoru „na skleničku“ protože já jako těhotná nepiju :? no na zabití, jinak si ve všem rozumíme, nehádáme se jen kvůli jeho matce…

no :think: to je blbý, tady je každá rada drahá :think: co teď? to tak bude pořád když tam budete bydlet, to je bludný kruh ze kerého nelze jen ta vyjít. jen at vás proti sobe nerozeštve :? tchyně jsou svině, ne všechny, ale tahle jo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
14.1.13 10:44

Jediné řešení je odstěhovat se… Podle mě by se pak vztahy zase zlepšily! No ale přeji pevné nervy teda, to co popisuješ, musí být opravdu strašně otravné… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.1.13 10:46
@siamka7 píše:
no :think: to je blbý, tady je každá rada drahá :think: co teď? to tak bude pořád když tam budete bydlet, to je bludný kruh ze kerého nelze jen ta vyjít. jen at vás proti sobe nerozeštve :? tchyně jsou svině, ne všechny, ale tahle jo :cert:

A cožeto vlastně provedla, že je svině, kromě toho, že se baví s vlastním synem, dobře vaří, vbečer si dává víno :nevim: K anonymní se blbě chovají ty dcery i přítel, ale zlá je zas jen tchyně.

Holky, holky, uvidíte samy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
14.1.13 10:49

Tady nefunguje nějaký respekt, pokud po promluvě se vše vrací po nějaké době do starých kolejí. Maminka to asi myslí dobře, ale měla by pochopit, že jí by se to asi taky nelíbilo, kdyby jí někdo tatko zasahoval do života. Až se vám narodí dítě, věř, že se to vše ještě zhorší. Tady fakt jediná rada je odstěhovat se, nebo to může časem vygradovat a fakt vás to může stát vztah, což by byla škoda. Společné soužití s rodiči nikdy nedělá dobrotu, teda asi v 99 %, existují vyjímky, samozřejmě. Tady navíc bydlíte v tchánovců baráku, takže se tak nějak neofiko od vás předpokládá jakási vděčnost až za hrob. Mě naši taky nabízeli, že můžeme bydlet u nich, že se nám do ničeho nebudou motat, ale nepřistoupila jsem na to a raději máme hypotéku a za ten klid nám to opravdu stojí. Jinak, co se týče vztahu s mamánkem, tak taky jsem zažila a vyměnila. Byla to hrůza- když jsem naplánovala nějakou akci nebo výlet - musel se poradit s maminkou, když se šlo na nějakou výstavu, do kina atd., nabízel mamince ať jde taky s námi. Když se rozhodoval, jestli a kam na VŠ, nedal na svůj rozum- musela mít konečný verdikt maminka atd. atd., to se fakt nedalo. Když jsme odpromovali a oznámili svatbu a že budeme bydlet spolu, maminka prohlásila, že s tím ještě nepočítala, nesouhlasí a že jsme mladí /25 oběma/ a začala telefonovat mé mamce!, že jsem jí odloudila syna a vyčítat jí to. :cert: Tak to byla poslední kapka a byl konec, dnes je nám o 10 více a synáček je pořád v mama hotelu a sám, jak jinak. Už asi zůstane napořád. Nakonec jsem ráda, že to tak dopadlo, potkala jsem super chlapa a nemůžu si stěžovat. Takže, zakladatelko, radím buď oddělené bytové jednotky, od té vaší tchýně nebude mít klíče a budou se důsledně dodržovat nastolená pravidla a nebo odstěhovat se, jinak to budou jen a jen nervy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
14.1.13 10:55

Pravda je ta, že ona je doma a tchýně jsou takové, moje babi taky musela odejít i od vlastní mamky i přes to, že jinak měly normální vztahy a já bych s mojí mamkou taky nemohla bydlet, je to prostě tchýně ;) zato moje babi, je opravdu druhá mamka a do ničeho se neplete, pokud člověk nepřijde o radu sám, ale takových lidí je málo. proto si třeba já nemůžu zvyknout na moji „tchýni“. S těma holkama je to těžko, ale pokud máte jinak dobrý vztah, nechala bych je tak a domluvila se třeba s babi-tchýní, jak s jídlem atd. když přijedou, pokud se s ní aspoň v tomhle dá bavit. Ale i tak to budeš mít asi těžké, málokterý chlap dá na maminku dopustit a až budete mít bábo, dávej pozor, aby to nebylo jako s tím psem.. Jedině se snažit něco najít a odstěhovat se, jinak se budete pořád doma hádat a nakonec bude mamka ta pořád hodná co se přece jen stará a ty ta nevděčná. My se doma taky hádáme většinou kvůli jeho rodině, teď spíš řeším, jak se postavit k tomu, že se s náma nebaví, protože jsem těhotná. Co byste mi poradily vy tady. Už to tu jednou bylo, bývalá byla zlatá, já jsem byla špatná, prože se ke mě odstěhoval a skoro rok se se mnou nebavila, ty stresy při rodinných akcích a potom hádky doma s přítelem se mi znova zažívat nechtějí, už vůbec ne teď, ale už zase nebudeme sami, abych ji poslala do háje, jenže se mnou jedná jako vlastním malým děckem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
14.1.13 10:56

A co si vsichni sednout, pokusit se v klidu to probrat a nastavit jasna pravidla spolecneho souziti. ty problemy nejsou tak hrozne, ze by se nedaly vyresit. ale pokud budou pretrvavat, tak to muze ohrozit vas vztah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová