Nečekané návštěvy rodičů

Anonymní
12.1.13 20:06

Nečekané návštěvy rodičů

Ahoj holky, raději anonymně, zná mě tu širší příbuzenstvo..

Mám problém. Zrovna před chvilkou ode mě odjela mamka, pěkně naprdlá.
Přijela nečekaně, měla jsem tu zrovna tchánovce, které jsem pozvala na návštěvu - tchýně se mnou chtěla probrat něco osobního, vypovídat se.. Což nám mamka překazila. Objevila se nečekaně u dveří, že něco jenom nese, ovšem kecla do kuchyně a nešla pryč dobu, až jsem jí tajně mimikou musela naznačit, jestli by se mohla zvednout. :? Jinak by se tchýně nerozpovídala…

Mám ji ráda, ale jsem už několik let vdaná, prosím jí už pěkně dlouho, jestli by mohla aspoň napsat sms, než se objeví, popř. jen prozvonit - bylo by mi jasný, že chce přijet, zareagovala bych hned.

Několikrát se stalo, že mě vyrušila (mám víc malých dětí, chtěla jsem si jít lehnout, místo toho ona u dveří..), nebo jsem tu měla kamarádku a ona se stejně posadila do kuchyně (že „jenom na chvilku“), popř. jsme s manželem chtěli mít chvilku, či se naopak hádali - v těch chvílích na nečekané návštěvy prostě nálada není.

Je uražená do morku kostí, že všude může jezdit nečekaně, jen K VLASTNÍ DCEŘI NE, že to je ostuda, že přece je moje matka a měla by mít dveře dokořán vždycky.

Já už nevím, jak jinak jí to vysvětlit, po dobrým to nejde, proto jsem už dneska byla tvrdá. :? Je mi to líto, ale nechci v tomhle povolovat. I kvůli manželovi.. máme mít prostor pro nás dva, společná pravidla a ty by měla platit pro jednu i druhou stranu (tchýně nečekaně nejezdí nikdy).

Tak jak je to u vás? Ráda si počtu, protože mi bylo vyčteno, že to NENÍ normální, jak se chovám. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
12.1.13 20:08

Já myslím, že jsi úplně normální ;) A co to zkusit naopak - zjevit se tam i s dětma, odložit jí je tam nebo tak něco? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
12.1.13 20:09

K nám teda nikdo nečekaně nejezdí a ani mě by nenapadlo u někoho jen tak zazvonit 8o
Nevím jak to má mamka daleko, ale co kdyby jste nebyli doma? Jí to není blbé když máte návštěvu?
Mě by tohle asi dost vadilo. Byla bych jí schopná ve dveřích říct, že teď se to nehodí, ať přijde jindy, když už není schopna zavolat.

• Citovat
  • Upravit
101710
12.1.13 20:11

Neřeš to :-) ona se časem odurazí :mrgreen: a pokračuj v nastoleném režimu, neb to že si její dcera ji nedává právo chodit bez ohlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
12.1.13 20:13

Naši volají, když k nám mají cestu a zvoní, i když mají klíče. EX tchána už jsem to naučila taky, ten teda klíče nemá :mrgreen:
Já si návštěvu u našich taky domlouvám dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
12.1.13 20:14

Myslím, že určitě máš právo na soukromí. K nám se babičky vždy nahlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
12.1.13 20:16

Je to složité a naprosto chápu, že tě to vytáčí. S mojí mamkou máme také konflikty, sice v jiné záležitosti, ale také jde o princip. Někdy to překousnu, někdy jí to drsně vyčtu, někdy brečím, snažím se jí to vysvětlit - výsledek ročního snažení? NULA - teda ne úplná. Sdělila mi, že mě špatně vychovala :zed: Ještě, že tchýňka je supr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
12.1.13 20:18

@zichisek Naprosto s tebou souhlasím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.13 20:21

No, mamka bydlí ve stejném městě, jako my, i když na opačném konci, není to daleko.

Ona mi vyčítá, že VŠUDE může bez ohlášení a k vlastní dceři ne. To je to, co mám pocit, že trošku nepochopila… :think: Že už to není jen její DCERA, ale hlavně manželka a matka své rodiny. :nevim:

S manželem jsme to dohodli takhle kdysi, že maminky poprosíme, aby se k nám hlásily předem, stačí blbá sms. Je mi to blbý i vůči manželovi, něco se domluví, tak se to má dodržet. Ona to bere tak, že ale tchýně je tchýně a ONA je ale matka… :?

Je to nepříjemné, ale co dělat. :nevim:
Nevýhoda taky je, že mamka je sama (ale ani nemá snahu někoho hledat..), tak mám někdy pocit, že se „nudí“. Že chlap by jí spíš plácl přes ruce, usměrnil…

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.13 20:22

Ale děkuju vám za odpovědi, opravdu moc! Potřebuju se prostě vykecat a tak nějak přesvědčit, že nejsem divná…

• Citovat
  • Upravit
642
12.1.13 20:23

Tak určitě jsi normální a trvej si na svém. :potlesk: Naše by teda nenapadlo přijet neohlášeně a to bydlí nedaleko, máma mi vždy píše smsku, nebo volá, jestli jsme doma a můžou dojet. ;) S tchánovci je to horší, ale to je tím, že bydlíme v jednom baráku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
12.1.13 20:24
@gabriela82 píše:
Já myslím, že jsi úplně normální ;) A co to zkusit naopak - zjevit se tam i s dětma, odložit jí je tam nebo tak něco? :mrgreen:

léčba šokem :palec: :palec:

moje máma za mou jezdí docela často, ale nikdy bez ohlášení - vždycky napíše nebo zavolá a když řeknu, že už mám program, tak se neurazí. Ani jako dětem k nám rodiče nevráželi do pokojíčku jen tak - vždycky zaklepali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.13 20:27

Ver ze nejsi sama. U nas tchyne jeste ok, ale jeji máma-babička, ta všude chodí s dědou jako duchové, nikdy netukaji, nezvoni, najednou jsou uprostřed obýváku, nebo berou za kliku u ložnice. u tchyne si na to zvykla ale me to pekne stve, a to nechci byt sprosta. chodi takhle i dvakrat za den, cekame rodinu, to k nam pujde asi vickrat za den.moc se bojim ze kdyz uspim deti, budj si chtit odpocinout, tak prijdou. u domu mame dva vchody, jeden od silnice, ten se zamyka, druhy je ze dvora na zahradu, ten prece nebudu zamykat. desim se to co bude na jare. nemuzu doma ani probehnout z koupelny naha doloznice, oni se vzdy zjevi potichu a pak neco jsdm vam prinesla, nebo jdu se zepta zda neco nepotrebujete, chce se mi kricet, jo potrebuju klid, tak sem nelezte. jinak je mam rada, jsou hodny, ale desne natvrdly neno jim toholt prijde normalni. muzkej rika, tak se zamkni uplne, jenze to bude hned zhabit mobilkde zw jsme, ze je u nas, ver ze te chapu a udelalas dobre.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.13 20:30

Omlouvam se za chyby, pisu z mobilu

• Citovat
  • Upravit
1040
12.1.13 20:33

Když se mi narodila dcera, tak tchýně, co bydlí s námi v rodinné domě, pravidelně denně chodila na neohlášené návštěvy. Taky mi to časem přišlo otravné, protože jsem se jí kolikrát lekla! Ona přicházela potichu, aby nerušila, co kdybych kojila nebo co kdybychom spaly… No tak přišla jako duch a když zjistila, že nespíme tak se dala do řeči… Bylo to tenkrát sice o nervy, ale naštěstí ji to pak přešlo. Snažila jsem se jí nic nevyčítat, přece jen to je hodná tchýně a když jsem byla po porodu, tak nám i 14 dní vařila a nosila obědy. Některé nepříjemné věci se musí překousnout, když už ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová