Tchyne, ozvete se!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
20.12.07 20:31

Anonymni tak to je vazne sila, cloveka by nenapadlo, jak muze byt obcas nekdo nezdrave zvidavy. Pravda, kamaradka mi taky jednou hlasila - „tak uz jsem si te nasla, jsi ta Handulinka vid?“, tak me to taky trochu dostalo. A po vytisteni vsech prispevku ma kdokoli docela dobry obrazek o dotycne pisatelce, brrr

A co se tyce tchyne - rekla by o me, ze jsem uplne blba, a pritom ja jsem docela sympaticka holka a s kazdym vyjdu - jen s ni se holt od svatby nejsem schopna bavit… :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
20.12.07 20:55

No holky, to je sice na jinou diskusi, ale myslím, že si skoro nikdo neuvědomuje, že je to veřejný server.
Ono je těch případů, kdy si někdo někoho našel víc. Už se to tu mockrát řešilo. Kdysi si mě taky našlo pár lidí, dneska jsem tu pod jiným jménem.
 Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
20.12.07 21:31

Moje tchýně sice není úplně moje krevní skupina a já její, ale díky za ní. Je to totiž milující babička, která sice nesouhlasí vždy s mým názorem, ale dodržuje ho. A moje třeba mamka ne. A jednou týdně u tchánů Vítek spí a já se vyspím a fakt se navzájem užívají. A vůbec máme jisté hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
21.12.07 11:28

Tak, koukám, že jsme se tady sešly a vylily své trápení s tchýněma :lol: Asi sem opravdu žádná nechodí a nebo jen za účelem…
Anonymní - několikrát mě to taky napadlo, ale říkám zde pravdu a pokud se to tchýni nelíbí, tak by se mohla aspoň snažit změnit :twisted: Je mi jasný, že to nehrozí, takže nadávat budu dál…
S dodržováním nějakých pravidel problémy s tchýní nemám, páč malého ještě sama nehlídala, ani nevozila a viděla ho tak 6× :roll: :( (Bydlí od nás asi tak 40 minut chůze) Prostě neužila si vlastní děti, tak u vnočete to měnit nebude. Aspoň ne u toho našeho, u manželové ségry je to jinak, ale to řešit nebudu…
Malej má úžasnou babičku v mojí mamce a to je hlavní :wink: Bohužel tatínek nám nedávno zemřel, tak dědeček mu asi chybět bude, i když mu o něm vyprávíme pořád :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
21.12.07 13:35

Mohla bych sem poslat tu svojí, ale asi radši ne, protože to by byl konec všeho. Její názor by byl, že hlavně nic řešit nebude, vyříkávat si nemá cenu a ať si to děláme jak chceme, když si myslíme, že to víme líp. Prostě ona je ten typ, co si stěžuje, ale rozhodně nechce nic řešit ani měnit ani cokoli jinýho aktivně dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
21.12.07 14:06

Sice se diskuze presunula trochu jinam, ale nava. Vite, jak moji tvhanovci ziskavaji informace? Na nas se ptaji meho svagra a svagrove a nas se ptaji, co se deje u svagrove. Ale my je posilame k tomu koho se to tyka, at jim to renou sami, jestli budou chtit:-)Oni jsou vubec na vse oklikou, nic nereknou na rovinu a to mi vadi. A kdyz uz jim chci nejake inforamce poskytnout, treba co noveho umi jejich vnoucek tak me neposlouchaji, zacnou mluvit o sobe…takze to doslo tam, ze uz nemam chut jim nic rikat, kdyz poslouchaji jen sebe…A pak kdyz se sejdou se sirsi rodinou, tak jim tchyne vyklada smysleniny, treba ze malej umi rikat baba a deda,ale mama a tata ne…hadejte jak je to spravne?:-) A me to nasira, i kdyz je to blbost a mohlo by mi to byt jednou. Jenze tech malejch blbosti se nabaluje moc a ja uz fakt nejsem schopna komunikovat s tchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
22.12.07 13:18

Já mám tchýni 500km daleko,vídáme se 2× do roka a vycházíme spolu skvěle :D Nevím,jak by to vypadalo,kdybychom bydleli blíž,ale letos v létě jsem u nich s malou strávila měsíc v kuse a až na malou ponorku ke konci to bylo super.Je hodně tolerantní a já si to o sobě myslím taky,takže nám to klapalo.Pokud by nebydlela se mnou přímo v bytě,tak by to určitě bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkaM
5.2.10 18:43

Já jsem tchyně

Nejprve musím napsat, že jsem 40 let vdaná a mám moc hodnou a chápavou tchyni /říkám jí maminko/. Vážím si ji a nikdy bych neřekla nic špatného. O to více mě mrzí vztah mé snachy ke mně. Se synem jsou již 12 let,zprvu jsme spolu vycházely tak nějak, vše se zhoršilo, když jsme odmítli hlídat dvě školní děti, když rodice jezdili na dovolenou /Male Divy, Austrálie, Madagaskar apod./, pak jsem si to pošpatnila, že jsem odmítla dělat to, co ona chtěla a bylo to!!!!! Pak jsme si „dovolili“ s manželem prodat naši chalupu, na které jsme bydleli 5 pět. Chtěli jsme se vrátit zpět do města. Syn, který nám měl pomoci se stěhováním, nakonec odmítl, protože jeho manželka ten prodej „špatně“ nese. No a od té doby moje snacha zná pouze mého manžela a moji přítomnost ignoruje. Snaží se vyvíjet takový víceméně malý nebo velký psychický teror. Např.hovoří pouze k mému manželovi, nebo do jiných míst než jsem já.
K vánocům dostávám knihy z „levných“ výprodejů apod. Tak co vy všichni na to?
Myslela jsem si, že ji to přejde, vůbec nereaguji, zkouším se bavit, ale žádná odezva. Takže je to čím dál horší. Máme dvě vnoučata, můj manžel se bojí, že nám je nepůjčí a tak oba mlčíme a trápíme se. M.

• Citovat
  • Upravit
karinak
9.2.10 00:15

Marko, tak tvůj vztah s tvoji snachou mě moc mrzí, ale netrap se kvůli tomu. Tady jde vidět, že chyba může být i na straně snachy. My tady nadáváme, jaké jsou naše tchýne fůrie, ale už si nepřiznáme, že i my nejsme bez viny. Já jsem taky dost náladová a někdy mi na tchýni vadí i maličkosti a úplně zbytečně, páč ona to se mnou taky nemá moc lehké. Možná by stačilo , abychom se i my snažily trošku více a byly více tolerantnější. Vždyt nám vychovaly naše skvělé manžely, tak se snad nemusím tolik bát o naše děti.Nepřihlášená Karin

• Citovat
  • Upravit
5429
9.2.10 01:02
karinak píše:
Možná by stačilo , abychom se i my snažily trošku více a byly více tolerantnější. Vždyt nám vychovaly naše skvělé manžely, tak se snad nemusím tolik bát o naše děti.Nepřihlášená Karin

No právě já mám ten názor,že manžela vychovala špatně-nesamostatnost,skáče kolem něj a on pak čeká že to budu dělat taky-to se ale nedočká :mrgreen: :mrgreen:
Ona je hodně náladová,někdy je úplně v pohodě,někdy na jsem z ní :zed: :zed:
Je fakt že se docela poslední dobou snaží.
A taky jí musím pochválit(abych jenom nehanila)do ničeho mi nekecá-hlavně co se týká vnoučete!!!
Je někdy hrozná,ale ve srovnání s ostatními tchýněmi je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkaM@seznam.cz
9.2.10 08:27

Já jsem tchyně

Moc děkuji za váš názor, vím, že záleží jen na nás, na naši toleranci, pochopení a lásce. Ještě jednou děkuji a zdravím všechny snachy a tchyně. M.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová