Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Napsali jsme toho uz hodne o tchynich, rada bych znala nazor nektere z nich, jak to vidi z jejich strany, jak se vlastne chovame my, snachy, k nim. Ja bych se teda za snachu nechtela:-( Ale taky si myslim, ze mit jinou tchyni, tak se chovam jinak, snazila jsem s ni vychazet,ale posledni dobou na to kaslu, protoze je proste nenapravitelna. Nekolikrat ji rikame, nedavejte malymu prosle mlsky a opet dostane na Mikulase papani s datem trvanlivosti do cervna. Rikame : malej nemuze cocku, opet uvari cocku, kdyz k nim jdeme 2× za rok na obed. Nemluve o tom, ze si priserne vymysli, manzel i tchan to vi taky, ale na rozdil ode me vetsinou mlci, takze hadejte, koho asi nema rada? tak se, tchynky, prosim ozvete, jestli sem nektera zavitate, jak to vidite vy, v cem bychom se treba mohly snazit my, snachy, co delame spatne my? Diky
Jé, to jsi založila hezký téma, jsem zvědavá, jestli se nějaká ozve, já tchýně teda ještě nejsem
ale čekám, jaký bude ohlas z druhýho břehu
Ahojky, Amy, máš pravdu, je to fakt pěkný téma
Nahledě na to, že by mě tento pohled taky zajímal. Mám pocit, že neznám žádnou spokojenou snachu v okolí
Tak, tchýně, pište! ![]()
Jo tak to by mě taky zajímalo
. I když já si troufám tvrdit, že moje tchýně by chtěla abych víc uklízela - přinejmenším jako ona, abych po chlapovi nic nechtěla, abych s ní ve všem souhlasila hlavně co se týče našeho syna
.
No ale zas mám stíženou situaci tím, že jsem už 3 partnerka přítele se kterou žije … a ta předešlá byla určo lepší než já a bylo by nejlépe kdybych byla snad i jako ona :-/
Tak teda ja musim říct, že jsem měla (skoro) tchýně dvě a obě v pohodě …ta první mě měla ráda, byla na mě moc hodná, dokonce mi i chybí
…a druhá je taky moc fajn …
ale já ještě nemám děti …tak to je pak jiná ![]()
Hmmm, mě by spíš zajímalo, jakou náhodou zabloudí tchýně na maminkovský a těhotenský server…
Ledaže tady každá tu svoji povinně naženeme… ![]()
Noggie píše:
Hmmm, mě by spíš zajímalo, jakou náhodou zabloudí tchýně na maminkovský a těhotenský server…Ledaže tady každá tu svoji povinně naženeme…
Dobrý že by těhotná tchýně?
![]()
čertík-bertík píše:Noggie píše:Dobrý že by těhotná tchýně?
Hmmm, mě by spíš zajímalo, jakou náhodou zabloudí tchýně na maminkovský a těhotenský server…Ledaže tady každá tu svoji povinně naženeme…
![]()
Proboha, NE!
Tak moje tchýně je super a já sjem samo taky skvělá snacha.
Ale víte co tedy mám za poznatek? I podle toho co vidím okolo sebe - hodně, opravdu hodně záleží na chlapovi. Takže cokoli by udělala, a ona moc nedělá, chlap ji okamžitě upozorní, že tohle nee… Rozhodně nemlčí, a je to fajn:-)
Jo, a ona ho respektuje (vlastně asi „musí“)
Naprosto souhlasim, ze zalezi na chlapovi. Muj manzel na moji mamu neda dopustit (myslim, ze by pro nej byla lepsi manzelka nez ja
), ale muj bracha je desnej srab - boji se mami i manzelky a vysledek je, ze moje mama je desna nenavidena tchyne, zla, lze, blazen a neumi ani vozit kocar. Me vychovala obe moje deti, ktere ji milujou a bez ni bych to nezvladla. Svagrova je asi magor. Ale chyba je na strane brachy, ktery nekomunikuje a ze strachu pos.. co se da.
Ja s tchyni vychazim, moc casto se nevidime a pokud s necim nesouhlasim, tak to radeji neresim. Jeden den v mesici to preziju ja i deti.
Bubina
Taky by me zajimalo, jak casto sem zabloudi nejak tchyne, zatim to nevypada.. Vite ale o nejakym serveru specialne pro tchyne?:-) Ja ne. Zkuste napsat i vy, snachy, jestli jste treba mely se svoji tchyni rozumnou rozpravu a jak by se podle ni daly vzajemne vztahy zlepsit.
Tak takovou radu bych taky potřebovala. Ále vlastně ne, já ji už prdím ![]()
Asi před čtyřmi lety sem jedna babička chodila. Měla tu dvě dcery a ty psaly o vnoučatech a ona psala taky. Byly v jednom děníčku, to se ještě psaly jen deníčky. Ale odešly tuším na BC.
Jinak, já jsem teda ráda, že sem tchýně nechodí - teda doufám ![]()
Já mám úžasnou tchýni, hlavně je 423 km daleko!
Ráda ji pětkrát do roka vidím, ale po třech dnech ráda odjíždím/jsem ráda, že odjíždí.
Má svůj styl, má nás ráda, miluje naše děti a ony jí, ale má i své mouchy jako každý. Jsem velkorysá a tolerantní (jako jsme tady všechny), vyslechnu dobrou radu, zvážím, případně klidně a věcně předám vlastní názor.
Jediný „kámen úrazu“ je její syn, podle jejího názoru ho mám více přitlačit aby byl ambicióznější a to já tedy opravdu nehodlám, řekla jsem jí otevřeně, že špatně snáším, když „přitlačování“ někdo zkouší na mně a sama to rozhodně dělat nebudu, akceptovala to.
Tchýně a snacha se nemusejí vzájemně milovat, je ale dobře, když se respektují a podle toho se chovají.
Mám ale taky obavy, že na tyto stránky nějaká žádná skutečná tchýně nedorazí…
Bára
Milé dámy, aby jste se nedivili co se týče koukání na náš maminkovský a těhulkovský server-moje tchýně v tomhle asi vede, ale díky její zvědavosti a podlosti jistých členů rodiny, kteří rádi a vehementně při první příležitosti konfliktu upozornili na to, že jsem si občas vylila srdíčko zde na e.mimi si mě našla a zkonfiskovala všechny moje příspěvky, pak si je pěkně vytiskla a před nastoupenou jednotkou mi mooc hezky vyčinila…
Momentálně se spolu nebavíme, nestýkáme, manžel jezdí na návštěvy s dítkem sám a protože jsem tvor od přírody přizpůsobivý, nevadí mi to, neb mám klid doma na odpočinek..
Nicméně jestliže už se někdo odhodlá k tomu, že vleze jiným do soukromý, měl by očekávat a dokázat přijmout fakt, že ne vše, co se o něm napíše je příjemné a zkusit taky ten pohled z druhé strany. Jenže jestliže si myslíme, že jenom my a my máme tu pravdu, prostě dubové palice, tak pak je to holt těžký..
Krom toho bych ráda napsala, že její nálety na e.mimi mi poměrně zkomplikovali i partnerský život a protože jsem holka hodná, varuji všechny, které doufají v anonymitu tohoto serveru (a já v něj doufám pořád, jenom nepíšu nic osobního), aby si dávali pozor i na všímavé a zvídavé švagrové..Toť asi vše a těším se na to vyjádření „druhé“ strany..