Tchyne, ozvete se!

46
20.12.07 13:07

Tchyne, ozvete se!

Napsali jsme toho uz hodne o tchynich, rada bych znala nazor nektere z nich, jak to vidi z jejich strany, jak se vlastne chovame my, snachy, k nim. Ja bych se teda za snachu nechtela:-( Ale taky si myslim, ze mit jinou tchyni, tak se chovam jinak, snazila jsem s ni vychazet,ale posledni dobou na to kaslu, protoze je proste nenapravitelna. Nekolikrat ji rikame, nedavejte malymu prosle mlsky a opet dostane na Mikulase papani s datem trvanlivosti do cervna. Rikame : malej nemuze cocku, opet uvari cocku, kdyz k nim jdeme 2× za rok na obed. Nemluve o tom, ze si priserne vymysli, manzel i tchan to vi taky, ale na rozdil ode me vetsinou mlci, takze hadejte, koho asi nema rada? tak se, tchynky, prosim ozvete, jestli sem nektera zavitate, jak to vidite vy, v cem bychom se treba mohly snazit my, snachy, co delame spatne my? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6597
20.12.07 13:09

Jé, to jsi založila hezký téma, jsem zvědavá, jestli se nějaká ozve, já tchýně teda ještě nejsem :lol: :lol: ale čekám, jaký bude ohlas z druhýho břehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
20.12.07 15:22

Ahojky, Amy, máš pravdu, je to fakt pěkný téma :D Nahledě na to, že by mě tento pohled taky zajímal. Mám pocit, že neznám žádnou spokojenou snachu v okolí 8O :lol: Tak, tchýně, pište! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
20.12.07 15:28

Jo tak to by mě taky zajímalo :-). I když já si troufám tvrdit, že moje tchýně by chtěla abych víc uklízela - přinejmenším jako ona, abych po chlapovi nic nechtěla, abych s ní ve všem souhlasila hlavně co se týče našeho syna :roll: .
No ale zas mám stíženou situaci tím, že jsem už 3 partnerka přítele se kterou žije … a ta předešlá byla určo lepší než já a bylo by nejlépe kdybych byla snad i jako ona :-/

• Citovat
  • Upravit
4220
20.12.07 16:26

Tak teda ja musim říct, že jsem měla (skoro) tchýně dvě a obě v pohodě …ta první mě měla ráda, byla na mě moc hodná, dokonce mi i chybí :-( …a druhá je taky moc fajn …
ale já ještě nemám děti …tak to je pak jiná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
20.12.07 16:31

Hmmm, mě by spíš zajímalo, jakou náhodou zabloudí tchýně na maminkovský a těhotenský server… 8O Ledaže tady každá tu svoji povinně naženeme… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.07 16:47
Noggie píše:
Hmmm, mě by spíš zajímalo, jakou náhodou zabloudí tchýně na maminkovský a těhotenský server… 8O Ledaže tady každá tu svoji povinně naženeme… :wink:

Dobrý že by těhotná tchýně? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
20.12.07 16:56
čertík-bertík píše:
Noggie píše:
Dobrý že by těhotná tchýně? :lol: :lol:

Proboha, NE!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
20.12.07 17:08

Tak moje tchýně je super a já sjem samo taky skvělá snacha.

Ale víte co tedy mám za poznatek? I podle toho co vidím okolo sebe - hodně, opravdu hodně záleží na chlapovi. Takže cokoli by udělala, a ona moc nedělá, chlap ji okamžitě upozorní, že tohle nee… Rozhodně nemlčí, a je to fajn:-)
Jo, a ona ho respektuje (vlastně asi „musí“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
20.12.07 17:47

Naprosto souhlasim, ze zalezi na chlapovi. Muj manzel na moji mamu neda dopustit (myslim, ze by pro nej byla lepsi manzelka nez ja :D ), ale muj bracha je desnej srab - boji se mami i manzelky a vysledek je, ze moje mama je desna nenavidena tchyne, zla, lze, blazen a neumi ani vozit kocar. Me vychovala obe moje deti, ktere ji milujou a bez ni bych to nezvladla. Svagrova je asi magor. Ale chyba je na strane brachy, ktery nekomunikuje a ze strachu pos.. co se da.

Ja s tchyni vychazim, moc casto se nevidime a pokud s necim nesouhlasim, tak to radeji neresim. Jeden den v mesici to preziju ja i deti.

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.12.07 18:29

Taky by me zajimalo, jak casto sem zabloudi nejak tchyne, zatim to nevypada.. Vite ale o nejakym serveru specialne pro tchyne?:-) Ja ne. Zkuste napsat i vy, snachy, jestli jste treba mely se svoji tchyni rozumnou rozpravu a jak by se podle ni daly vzajemne vztahy zlepsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
20.12.07 18:44

Tak takovou radu bych taky potřebovala. Ále vlastně ne, já ji už prdím :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
20.12.07 18:57

Asi před čtyřmi lety sem jedna babička chodila. Měla tu dvě dcery a ty psaly o vnoučatech a ona psala taky. Byly v jednom děníčku, to se ještě psaly jen deníčky. Ale odešly tuším na BC.
Jinak, já jsem teda ráda, že sem tchýně nechodí - teda doufám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
20.12.07 19:10

Já mám úžasnou tchýni, hlavně je 423 km daleko!
Ráda ji pětkrát do roka vidím, ale po třech dnech ráda odjíždím/jsem ráda, že odjíždí.
Má svůj styl, má nás ráda, miluje naše děti a ony jí, ale má i své mouchy jako každý. Jsem velkorysá a tolerantní (jako jsme tady všechny), vyslechnu dobrou radu, zvážím, případně klidně a věcně předám vlastní názor.
Jediný „kámen úrazu“ je její syn, podle jejího názoru ho mám více přitlačit aby byl ambicióznější a to já tedy opravdu nehodlám, řekla jsem jí otevřeně, že špatně snáším, když „přitlačování“ někdo zkouší na mně a sama to rozhodně dělat nebudu, akceptovala to.
Tchýně a snacha se nemusejí vzájemně milovat, je ale dobře, když se respektují a podle toho se chovají.
Mám ale taky obavy, že na tyto stránky nějaká žádná skutečná tchýně nedorazí…
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.12.07 20:17

Milé dámy, aby jste se nedivili co se týče koukání na náš maminkovský a těhulkovský server-moje tchýně v tomhle asi vede, ale díky její zvědavosti a podlosti jistých členů rodiny, kteří rádi a vehementně při první příležitosti konfliktu upozornili na to, že jsem si občas vylila srdíčko zde na e.mimi si mě našla a zkonfiskovala všechny moje příspěvky, pak si je pěkně vytiskla a před nastoupenou jednotkou mi mooc hezky vyčinila…
Momentálně se spolu nebavíme, nestýkáme, manžel jezdí na návštěvy s dítkem sám a protože jsem tvor od přírody přizpůsobivý, nevadí mi to, neb mám klid doma na odpočinek..
Nicméně jestliže už se někdo odhodlá k tomu, že vleze jiným do soukromý, měl by očekávat a dokázat přijmout fakt, že ne vše, co se o něm napíše je příjemné a zkusit taky ten pohled z druhé strany. Jenže jestliže si myslíme, že jenom my a my máme tu pravdu, prostě dubové palice, tak pak je to holt těžký..
Krom toho bych ráda napsala, že její nálety na e.mimi mi poměrně zkomplikovali i partnerský život a protože jsem holka hodná, varuji všechny, které doufají v anonymitu tohoto serveru (a já v něj doufám pořád, jenom nepíšu nic osobního), aby si dávali pozor i na všímavé a zvídavé švagrové..Toť asi vše a těším se na to vyjádření „druhé“ strany..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová