Tchýně, pes a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8921
15.11.14 23:52

Hmmm, tak me se to stat nemuze ;) tchyne nema psa a vychazime spolu perfektne, coz bych prala i tobe. Kopes kolem sebe a odmitas prijmout opravnenou kritiku.
Rad se ti tu dostalo mnoho, kdyz se te tu nekdo na neco v klidu zeptal, neodpovedela jsi. Misto toho porad pises, jak neco nejde.
Muzes tedy odpovedet na otazku, jake reseni situace by sis predstavovala ty? A co proto vlastne chces udelat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
15.11.14 23:57

Ok, mozna nepujcila, ale chtela pujcit, ostatne z tech prispevku neni zrejme, jestli jste si ty penize pujcili od ni nebo nekde jinde. Tchana mas udajne bezvadneho, co se zkusit domluvit s nim, at ji nejak domluvi? To uz je asi posledni reseni, co me napada.
A jako sorry, mas tu minimalne dve diskuze, kde si na tchyni stezujes, jak je zla a pomlouvacna, holky ti tu radi, co s tim udelat a porad ti to neni dost dobry :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
16.11.14 00:00

Jo, napsala jsi, ze si promluvite…a o par prispevku predtim jsi psala, ze jste o tom uz mluvili a na tchyni to neplati a asi delas neco spatne…
Uprimne (a to myslim fakt vazne) ti preju, at se nejak dohodnete, aby jste mely obe dve klid.
A holt, kdyz si chci o cemkoliv udelat obrazek, tak hledam informace ;)
Co ten tchan, ten nepomuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
16.11.14 00:02

A jeste malickost, kde jsi vycetla, ze mam radost z toho, ze mas problemy s tchyni? Me je to uplne fuk ;) Ja naopak druhym nepreji nic spatneho na rozdil od tebe ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
16.11.14 08:27

Takže za a. tchyni bych slušně bez emocí řekla, ze pokud do dnešního dne není schopna svého psa usměrnit. Tak ať na návštěvu chodí bez něho a tečka.
Za b. přestala bych řešit tchyni, stejně ji nezměníš. Ať si pomlouvá pokud ji to dělá dobře. Za c. zamyslela bych se nad svým psem. Vzít ho 1 krát denně na hodku a půl ven, není vůbec žádnej problém. To stejný naučit psa na vodítku chodit u kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.11.14 10:25

Tchýnin pes nám taky vyjel několikrát po dětech, pomohlo nes.rat se s tím. Odmítli jsme k nim jezdit, pokud nebude po dobu návštěvy pes v jiné místnosti. Sice dlouho prskala, nakonec pochopila a psa si hlídaj. To, že si jí pozveš domů i se psem je tvá blbost, tchýně u tebe není dva dny, aby pes nevydržel tu chvíli doma sám. Naši chlupáči mají taky přísnější pravidla, než ve většině domácností, ale aspoň vědí, kde mají své místo a co si můžou, resp. nemůžou dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
20.11.14 15:09

Tchýně pejskařka = tragédie.. Když vidim důchodce co šišlá na svýho čokla a přenáší ho na vycházce v náručí, aby si náhodou neušpinil packy, apod. tak s emi zvedá kufr..

Jako napřed před tebou musím smeknout, že máš zlatý nervy. Pokud by mi tchýně vzala dečku pro mimčo (nebo hračky) a dala jí svýmu smradlavýmu psovi, jede z bytu i s čoklem jak cukrář a v životě tam se psem už nepáchne. Evidentně tě nemá ráda a dělá všechno pro to, abys vypadala jako ty ta zlá… (viděla jsi komedii s Jen Lopez - příšerná tchýně? koukni na to.. podle popisu mi ji hrozně připomíná)

Za 1. jak píšeš - tvuj pes to vidí, je na něco naučenej a určitě ho to mrzí, že nějakej cizí pes může co on nesmí. A za 2. psi mají všelijaký parazity atd. a fakt by mě vytáčelo pokud by si někdo nemyl ruce a sahal mi na mimino, podával mu jídlo atd…

Prostě tvůj přístup je naprosto normální. Psa máš evidentně super vycvičeného, buď za něj ráda. Když se bavíš s člověkem, kterej psům rozumí, sám řekne, že psovi se musí dát jasný mantinely a není dobrý, když muže všechno - stane se z něj normální s*áč, žádnej nejlepší přítel člověka.

S tchýní bych si nejprve o samotě promluvila a naprosto v klidu jí řekla, jak to máš, a že se ti její přístup nelíbí, že s ní chceš mít dobrej vztah, ale takhle to nepujde, ať řekne narovinu, jestli jí záleží víc na vnukovi nebo na psovi a jestli má s tebou nějakej problém. Předpokládám, že řekne že vnuka. Tak jí řekni, že se ti to dle jejího chování nezdá, že máš opačný pocit, a že ti je její chování hrozně líto a třeba se taky rozbreč (použij její zbraně) a že bys strašně ráda, aby syn měl super rodinu a bla bla. Pokud se jí nerozsvítí a nezmění přístup, je na řadě už ostřejší řešení…

Tchýni bych normálně seřvala (zachovala klid a rozumně ale důrazně ji vysvětlila), co to tu hraje za komedii (normálně takhle natvrdo, upřímně, uvidíš jak jí spadne brada, protoze tim uhodis hrebicek na hlavičku)… A ideálně před mužem (pokud teda sdílí tvuj nazor).

Jako je to asi blbá situace, ale je to tvoje domácnost a MUSÍ respektovat tvý pravidla. Bez debat. Jejímu psovi bych absolutně zakázala tam chodit, s důvodem, že vyjíždí po malým. Jeho zdraví přece nebudeš riskovat kvuli rozmazlenýmu psovi ne?

Pravděpodobně se urazí nebo tak něco a nebude k vám chtít chodit - to bych brala jako vítězství… Pokud nezabere plán A, tchýně tim dokáže, že je totálně vymaštěná a zlá babizna a takovou megeru snad nepotřebuješ vídat, ne?

Každopádně přeji hodně štěstí!! Nezávidim ti to, ale musí tě respektovat, musí si uvědomit, že je už stará a kolem ní se svět netočí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
21.11.14 04:29

Tady si dost protiřečíš… vecpat malého psa na vodítko je zrovna minimální problém a ano, právěže si všichni tady uvědomují, co je to za zodpovědnost, zrovna pes.

Cítíš se na výchovu psa sama a omlouváš tím to, že ho málo venčíš, ale uvědomuješ si doufám, že pokud se zvlášť s manželem neshodnete na výchově psa, tak s dítětem to bude ještě horší problém… možná by stálo za to vzít život do svých rukou a začít žít, ne se jen plácat podle toho, kam tě to zrovna odfoukne…

P. S.: A taky fakt nevím co to bylo za „odborníky“… vyhledala bych určitě nějakou lepší pomoc, tvůj pes není ani zdaleka tak problematický ;)

@Verca1990 píše:
No, já psa nikdy nechtěla. První jsem se vždy chtěla naplno věnovat dětem, potom psovi. A když, tak pořádnýho psa, ne povaleče. Jenže za všechno můžu já. Tady si spousta lidí neuvědomuje, že pes je závazek na několik let a člověk se mu musí věnovat. Tohle já u pejskařů respektuji, jenže oni nerespektují mě! První děti, potom psa. Tím končím, teď už bohužel nic nenadělám. :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
22.11.14 05:00

Které nevíte o zvířatech nic? To mě fakt pobavilo :D :D ale je fajn, že máš telepatické schopnosti, že víš o mě a o ostatních všechno, blbý jen je, že ses moc netrefila. Chtěla jsi poradit, ale radu jsi dostala stejně jako pohled zvenčí, že tvá situace rozhodně není v pořádku ač si neustále namlouváš opak. Pokud považuješ za nesmysl to, že nejsi schopna ve své rodině nastolit pořádek, tak je mi tě líto, ale váźně… chceš něco vyčíst tchýni a přitom máš doma myslím vážnější problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
22.11.14 05:11
@Verca1990 píše:
No tak to nevim, jsi kinolg? My ho tu meli a rozhodne mluvim ze zkusenosti, ze ho k tomuto nenaucis, proto v tomto rozhovoru pisi, nesud..:) Za ten zbytek jsem uz napsala, ze dekuji.. :lol:

A sorry, tohle je hovadina. Pokud se někdo prezentoval jako kynolog a tvrdil, že nějakého psa, natož 5kg něco nenaučíš (zvlášť něco jako použitelné chození na vodítku), tak to není kynolog. KAŽDÝ pes jde vycvičit a přecvičit aspoň v rámci snesitelné meze. Nehledě na to, že se prostě jen vymlouváš, jednou tvrdíš, že ti nějaký „kynolog“ řekl, že tvůj pes nejde vycvičit a podruhý zas tvrdíš, že to jen neděláš, protože se s manželem neshodnete na způsobu výchovy, což je mimochodem zrovna docela veliký problém. My máme zvířat docela hodně a různých, ale u všech platí, že se musíme shodnout na přístupu k tomu zvířeti a na výchově. Prostě neexistuje, že jeden něco dodržuje a druhý ne, rozhodně ne v základech. A to není o tom být superžena, netuším, proč to sem furt cpeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
22.11.14 05:28

Fakt nevím jakou máš zkušenost se psy nebo s jinými zvířaty, ale z tvých odpovědí tipuju, že ne příliš velikou, tak se zkus spíš zamyslet nad radami zkušenějších než kolem sebe kopat. Tvrdíš, že pak chceš velké plemeno, u kterého se o výchovu postaráš, ale vychovat velké plemeno je MNOHEM větší problém než malé a pokud nezvládáš 5kg, tak bych opravdu nad velkým ani neuvažovala. Ber to jako trénink, vychovat psa není sranda, ale se současným přístupem dopadneš tak, že budeš mít doma obludu, které se budeš bát, bude zavřená na jednom místě, takže bude o to víc neurotická a ty se budeš zas vymlouvat na to, že manžel nespolupracuje a že „kynolog“ ti řekl, že ten pes nejde vycvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
22.11.14 14:30
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie