Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, prosím, mohly byste mi poradit či se svěřit se svými zkušenostmi ohledně techniky měření bazální teploty? Konkrétně mám na mysli, jakým způsobem si zavádíte teploměr do pochvy a jak hluboko? Ležíte na zádech a máte pokrčené nohy? Nebo ležíte na boku? A vkládáte si teploměr pouze na kraj pochvy (tedy jen stříbrnou špičku teploměru) nebo si jej zavádíte hlouběji téměř až k displeji teploměru? Všude jsem se dočetla pouze, že je možno měřit v pochvě nebo v ústech, ale nikde jsem se nedočetla, zda se má teploměr vložit mělce či hluboko… prosím, mohly byste mne poučit? Děkuji všem předem za Vaše názory.
![]()
Godaiva píše:
Ahoj holky, prosím, mohly byste mi poradit či se svěřit se svými zkušenostmi ohledně techniky měření bazální teploty? Konkrétně mám na mysli, jakým způsobem si zavádíte teploměr do pochvy a jak hluboko? Ležíte na zádech a máte pokrčené nohy? Nebo ležíte na boku? A vkládáte si teploměr pouze na kraj pochvy (tedy jen stříbrnou špičku teploměru) nebo si jej zavádíte hlouběji téměř až k displeji teploměru? Všude jsem se dočetla pouze, že je možno měřit v pochvě nebo v ústech, ale nikde jsem se nedočetla, zda se má teploměr vložit mělce či hluboko… prosím, mohly byste mne poučit? Děkuji všem předem za Vaše názory.![]()
Zdravím ![]()
Tak á měřím vleže s pokrčenýma nohama, a strkám ho tam až po ten displej
Hlavní je, aby si měřila pokaždé stejně, ta technika už je pak na tobě, jak je ti to pohodlné ![]()
Asi tak 5 cm hluboko a v takové poloze, aby ti to nebylo nepříjemné ![]()
http://merenibt.xf.cz/index2.html
Já jsem měřila vždycky ráno, hned po probuzení ani jsem se neodkrývala ani nešla na záchod..prostě teploměr připravený pod polštářem. Zaváděla jsem ho hlouběji, někdy po displej, někdy ani ne tolik a ležela jsem při tom na boku. ![]()
Taktéž v leže na zádech a pokrčeným nohama a taktéž si ho tam strkám až skoro po display ![]()
Všem moc děkuji za Vaše názory… tak já taky budu zavádět hlouběji…
Poslední dobou na boku, při kojení
což je teda opruz, ale jde to… Jinak asi tak těch 5 cm. Myslím, že stříbrná špička je málo
Tak ja merim kazde rano ve stejnou dobu hned po probuzeni.Ani nevstanu mam teplomer hned na nocnim stolku. Zavadim ho po display.
Mam uz druhy teplomer. Mela jsem prvni a ten mi po mesici odesel. On teda fungoval, meril a pipal ale display nefungoval. Bylo to tim ze jsem ho zavadela prilis hluboko a ten teplomer neni vodotestny
![]()
Takze ted si davam pozor aby byl jen po displey ani o kousicek dal.
já měřila v leže na zádech, zasunula až po displej, a pak dala nohy k sobě, nebo je i překřížila - prostě na pohodlí a dala si ještě pět minut šlofíka do druhého zazvonění telefonu ![]()
holky a jak to teda funguje narazila jsem na tuhle diskusi náhodou .Mam za sebou sice už tři porody posledni ze špatnym koncem tak se snažíme už pul roku o dalši mimi a pořád nic nemám stim vubec žádne zkušenosti vždy jsem zapadla nečekaně takže jsem to neřešila.
Dobré ráno všem, prosím o radu.Jsem 5 tydnu po revizi a potratu v 19tt. Nikdy jsem si BT neměřila a chtěla jsem zjistit jaké cykly přesně mám. Měřím v konečníku, každé ráno ve stejnou dobu ihned po probuzení ještě v posteli.Jde o to, že menstruaci mám již 6.den a od 1.dne je 37,3 kazdý den. Těhotenství na 100%vyloučeno. Vím, ze obvykle mívam kolem 36,5 standartni teplotu bez ohl.na cyklus. Nemocna se necitím. Jestli je to jiné tím potratem? Byl velký zánět placenty. Dekuji predem za rady.