Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ano…půl stupně..takže když má mimi 38,5 v konečníku, tak má teplotu 38
Neodečítá se nikde a u nikoho nic, v konečníku je normální teplota do 38 stupňů.
Odečítá se půl stupně v konečníku…
Jak jsi na to Raduš přišla že ne??? ![]()
Mě souvislosti s dotazem zajímá ,jak je to s bazální teplotou .Při jejím měření.
V konečníku se odečítá 0,5 stupně. Při měření BT se nic neodečítá.
Jestli jde o bazální teplotu, tak beru zpět…pochopila jsem to špatně, myslela jsem, že jde o měření teploty u dětí.....
Takhle nemám zkušenost
Misula.vdf píše:
Odečítá se půl stupně v konečníku…
Jak jsi na to Raduš přišla že ne???
Odečítá se proto, že teplota v konečníku je vyšší, tak asi aby se maminky hned neděsily
, ale když víš, kde je jaká teplota normální, tak nějaký odečítání nemusíš řešit. No a v zadečku je to do těch 38, v uchu též do 38, v podpaží je normální teplota do 37,3 a v puse do 37,5 stupně Celsia
. No a pokud bych měla hlásit teplotu doktorovi, tak mu to nahlásím též bez odečtů, on už si to přebere. ![]()
A holky do kdy se ta teplota odecita? Nekde ctu ze uz starsi kojenci a batolata tech 0,5 neodecitaji :-/ ale co to je starsi kojenec??
@Petusii píše:
A holky do kdy se ta teplota odecita? Nekde ctu ze uz starsi kojenci a batolata tech 0,5 neodecitaji :-/ ale co to je starsi kojenec??
já teda při měření v zadečku odečítám pořád a to je nám 20m.
Ahoj ,chtěla bych se zeptat.Asi jsem uplně blbá ,ale nevím si rady.Když se měří teplota v konečníku ,nebo v pochvě ,odečítá se tam něco jako kydž se měří dětem???