Tečou očistky jako blázen?

1108
5.1.17 10:52

Tak jako blázen netečou, alespon já to tak nemela…ten prvni den po porodu mi to prislo jako silnejsi menstruace a pak to pomalu sláblo, poporodní vložka to zachytila uplne v pohode.
U prvniho porodu jsem byla hodne nastrižena, potrhaná i vevnitr, takže to bylo horší naprosto ve všem-delalo mi problém sedet, jit na záchod, potom i sex hruuuza…u druheho porodu jsem byla nastrižená uplne minimálne, takže jsem hned druhý den po porodu naprosto normálne fungovala a nic mi nebylo. Hygiena stejná, proste umývat se musis tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16185
5.1.17 10:59

Kvůli jistotě jsem si kupovala ty největší velikosti poporodních vložek a v porodnici jsem sebou měla svoje jednorázové přebalovací podložky, které jsem si dávala pod zadek (bylo mi příjemnější při nehodě vyhodit podložku, než prosit sestru o čisté prádlo). Ale jak se tělo zbavuje přebytečné vody, stejně jsi na záchodě furt a měníš a měníš, a pokaždé jdeš i do sprchy. S nástřihem to je jen o trochu víc nepříjemné, ale hygiena stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16185
5.1.17 11:00
@Anonymní píše:
Celá se sprchovat 10× denně?!

Tak u nás v porodnici je wc a sprcha v jednom, takže jsem prostě hned z wc přešla tři kroky do sprchy, vyhrnula si noční košili a osprchovala spodek, a ano - i 10× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16185
5.1.17 11:01
@kvetinka.neznalka píše:
Musí se i bez nástřihu po každém čurání?!

Nemusí se asi nic, ale očistky smrdí a ten pocit čistoty mi teda za to stál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
5.1.17 11:03
@Anonymní píše:
Celá se sprchovat 10× denně?!

Proč celá, stejně je člověk v noční košili a pantoflích, tak akorát navíc zuje ty patofle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.1.17 11:08

@kvetinka.neznalka Ja v porodnici potrebovala první 3 dny tři vložky na sobě a to jsem byla po cisarich. Měnit často, hlavě během kojení se zavinuje děloha, tak to teklo fest.
A spravovala jsem se, kdykoliv to bylo možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
5.1.17 11:13

Pardon, ale ty dotazy mi přijdou úplně… :lol: :lol: :lol: :lol: sorry, ale pokud dotyčná není dobytek, nebude ji snad vadit častější sprcha intimních partií. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.1.17 11:23
@Anonymní píše:
Jak očistky zeslabit?

Nijak. V hlavě to mas v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
5.1.17 11:24
@kvetinka.neznalka píše:
Tečou očistky jako blázen? Jak to zachytí poporodní vložky? Když není nástřih, je snazší hygiena a nemusí být tak úzkostná?

Netečou jako blázen, ale sprcha je samozřejmost, v porodnicích kde jsem rodila já byla sprcha a wc v jedné místnosti u každého pokoje, takže jsem chodila na wc a rovnou do sprchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.1.17 11:24

Ja třeba mohla curat jen ve sprše, protoze jinak bych jecela bolesti. První týden ocistky tekly hodně, tak jsem holt často měnila vložky. Sprchu jsem měla v obou porodnicích na pokoji jak klasickou, tak malou u wc. Ona ta sprcha hodně uleví i od bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.1.17 11:29
@Anonymní píše:
Kdes rodila?

Nymburk a krč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
5.1.17 11:32

Tak v porodnici na to navíc člověk ten čas má. Drtivá většina novorozenců po porodu dospává, i pro ně je to mega výkon. Nevaříš tam, neuklízíš…takže proč si neopláchnout spodek po každém vécku :think: Hlavně si myslím, že ti to vyplyne, až to nastane. To by mě nenapadlo řešit předem. Jinak snažit se nějak potlačit odchod očistek je nesmysl, naopak se kontroluje, jestli odchází ze zdravotních důvodů. Já jsem ty první dny taky dávala klidně dvě až tři vložky naráz…a v nějaké míře mi vždy odcházely očistky po celé 6nedělí. To je holt život a je to banalita roti jiným okolnostem, které se s porodem pojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
5.1.17 11:57
@EvulinkaB18 píše:
Tak jako blázen netečou, alespon já to tak nemela…ten prvni den po porodu mi to prislo jako silnejsi menstruace a pak to pomalu sláblo, poporodní vložka to zachytila uplne v pohode.
U prvniho porodu jsem byla hodne nastrižena, potrhaná i vevnitr, takže to bylo horší naprosto ve všem-delalo mi problém sedet, jit na záchod, potom i sex hruuuza…u druheho porodu jsem byla nastrižená uplne minimálne, takže jsem hned druhý den po porodu naprosto normálne fungovala a nic mi nebylo. Hygiena stejná, proste umývat se musis tak jako tak.

Mně to teklo opravdu hodně, dokonce přes 2 vložky když jsem vstala z postele v den porodu a druhý den, tak to přímo teklo na zem, ale já mám obecně i silnou MS, takže žádné překvapení. 3. den už pohoda, ale zavinování dělohy u 3. a 4. porodu byla fakt chuťovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
5.1.17 12:06

Co to je proboha za dotazy 8o? zeslabit očistky??? jako proč - to neni jen tak nějáká menstruace to si to v sobě jako chceš nechat na další dítě? nebo jak, sprchovat se po každém wc - já byla po porodu vděčná za sprchu a klidně bych tak stála celý den - první dva dny jsem se jinak nevymočila než ve sprše, auvajsky auvajsky. :nevim: :nevim: nechápu tyto dotazy moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.17 12:11

Po porodu první den jsem byla párkrát a nehodou, protecena. teklo to dost. Pak to slablo. Jinak to nesmí smrdět. Já mela 10dnu po porodu a takove divne. Musela jsem na vyčištění. v děloze mi zůstal kus placenty.
Jinak nic opravdu neovlivnis, boli břicho, stahuje se děloha, podle toho, jak rychle se stahuje, jsou silne očistky. Dle mého názoru to už ted moc resis. Kup si v lékárně porodnicke vložky (ne normálním z drogerie ) a kalhotky jednorázové, ktere pak vyhodis.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100