Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,
u mě to třeba bylo tak, že jsme se o mimko začali snažit od 3.6. -od 10.6. do 12.6. jsem předčasně menstruovala, od 20.6. jsem začala zvracet, bylo mi zle a test stále ukazoval jen /.....ještě 9.7. ukázal jen /…a 10.7., když jsem očekávala MS, tam najednou byly // …takže i když jsem byla těhotná, test ukazoval, že nejsem - ale bylo to úplně zkraje, kdy je ta hladina HCG podle mě ještě hodně nízká…ovšem v 16.týdnu už by to test měl 100% ukázat - zašla bych určitě k MUDře.....
delala jsem si Mamatest (jsou tam dve tycky v baleni asi za 35,– a da se delat behem dne) cca v 5-6tt a tlustice tam byla driv nez kontrolni carka. Dr. mi tehu potvrdila, akorat si neni jista starim (dlouhe MS cykly, takze jdu pristi tyden opet na UTZ). U drazsich testu s vetsi citlivosti HCG typu ClearBlue bych rekla, ze tam je 100pro vysledek hned.
Tipla bych si, ze se vyrobci proste jisti, pac prasteni Americani by byli schopni se soudit o financni odskodneni za zpusobenou moralni ujmu pri pripadnem zjisteni/nezjisteni tehotenstvi…
Sunnyside píše:Siolenko
Test může být falešně pozitivní, když máš krátce před MS, prý je to normální - hormony.
aha,díky,už jsem si myslela,že jsem jakási divná
![]()
Takže test může být falešně pozitivní i krátce po tom, co má MS přijít?
A.