Těhotenská dermatitida

Andulinečka
3.12.10 18:48

Těhotenská dermatitida

Ahojte všichni.Chtělajsem se zeptat,jestli měl někdo z vás něco podobného.Asi v 37.týdnu jsem se začala drbat a svědilo mě celé tělo,naskákaly strašné pupínky po poškrabání ihned jsem jela na pohotovost,kde mě hospitalizovaly v porodnici a v 38.tt vyvolaly porod.Od porodu svědění přetrvává je to neúnosné,svědí celé tělo,jakoby v něm lezlo plno mravenečků-nevím jak to přirovnat,nejvíc mě svědí břicho,a podpaží,krk a semtam i nohy.Píchají mi na kožním kortikoidy a vyrážka-pupínky tedy ustoupily ale to svědění je pořád,nedá se to kolikrát ani vydržet,nezabírají ani mastičky nic. :cry: Prostě mravenčí celé tělo pokaždé někde jinde.Dělaly testy a vše je v pořádku,jen mě trápí kdy to všechno přejde.Proto zakládám tuto diskuzi,jestli Vás někoho potkalo to samé?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jeza
3.12.10 21:18

Ahoj, ja jsem sice nicim takovym netrpela,ale co vim od kamaradky, tak tu vsechno v tehu svedilo a ve finale musela jit na cisare, protoze mela spatne jaterni testy. Ja mela prvni porod vyvolavanej kvuli spatnym jaternim testum a po porodu jsem mela pocit, ze se mi po sprchovani svlika cela kuze. Pri utirani rucnikem se mi zmolkovala kuze - nevim, jak to popsat. Jestli nemas udelane jaterni testy, zajdi si k obvodnimu a vydupej si je na nem, at jim nedelas pokusnyho kralika na koznim :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3034
3.12.10 22:07

Ahoj, já se ohodila u obou dětí, akorát že u prvního to bylo až kolem 28 týdne. Moje kožní mi na to dala antibiotika, mastičky (ale né plnou palbu jen nějakou namíchanou s menším obsahem kortikoidů) a zabralo to do týdne.
Teď při druhém těhu jsem se osypala už ve 12 týdnu, tak mi antibiotika nedala, jen opět mastičky. Tak se mažu ale že by mi to nějak výrazně zabíralo se mi nezdá, drbu se pořád sice o něco málo méně ale žádná sláva :-? Nejsem nějakým velkým zastáncem antibiotik ale mě se zdá že zrovna antibiotika mi tehdy zabrali a do týdne jsem měla klid a kůže se mi krásně zpravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.2.18 12:59

Ahoj holky, obnovuji tema tehotenske dermatitidy. Ma nekdo zkusenosti? Jsem zoufala. Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
21.2.18 14:00

@Hedvika00 já jsem ji měla celé tehotenstvi, i ted po porodu, zkoušela jsem snad vse co existuje a nic :nevim: asi hormony nic nevyléčí

• Citovat
  • Upravit
Kalbe
21.2.18 14:02

@Hedvika00 doporučila bych ti jen krem excipial urea z lékárny, ten je opravdu super

• Citovat
  • Upravit
27
21.2.18 14:51

@Hedvika00 já trpěla dermatitidou před těhotenstvím a v těhotenství, kdy nemůžu používat snad nic (obličej už sem měla celej osypanej a byla jsem fakt zoufalá) jsem sehnala mast (nebo spíše takovou pastu) - vitella ictamo, je to mast na bázi zinku a používá se i u kojenců na opruzeniny, mažu to vždy na noc a ráno a večer si čistím pleť přírodní micelární vodou z Tea Free oleje a aloe Vera a je to bomba. Někde pišou, že mast by se měla používat i 4× denně, ale ona tvoří takový bílý film na obličeji a je mastná a to do školy moc nosit nechci :D, každopádně mě to pomohlo i jednou denně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.2.18 14:55

Oprava

• Z Tea tree oleje…jo a pomáhá to celkem i na akné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.2.18 15:09

A ještě jedna věc, než jsem přišla na tuhle mastičku, pomohlo mi na chvíli, když jsem si dermatitidu vysušila opravdu hodně samotným neředěným tea tree olejem, vyrážka se mi po tom ještě zhoršila, celá se jakoby vysušila a vytvořily se mi na pleti takové bílé šupinky, tea tree olej sem tedy dala stranou a začla používat kalciovou mast a opravdu vyrážka zmizela, bohužel si na mastičku pleť zvykla a vyrážka opět vyrazila. Doktor mi pak řekl, že musím kožní maz udržovat v rovnováze, tudíž je-li vyrážka moc suchá musím ji namazat mastným krémem, pokud je moc mastná, musím ji naopak vysušit. A to se právě stalo po použití Tea tree oleje a kalciové masti a i teď vlastně ráno pleť jen vysuším micelarkou a večer namažu vitellou a je vše ok. Pořádně mi na vyrážku ale zabrala až právě vitella ictamo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí