Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já taky nejsem zadny hubenour a brisko na me zacalo byt poradne videt az kolem 27. tydne. Jinak jsem vypadala akorat, ze jsem sinfala vydatnej obed 😀.
Aby bylo neco videt na fotkach, tak jsme se fotili az ve 34. tydnu 😀.
Jinak na zacatku tehu jsem 7kg zhubla a mam zpet zatim jen 2kg - dnes jsem 40tt
Ahoj, já dneska startuju 13. týden a večer už je to teda fakt znát.
Pro okolí teda asi úplně ne, protože mám větší břicho i za běžných okolností, tudíž jsou zvyklí (a taky to zatím maskuju, nepotřebuju, aby mé těhotenství řešili sousedi, co sbírají drby); nicméně já a teď už i partner to vidíme dost zřetelně. Každopádně - každá žena to má úplně jinak, znám takové, které měly těsně před porodem a vlastně vypadaly jen trochu najedeně. Jinak ve tvém týdnu asi ani není třeba očekávat obrovský pupík, toho si určitě užiješ později. ![]()
S prvním se něco málo ukázalo dobře po 20. týdnu. 23.-24.? Další týdny to bylo vidět jen v těsném triku a lidi radši nic neříkali, protože se to stále dalo zaměnit za nadmutí nebo přejedení ![]()
Pamatuju si jak jsem na kontrolách vždy div nebrečela že stále nemám břicho. Měla jsem normalní váhu.
S druhým to přišlo o něco dřív, ale byla jsem hubenější a taky bylo druhé žejo.
U prvního dítěte sem do 20tt hubla a břicho sem mela trochu az v 7. měsíci.
Ja mela viditelne brisko az v pulce 6. mesice, jinak nebylo nic videt.. a to jsem hubena ![]()
Já myslím, že jsem se sama pro sebe fotila jakože „s břichem“ poprvé právě v tom 16. týdnu. Nicméně já jsem nikdy neměla vypracované břišní svaly, ale na druhou stranu ani žádnou extra nadváhu, takže to břicho nemělo co držet ani schovat. V každém případě je to individuální, nemá cenu se srovnávat s ostatními. Mám pocit, že právě hodně vysportovaným a na druhé straně plnoštíhlým to břicho často vystoupne později.
Jo jo, je to normální. U prvního mě poprvé chtěli pustit sednout v MHD v 9. měsíci, což bylo úsměvné.
To mi ale najednou břicho vyběhlo tak velké, že mi kamarádky říkaly Ruda Pivrnec ![]()
Neměla jsem skoro žádné břicho ani v den porodu a to jsem relativně štíhlá.
Ahoj, jsem na tom dost podobně, 16+2, břicho ráno mi přijde úplně beze změny, jen večer už mi přijde fakt větší..ale ráno mám vždy depku, že je něco špatně
přibrala jsem zatím jen kilo..
U prvního dítěte jsem měla trochu viditelné břicho až tak ve 25. týdnu. U druhého mi vyrostlo břicho snad tři dny po poceti
. Měla jsem obří břicho, i když jsem přibrala ani ne devět kilo.
@Markétta90 no mám to podobně, ale zítra mám naštěstí kontrolu, tak snad bude vše v pořádku🙏🏼
Já ve středu, už jsem pěkně nervózní, cítím se děsně netěhotně ![]()
@Markétta90 tak mě se drží ještě občas nevolnosti a poslední dobou únava.
Ahoj holky. Jsme 16+4tt a nemám skoro žádné břicho. Odpoledne se trochu nafoukne, ale ráno zase nic. Nejsem teda žádný hubeňour a přibrala jsem snad jen 2kg. Jak jste to měly vy?