Zavádění tabletek progesteronu v 8tt, máme ještě se sexem počkat?

12
5.3.26 22:34

Progesteron besins a sex

Hezký večer,
chtěla bych se zeptat. Jsem v 8 týdnu těhotenství a od nějakého 5 týdne si závidím Progesteron kvůli mírnému špinění hned na začátku těhotenství. Do 7. týdne nám doktorka nedoporučovala mít sex. Teď na poslední kontrole jsem se na to ptala a říkala že to můžeme zkoušet. Závádím si jednu tabletku na noc těsně před spaním. Ráno pak když jdu na záchod tak něco málo ze mě z té tabletky odejde a i přes den. Takže nosím neustále alespoň intimky. Máte někdo zkušenost jak je to tedy se sexem kdyz tohle závádím. Nemůže třeba to sperma zmenšit působení toho léku? Nebo nějak celkově ten sex ohrozit miminko? Nebo byste raději počkali ještě? Samozřejmě by jsme měli sex vždy předtím než to zavedu to je jasné ale i tak jsme z toho trochu na obávách já i manžel. Manžel na mě nijak netlačí a i on sám má obavu aby jsme tím nějak neublížili tomu malému. Děkuji předem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
700
6.3.26 07:04

Ahoj, asi bych se řídila tím, co mi řekne doktorka - tak pokud problém nevidí, směle do toho. Samotný sex miminko neohrozí, je v děloze bezpečně uložené. Jen bych asi zvolila jemnější tempo.
Je ale pravda, že já občas špiním po orgasmu (jsem 12+TT), takže teď také čekám, zda se problém ještě bude opakovat a případně by mi gynekolog nasadil nějaké léčivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
6.3.26 22:41

@Danca49 Zdravím,
já jsem si prošla léčbou v CAR a progesteron mi nasazovali každý měsíc kvůli uchycení.. Teď jsem v 10tt a beru progesteron celou dobu a úplně v pohodě, se sexem není problém při zavádění progesteronu..:) Vysazovat by se měl až kolem 13 týdne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky