Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já se přidávám- v 1 těhu- jsem potřebovala maso, maso, maso
a byl to kluk jako buk 4350g.
2 těhu-taky maso, ale plus sladký a to já nemusím,nesnesla jsem jogurty a byla to holčička-4000 g.
A ted jsem v 10 tt- potřebuju maso beru i okurky- jak kyselý tak salátovky, těším se na meloun a nepotřebuju sladký
-že by kluk? ![]()
jo a předevčírem jsem si mazala housku tatarkou Helmans- a to ji mám normálně tak 3 krát do roka- jestli já nejsem těhu ![]()
Ale lednice a vůbec kuchyn mě smrdí tak že když jdu do ledničky- udělám 2 kroky vzad a dívám se z dálky a snažím se nedýchat ![]()
Tak mně bylo od začátku těhu zle,zvracela jsem vše,lednici jsem nemohla ani otevřít,aby mi to nekoplo,vařit jsem skoro nevařila,naštěstí jsem téměř nemusela,přítel je zcela soběstačný..jízda výtahem od nás ze14patra pro mne bylo utrpení,v každém patře jsem silně cítila,co se kde vaří,do tramvaje jsem nemohla,všichni mi smrděli..
Jinak před těhu jsem milovala mléčné výrobky,x let tvořily většinu mé stravy,po otěhot.jsem je nemohla ani vidět,a maso,do té doby též maximálně oblíbené jsem nenáviděla..do 16tt jsem byla v podstatě čistokrevný vegetarián,pak mi nevolnosti ustaly,a nyní ve 20tt už na maso chuť mít začínám,celkem silnou..a vypadá to na holčičku.. Jinak ujíždím na melounech a jahodách,a to SILNĚ,ale to jsem měla i před těhu..
Ahoj, možná to znáte, jsem 9 týdnů těhotná a horko těžko vybírám, co bych byla schopná sníst. Normálně jsem blázen do zdravé stravy, ale teď jsem to musela hodit za hlavu, většinu ovoce a zeleniny nemůžu ani cítit, kromě mrkve. Snažím se sníst aspoň nějaké bílkoviny, ale ani to se mi vždy nepodaří. Občas dostávám chuť na strašné věci, které normálně nejím. Jak to řešíte? Zvládáte jíst „normálně“? Nebo jste taky v zajetí chutí a nechutí?
Ja nemela problemy, nebylo mi spatne, ale jedla sem co mi chutnalo a v dobe kdy sem na to chut mela, mela sem vic chute na zakusky ci ovoce.
Jez na co mas chut a kdy mas chut a netrap se nicim.
Přesně tak, já například první trimestr pro -
a měla jsem chuť jen na sladký koblihy. Přítel mi je chodil kupovat každé ráno protože nic jiného jsem nebyla schopná sníst. Nebo jsem zase jedla jenom meloun. Kupodivu jsem po tom ani nepřibírala, a doktorka říkala že jestli že nic jinýho nesním tak mám prostě jíst na co mám chuť. Tělo si řekne co potřebuje tak se neboj ![]()
Úplně chápu… před těhotenstvím jsem jedla zdravě, tmavé pečivo, kvalitní šunku, atd. ale tohle jídlo jsem nemohla první 4 měsíce cítit. takže jsem se cpala bílým pečivem, uzeninama typu poličan, vysočina. a měla jsem čipsovou manii, několik pytlíku čipsů za týden. jeden čas jsem nebyla schopná ráno pozřít nic jinýho než broskvový kompot. díky bohu mě to nějak ve 4.přešlo a vrátila jsem se k celkem zdravé stravě. bohužel poslední 3 týdny mě zas honí mlsná, bez sladkého denně se neobejdu.
takže za mě, jez na co máš chuť. já jsem si teď dopřála i romadůr a to jsem ho nikdy neměla, ale u toho regálu mě na to chytla děsná chuť. snažím se jíst tak nějak normálně, ale někdy je to silnější. ![]()
Já teda jím úplně normálně
Včera k večeři jsem měla čokoládový dort s ledovým kafem a pak dračí klobásy s okurkou - nevím, co s těma těhotenskýma chutěma kdo má ![]()
@Amber_1977 píše:
Já teda jím úplně normálněVčera k večeři jsem měla čokoládový dort s ledovým kafem a pak dračí klobásy s okurkou - nevím, co s těma těhotenskýma chutěma kdo má
@Verun83 píše: Úplně chápu… před těhotenstvím jsem jedla zdravě, tmavé pečivo, kvalitní šunku, atd. ale tohle jídlo jsem nemohla první 4 měsíce cítit. takže jsem se cpala bílým pečivem, uzeninama typu poličan, vysočina. a měla jsem čipsovou manii, několik pytlíku čipsů za týden. jeden čas jsem nebyla schopná ráno pozřít nic jinýho než broskvový kompot. díky bohu mě to nějak ve 4.přešlo a vrátila jsem se k celkem zdravé stravě. bohužel poslední 3 týdny mě zas honí mlsná, bez sladkého denně se neobejdu.
takže za mě, jez na co máš chuť. já jsem si teď dopřála i romadůr a to jsem ho nikdy neměla, ale u toho regálu mě na to chytla děsná chuť. snažím se jíst tak nějak normálně, ale někdy je to silnější.
Tak to je přesný, zase jím rohlíky a podobně, celozrnný chleba nemůžu ani vidět. ![]()
@Verun83 píše:teda ten čokoládovej dort bych si taky dala
Ale je fakt, že si ty změny člověk tak nějak neuvědomuje..
@Amber_1977 píše:![]()
Ale je fakt, že si ty změny člověk tak nějak neuvědomuje..
no občas mě chytnou výčitky, bohužel pak přijde chuť na čokoládu a výčitky jsou v zapomnění
v pátek mě čeká test na cukrovku, tak se modlím, aby bylo vše ok, protože bez sladkýho bych umřela
![]()
Ja mam chut na hrozne moc veci, kdybych byla v CR, tak uz je asi ze me koule
. V CR nejsem a 90% jidla, co bych si dala, tady nesezenu, takze jim ve sve podstate porad stejne, akorat si moc nepochutnam
. Mistni kuchyni mam moc rada, ale kdyz jsem otehotnela, nejak mi nejede, takze mam casto hlad, ale absolutne na nic chut. Neco malo do sebe natlacim, ale tot vse. Semo tamo si dam lizatko, nebo kousek cokolady a tim moje hreseni konci. Pro vepro, knedlo, zelo bych vrazdila, nebo zelnacku. Ale holt si budu muset jeste nejaky ten mesic pockat
.
Ahojky, přidávám se, jsem v prvním trimestru a je to se mnou šílený, příšerný vlčí hlad, najím se a za hodinu už téměř omdlívám a je mi blbě od žaludku a musím něco hned zhltnout. Před tím jsem taky inklinovala ke zdravé stravě, ale teď se mi z ní naopak dělá špatně. Nejvíc ulítávám na sladkém pečivu (koláče, buchty, zákusky) a chlebíčkách a různých sýrových, vaječných, krabích pomazánkách, sním celý kelímek, k tomu dvě housky a za hodinu mám děsnej hlad…co s tím? ![]()